EA Sports NHL 15 Toiveita

NHL 16 julkistettiin-artikkeli!

Uusia ajatuksia NHL 15:sta, Hulmuavat Paidat (kirjoitettu 13.7.2014)

Tsekkaa ensimmäinen NHL 15 traileri!

Klikkaa tästä uuteen NHL 15 Ensimmäiset tiedot julki -artikkeliin ja lue ajatukseni ja jätä omasi kommenttiosioon!

Tässä kovasti jääkiekkokärpänen puraisee taas pian, nyt kun Sochin tavliolympialaisetkin on käynnissä ja jääkiekon MM-kisat taas kolkuttelee ovelle. EA Sportsin hiljaisuus uuden sukupolven jääkiekkopelistä NHL 15 ei auta asiaa.

Itse asiassa se fakta, että NHL on ainut urheilulaji tai pelisarja josta EA Sports ei ole näyttänyt yhtään mitään seuraavan sukupolven pelikonsoleille eikä mitään virallista tietoa ole vielä saatavilla. Lajeista kuten jalkapallo, koripallo ja käsimuna, pelaajat ovat jo saaneet ns. next-geniä pelattavaksi, mutta jääkiekko jäi edelleen seitsemännen konsolisukupolven kontille.

Mitä tämä sitten käytännössä tarkoittaa? Toivottavasti oikeaa tajunnan räjäyttävää seuraavansukupolven jääkiekkotoimintaa PS4:lle ja Xbox Onelle ensi syksynä, miksei myös PC:lle, en vain jaksa uskoa siihen. Eikä NHL 15:sta tarvitsisi kantaa edellisen sukupolven aiheuttamaa taakkaa selässään.

Nyt kun pelistä ei mitään materiaalia ja informaatiota ole julkaistu niin spekuloidaan vähän ja luodaan pieni toivelista.

NHL '14 Anniversary mode (NHL 94-moodi) on cool, mutta ei taida riittää pelin ostamiseen.
NHL ’14 Anniversary mode (NHL 94-moodi) on cool, mutta ei taida riittää pelin ostamiseen.

Tekninen toteutus

Teknisestä toteutuksesta luonnollisesti ensimmäisenä tulee mieleen legacy-ongelmat, kuten object clipping, missä pelaaja esim. luistelee laitoja tai vaikka maalivahtia päin ja objektit kuten pelaajien mailat menevät laidoista läpi tai maalivahdin suojuksista läpi luoden epärealistisa ja bullshit-tilanteita. Joten ensimmäinen mitä odotan seuraavan sukupolven NHL-peliltä on tietenkin, että object-clipping effektiä ei näkyisi enään siinä määrin miten se vaivasi seitsemännen sukupolven NHL-pelejä.

Sekä animaation taso muutenkin on noustava seuraavalle tasolle ja realistisemman näköiseksi, josta päästään pelin fysiikoihin. Urheilupelistä kun on kyse niin pelaajien pitäisi reagoida toisiinsa kentällä paljon realistisemmin, kuin aikaisemmin. Ei riitä enään, että pelaajat vain törmäilevät toisiinsa randomisti ja ainut jossa käynnistetään tietty fysiikka on taklaustilanteet vaan peli tarvitsee täyden ”awerness-tilan” pelaajille, jossa pelaajat jokaisena hetkenä tiedostavat muut pelaajat kentällä ja reagoivat realistisemmin tilanteisiin, kuten esim. taklausten väistämiseen tai maalivahdin harhauttamiseen.

Eikä varmaan tarvitse edes erikseen mainita niin pelin pitää ollla 1080p ja pyöriä 60 fps.

nhl14
NHL ’14 on graafisesti hieno, mutta seuraavalta sukupolvelta vaaditaan entistä realistisempaa ja yksityiskohtaisempaa graafista ulkoasua.

Presentaatio

Toinen mihin toivon reipasta parannusta aikaisemmista peleistä on presentaatio. Sen lisäksi, että peliin luonnollisesti pitää änkeä mukaan kaikki tutut pelimoodit niin pelin ”Be a Pro”-uramoodiin voisi katsoa mallia 2K:n uudesta NBA 2K14 pelistä. Se on valovuosia edellä mitään mitä EA Sportsin NHL-pelit on tällä saralla tarjonnut.

Myös sen lisäksi, että peli sisältää kunnon yksinpelin uramoodin muodossa niin edelleenkin se kunnollinen täysiverinen GM-moodi verkkopeliominaisuuksilta loistaa poissaolollaan. Edellisten pelien GM-Connected ei ihan naulannut sitä mitä se lupasi. Itse verkkopelaaminen kärsi viiveestä, joka tekee pelistä turhan vaikean pelata porukalla. Sekä omien luotujen pelaajien puute tappaa moodin aika tehokkaasti, joten edelleenkin on mukavampi käynnistää offline GM-mode ja pelata samalta sohvalta.

Nämä ovat niitä ominaisuuksia mitä pelaajat haluavat NHL-peliltä. Vähemmän niitä EA Sports-liigoja muita typeriä turhia ominaisuuksia ja enemmän immersiosta luovat uratilat ja GM-mode joka mahdollistaa todellisen verkkopelikokemuksen kaveriporukan kesken. Ja miksei tätä ominaisuutta voisi lisätä myös siihen ”Be a Pro” moodiinkin, kuka sanoi, ettei myös tätä voisi pelata kaverien kanssa samassa liigassa? Kunpa vain pelaajat pääsisi heittämään ne ideat sinne pelisuunnitteluun.

Sekä tietenkin paljon nopeammat latausajat. NHL 13-pelin jälkeen pelin latausajat muuttuivat käsittämättömän pitkiksi. Enkä tarkoita nyt sitä latausaikaa, kun peli lataa valikosta itse areenalle vaan niitä esim. kun pelin käynnistää ja esim. lataa pelitalletuksen, miten siinä voi kestää yli viisi minuuttia? Tähän lukeutuu myös esim. GM-moodin simulointinopeus, se on jotain järkyttävän hidasta NHL 13:ssa

Ja puhun NHL 13 pelistä enkä NHL 14:sta. Se johtuu siitä, että en omista NHL 14:sta, koska en ole oikeuttanut itseäni maksamaan sitä pyydettyä hintaa siitä. Ehkä ostan sen vielä ennen NHL 15:sta, mutta todella kovalla alennuksella tai käytettynä, kun enpä niitä online-moodeja kuitenkaan pelaa.

Tässä muutama ajatus mitä toivon tulevilta seuraavan sukupolven NHL-peleiltä. Enemmänkin realistisempaa simulaatiota ja parempia fysiikoita. Toki myös paremmat graafiset yksityiskohdat ovat tervetulleita. Pelin Be a Pro- tilan ja GM-moodin evoluutiota eteenpäin ja molempien moodien asiallista verkostumista ja sitä, että se painottuisi pelaajien kustomoitavaksi kokemukseksi. Antakaa pelaajien päättää miten ostamaansa peliä he haluavat pelata.

Mitkä ovat sinun mietteesi jääkiekkopelien nykytilasta ja mitä haluat ”next-genillä” nähdä? Jätä kommenttia, se ei edes vaadi rekisteröitymistä sekä käy katsomassa Youtube-kanavani, lisää videoita pian taas luvassa!

Editoitu 16.3.2014 – Uusia ajatuksia

Pelailin tässä taas pienen tauon jälkeen NHL 13 GM-moodia sillä vaikeimmalla preset vaikeustasolla (Allstar) ja 10 minuutin erillä, eli peli kestää puolet oikeasta ja se mikä nyt päällimäisenä kaivaa mieltä on se mihin lukemiin ottelut keskimäärin päättyy. Yleensä se on jotain tyyliin 6-3, 7-5 tai hyvässä lykyssä 5-1. Nollapeli nyt on sellainen harvinaisuus, että alta pois!

Kaksi havaintoa, jos peliä pelaisi oikean jääkiekko-ottelun kestolla niin pelit päättyisivät 15-10? Ja sitten tuo on juuri yksi ongelma tuo suuren maalimäärän suhteuttaminen koneen simuloimiin muihin peleihin liigassa. Hyvä puolihan on se, että omat kaverit voittaa pisteopörssit mennen tullen ja palatessa (ei toisaalta tämäkään liian helppoa saisi olla), mutta omalle maalivahdeille on lähes mahdoton saada palkintoja, koska Goal Against Average (GAA) on lähes poikkeusetta jotain 2,5-3,5, eli ei läheskään liigakärkeä, joka yleensä on tasoa 1,3-2,0. Käytännössä alle kaksi (2). Torjunta prosentti saattaa hipoa sitä maagista 90%, mutta se ei vielä riitä palkintojen voittamiseen.

Nämä maalivahtien tilastoissa loistamisen mahdottomuus on yksi mitä toivoisin EA Sportsilla katottavan uudellen, tarkkaan, pitkään ja hartaasti.

Kertokaa miten asia on NHL 14:ssa, onko ongelma yhtä ilmeinen, kuin sen edeltäjässä? Varmaan kohta itsekin voisi sen ostaa, kunhan tarpeeksi edukkaasti löytyisi. Muutenkin kiitokset kaikille kommentteihin osallistuneille! Hyviä ajatuksia pelin kehityksen suhteen.


NHL 15 – Official Teaser Trailer by MadFinnTech

 

68 thoughts on “EA Sports NHL 15 Toiveita”

 1. Ehdottomasti haluaisin be a Gm tilaan realistisemman pelaajien kehityksen, sillä käytännössä, kun itse varaa pelaajia niin +4. kierroksen varaukset on täysin turhia ja osa ihan turha pelaaja saattaa kehittyä vapailla markkinoilla ihan liikaa vuoden tai parin aikana.
  Samalla sekin olisi mukavaa jos voisi omien varauksiensa tai vapaiden pelaajien pistetehtailua seurata siellä, missä pelaavat.

  1. iha aidoksi et nii ku ohjaa pelaajaa kaukalossa ja ulkopuolella.vähä kui oikee elämä eli pystyy tekee pelaajal mitä haluu kaukalossa (missä vain) ja ulkopuolella vähän niin kuin olis itse se pelaaja ja sit vois pelat life the liveä muissa kaikissa mahdollisissa liigoissa.sit vois alottaa mistä liigast vaan ja viel tulis kaikki sarjatasot ja kaikkee mahdollista haastatteluita ottelun jälkeen ja ennen sit vois tehä kaikkea pukukopis simulointi olis normaali mestaruus juhlat olis kuin aidot tappelu olis realistisempaa vois päättää vapaasti mitä sanoo vois laittaa joillekkin tekstit jos ei ymmärrä vierasta kieltä vois nähdä oma perhe matkustaa toisiin kaupunkeihin aidosti lentokoneella olis kaikkii EHT,MM kisat,olympialaiset.kiekko kulkisi normaalisti eli neljällä(4) sanalla aivan kuin oikea elämä

 2. Kiitos kommentista, mutta jostain kumman syystä se piti hyväksyä ennen kuin se julkaistiin vaikka näin ei nimenomaan pitäisi tarvita tehdä. Joten tämä on käytännössä testikommentti ja yritän selvittää tilannetta.

 3. EA sportin pitäs hankkia IIHF lisenssi, sitten lisää logoja oman joukkueen tekoon ja että saisi vapaasti keksiä nimi sille. Pullia tulee NHL 13 (en ole hankkinut vielä nhl14) vitusti. Lisää ottelumuotoja.

  1. Todellakin! IIHF lisenssi toisi ihan erilaisen tunnelman kansainvälisiin peleihin, kun olisi oikeat areenat, pelaajat ja muut presentaatioon liittyvät asiat jääkiekon MM-kisoista. Todella kauan kaivattu ominaisuus, jonka soisi NHL 15-peliin tai edes muuten lähitulevaisuudessa.

   1. Oliko muuten nhl 14:ssa joukkueiden OMAT maalilaulut? Jos ei niin ne vois olla aika hyvät. Myös olisi mukava uudistus esim. Mestis. Myös uudet hallit ja ominaisuus, jolla hallin esim. tiettyjen penkkien värin ja katsomon muodon voisi valita. Myös animaatioita voisi lisätä ja lisätä jäälletulobiisit.

 4. Itse odottaisin IIHF:n lisenssiä tai edes jonkinlaisia EA:n itse taiteilemia paitoja, nykyiset lippupaidat on järkyttäviä, myös Unkarin ja Slovenian joukkueita kaipaan pelistä, Etelä-Koreakin olisi toki hyvä lisäys. Maajoukkueet voisivat pelata realistisimmissa halleissa esim:
  Kanada = Air Canada Center
  USA = Verizon Center
  Ruotsi = Globen
  Venäjä = Hodynka
  Saksa = Köln arena

  Toki voisi olla samalla tavalla kuin FIFA:ssa että ottelun alussa voi valita millä areenalla pelin haluaa pelata ja muitakin FIFA:n hyviä puolia voisi ottaa mukaan. Muistaakseni vanhoissa NHL peleissä Saksa ja Itävalta pelasivat oikeisssa halleissa.

  Lisäksi olisi mukava kun omia joukkueita tekee niin saisi itse keksiä nimen eikä vain olisi niin että jostain valmiista listasta, myös olisi hyvä että omalle joukkueelle voisi itse valita hallin missä pelaa ja voisi valita myös pikkuhallin, kun ei ole kiva kun kotikylän joukkue pelaa 20 000 katsojan suurhallissa.

  KHL:n lisenssi olisi myös kiva, mutta tuskin KHL lähtee peliin mukaan kun pelisarjan nimi on NHL.

  Randomeita joukkuieta voisi olla myös “muut joukkueet” osiossa esim Helsingin Jokerit, Lillehammer, Bratislava, Wien, Zagreb, Moskova ja Pariisi.

  Myös animaatio jossa maalivahti vaihdetaan on puuttunut peleistä jo muutaman vuoden.

  1. Hyviä pointteja. Juu ne yksinkertaiset lippupaidat on ollut nyt naurunaihe iät ja ajat jo. Ja yksi juttu on juuri tuo maalivahtien vaihtoanimaatio, joka lukeutuu kategoriaan: Miksi poistaa jotain mitä on jo aiemmin ollut? Yksinkertaisesti ei pysty käsittään miksi poistaa ominaisuuksia ja yksityiskohtia joiden on tarkoitus luoda immersiota ja tunnelmaa urheilupelissä, tai ihan missä tahansa pelissä, jotka siis on aiemmin jo ollut mukana?

   KHL olisi enemmän kuin loistava lisä peliin, mutta se on kyllä fakta, että samaan pakettiin sitä ei NHL:n kanssa saada, ei edes vaikka kannessa lukisi KHL, koska silloin sinne ei saataisi NHL:ää. Ainakin toistaiseksi valitsen näistä vielä NHL:n.

   Itseäni kuitenkin ehkä eniten huolettaa tuo fakta, että NHL 15 tulee todennäköisesti olemaan ns. cross generaton peli, joka maksimaaliset myynnit mielessä tullaan myös julkaisemaan vanhoille konsoleille niin on hyvin epätodennäköistä, että vielä ensi vuonna (tänä vuonna) nähdään täysin seuraavan sukupolven NHL-peliä, mutta toivottavasti kuitenkin edes jonkin verran extra yksityiskohdilla höystetty, kuten esim FIFA 14. Toivossa on kuitenkin hyvä elää ja toivotaan nyt, että myös kaikki tämän sukupolven aikana kasaantuneet ominaisuudet ei taas häviä, kuin tuhka tuuleen ekasta oikeasta next-gen änäristä.

   1. Sama pätee siihen seikkaan, että 3 tähteä-animaatiot nähtiin viimeisen kerran nhl 11:sta… Järkyttävän tyhmää, itse pidin animaatiosta.:/

 5. NHL 15-toiveet:

  1. NHL 14:ssa pelaajien liike on hirveän nopea ja tönkköä, eli ei näytä realistiselta. NHL 15:sta vähän sulavampaa liikettä. 🙂

  2. Tämä on puhuttanut kaikkialla pitkään: MAAJOUKKUEET! Ennenhän EA Sportsin NHL-peleissä maajoukkue paidat olivat EA:n omia siperryksiä (lukuun ottamatta NHL 2005, jossa oli täysin aidot IIHF:än pelipaidat, kun oli World cup of Hockey). Mielummin ne, kun nuo lippu paidat, jotka ovat aivan hirveän näköisiä! Suomellahan on sellainen pelipaita, jossa on Suomen lipun vaakuna ja yläpuolella lukee: Suomi. Eli NHL 15:aan AIDOT maajoukkue-paidat. Ylimääräisiä maajoukkueita voisi lisätä myös.

  3. Ihan mukava lisä olisi Jääkiekon Mestareiden Liiga.

  4. SM-Liigan talviklassikotkin voisi lisätä tai NHL:än Talviklassikoissa voisi pelata muillakin, kun NHL-joukkueilla.

  5. Täällä aiemminkin jo mainittu, mutta maalivahdin vaihtamis animaatio puuttuu. Sen voisi lisätä.

  6. Hybridi – Pitkä-kiekko NHL 15:aan

  7. Live the Life-modiin lisää kysymyksiä. Toistaa liikaa itseään kysymykset NHL 14:ssa

  8. Graffiikoita ei kauheasti tarvitse muuttaa, mutta lisää kasvoja yleisään ja animaatioita myös. Vähän lisää fiilistä. 😀

  9. KHL tietysti, mutta luulenpa että on lähes mahdotonta, että NHL ja KHL olisivat samassa pelissä, kun NHL ja KHL kilpailevat keskenään ja KHL ei halua yhteistyöhön pelisarjan edistämisessä. Pitäisi tulla vaikka KHL-pelisarjaa, jota tekisi Konami. 😀

  Olisihan varmaan noita muitakin toiveita, mutta eipä nyt tule enää mieleen. 🙂

 6. Munki mielestä pitäis ehdottomasti saada ne oikeet maajoukkuepaidat ja muutenkin panostaa enemmän maajoukkueisiin.
  Lisäks ois kiva nähä myös se khl kun se muistaakseni oli mukana vielä vuonna 2009.
  Ja myös live the lifeen lisää kysymyksiä ja olis mukavaa myös jos olis mahollista saada maajoukkuekutsun joka vuosi niinku fifassa ja joka neljäs vuosi olympiakutsu jos se ei mee liian vaikeeks. Olympialaisiin sais aina mennä mut maajoukkueeseen pääsyyn vois lisää vaik haastattelujen kaltaset neuvottelut joukkueenjohdon kanssa kun eihän nhl seurat päästä mielellään pelaajiaan normaaleihin mm kisoihin.
  Lisäks olis mukava lisä jos live the lifen vois alottaa myös jostain eurooppalaisesta liigasta.
  Ja sit tosiaan siitä pelaajien kehittyvyydestä vois tehä realistisemmat.
  Ja näin suomalaisen silmin nii suomalaisista pelaajista vois tehä vähä paremmat kokonaisuuksiltaan 😉 (esimerkiksi teemu selänne on tällä hetkellä 81, evander kane on 86)
  Lisäks pelissä panostetaan liian vähän pienempien liigojen asioihin kuten esim. pelipaitoihin.
  Lisäks tottakai jotai graafisii päivityksii ja bugei pitäis fixaa.
  Lisäks tappeluita vois tulla vähemmän koska niit tulee nykyää aina ku ajaa crosbyn yms. ja kun ei viitti kokonaa ilman tappeluitakaa pelata.
  Jotain varmasti unohin sanoo mut tuskin se oli tärkeetä 😀

 7. – Aikalisä animaation saisi myös lisätä peliin.
  – SM-Liigaan voisi lisätä edes Hakametsän, sillä sitähän käyttää kaksi joukkuetta. (en ole kummankaan fani)
  – Jonkinlainen mahdollisuus modaamiseen
  – Joukkueen luontia paremmaksi ja bugit pois, muun muassa NHL 12:ssa ei voi tai on hyvin vaikeaa omaa joukkuetta muokata jälkeenpäin koska se ei tallenna muokkauksia. =( =( =(
  – Kultakypärät takaisin
  – mahdollisuus pelata NHL-kausi pienemmällä ottelumäärällä
  – maaotteluiden alkuun tämä kappale: https://www.youtube.com/watch?v=zAXFEQJrzCk
  – Hartwall areenan kattoon oikeita viirejä, MM-kulta 1995, 2011 ja sitten jokereitten omat viirit.
  – Klassisia pelipaitoja: Lukon kettupaidat, Suomi 1989, CCCP 1988, Canada 1987, USA 1980,

 8. Osta se 14 ensiksi, ennen kuin alat vaatimaan. NHL 14:ssä nuo asiat ovat jo aika hyvällä tolalla.

  1. Saa kai sitä jo 2014 vaatia esim. uutta pelimoottoria peliin, jonka ensimmäinen inkarnaatio julkaistiin vuonna 2007?

   Tämän lisäksi me pelattiin NHL 13 yksi perjantai parin kaverin kanssa minun luona ja hän omistaa NHL 14 ja luuli, että pelaamme NHL 14:sta kunnes sanoin, että tämä on NHL 13 ja hän vastasi, että ei näissä oo mitään eroa!

   Ja muutenkin voin sanoa, että monet uudistukset joita kaipaan taas vaihteeksi paikallaan polkevaan peliin ei ole NHL 14:ssa ja tuskin PS3:lla ja Xbox 360:lla edes on mahdollista. Surullista onkin, että peliä ei vuosittain kehitetä kunnolla eteenpäin PC:llä niinkuin vielä 90-luvun lopussa.

   1. Viimeinen kappaleesi vastaa omaan kysymykseesi. Ethän sinä 06-07 vuoden konsolilta odottaa että se pyörittäisi uutta pelimoottoria Herran vuonna 14? Esim Ignite moottori toimii erittäin kauniisti ps4 mutta sama “uusi” moottori itkee verta ps3:lla pelatessa Madden 14 peliä eikä tuo oikein mitään uutta.

    Ystäväsi ei luultavasti ole avannutkaan peliään, sillä pitää olla sokea jos ei erota kolmeatoista neljästätoista. Kokeile peliä ja ällisty.

    Ehkä otin turhan vakasti tämän homman ja pahoittelen siitä.

    Omat toiveet olisivat:
    – Maalivahtien torjuntoja vielä monipuolisemmiksi
    -Fysiikka olisi yhtä kaunista kuin Madden 14 ps4
    -Pelipaitoja
    -Se saakelin rysty nosto harhautuksen jälkeen mahdolliseksi..
    -Kynäystä enemmän
    ect. ect.

 9. Be a GM pelimuotoon MM-kisat ja Olympialaiset kunnolla mukaan. Hyvänä edistyneenä GM:na voisi päästä auttamaan oman maan joukkoetta ja ehdottaa mahdollisia muutoksia. MM-kisathan ovat playoffien aikaan, ja jos joukkoe karsiutuu ennen sitä, voisi GM:na päättää, antaako pelaajia kisoihin vai ei(kaikkihan ei päästä loukkaantumis riskin vuoksi, ainakaan pienempiin maajoukkoe turnauksiin kuten Karjala turnaus) esim. jos pelaajan siirtäisi farmiin, niin silloin voisi siirtää maajoukkoeeseen, jolloin saa useammalle pelaajalle minuutteja. Sama tietysti koskisi myös Be a Pro:ota.

 10. Sais myös olla aidot tuomarit ja aidot valmentajat.

  Pystyykös uudemmissa Änäreissä jo asettaa omat maalilaulut?

  Niin ja myös modi tukeminen olis mukava lisäys

  1. Eipä taida saada laittaa vielä omia maalilauluja, tosin itse en ole omaa joukkuetta luonut sitten NHL 11:sta, joten jos joku tietää tuoreemista voisi informoida.

   Mitä modeihin tulee niin se käytännössä kyllä vaatisi ensin sen, että peli tulisi takaisin myös PC:lle.

 11. 1. Play offseissa sais pelaajille kasvaa pleijjari parrat 😀 2. Pelaajien kasvoja vois tehdä aidonnäköisiksi esim. suomalaisista granlund, barkov, määttä, j.jokinen… olis huikeeta pelata!! 3. Sais olla myös mm- kisat ja be a bro:ssa, jos pelaisi hyvin niin pääsisi mm-kisoihin.. siis jos ei pääsis pleijjareihin. 4. Oikeat valmentajat ja areenat! jo nämä ominaisuudet veisivät pelin ihan uudelle tasolle! 😀

 12. Oikeat maajoukkue paidat. Jos live the lifen vois aloittaa Euroopas ni se ois jees. Sit Khl ja mestareiden liiga.

 13. Niin…Olishan toi Maajoukkueitten paita hyvä lisäys ja tuo pelaajien ns:yhdennäköisyys…Lisäksi toivon että saatais joka jääkiekon suurmaasta se 3-5 legendaa….eikä niin että Kanadasta 5 ja venäjältä 0…vaan olis jokaisesta ne omat suuruutensa…Demitra,Bure,fedorov,Sundin,Forsberg,Tikkanen,Kurri,Hasek…ym….niih ja tappeluihin lisää yksityiskohtia…mm:verta…toki ilman bugia…

 14. Olisi kiva jos pelaaja uran voisi aloittaa jostain sm-liiga joukkueesta tai shl liigasta yms… Be a gm moodiin olis kiva saada vähän jotai talouden hallinta juttuja että voisi budjetit laatia itse. Ja sitten että be a gm:ssä vois vaihtaa mahollisesti manageroitavaa seuraa kesken kauden…potkuja tulee liian vähän en oo saanu yhestäkää joukkueesta lähtöpasseja… Ja vielä life to lifee nii olis kiva saada semmonen et vois joukkueen kanssa treenailla ihan niinku oikeestikki ja peliin nii sais ite luistella kaukaloon ja että sais alku lämpät vetää ennen peliä jäällä…

  1. Juuri noita yksityiskohtaisempia talouden hallinta juttuja ja sun muuta olen itsekin kaivannut Be A GM modeen, kuitenkin se pelitila mitä kevyesti eniten pelaan.

   Ja tuo jäälletulo ja lämmittelyt jne, on sitten niitä presentaatio asioita mitkä todellakin kaipaisi jo uutta, ei pelillisesti mitään kauheaa merkitystä, mutta tunnelman luojina tärkeitä.

 15. Ensin ilman muuta fysiikat kuntoon. Angry Birdissäkin on paremmat fysiikat mitä NHL14. Kosmeettiset jutut vasta sen jälkeen. Jotakin sumean logiikan kaltaista fysiikkaa ainakin kiekon ja mailojen osalta. Johan sitä vauriomallinnusta ja äijien kaatumisia ja tippumisia on mallinnettu joissakin peleissä mallikkaasti. Eri suuntiin kohdistuvat voimat täytyy näkyä. Tällanen fysiikka vasta mahdollistaa tekoälyn hiomisen realistiseksi.

 16. Sais vaikka EA Sportin kotisivuille tulla joku homma missä vois tehä ite joukkueita ja pelaajat voisi näitä sitten latailla peliinsä. Ja vois vielä olla niin että voisi tehdä joukkueen vaikka niin että sen voi ladata vain kaverilistalla olevat, jolloin voisi tehdä vaikka oman joukkueensa missä pelaa.

 17. NHL 13 ps3-versiota pelanneena toivoisin, että olisivat saaneet jäähyt korjattua. Vaikka jäähyjen ja aggressiivisen pelitavan yms. sliderit on tapissa, niin jäähyjä tulee silti liian vähän. Sen huomaa esim. kausitilastoista, kun omalla joukkueella on ainakin 100 yli-, ja alivoimakertaa vähemmän kuin kellään muulla joukkueella. Tekoäly ei ota oikein mistään jäähyjä. Itse taas saa muutaman kerran kun sattuu hipaisemaan maalivahtia.
  Kaverin kanssa on pelattu kautta lukituilla pelaajilla, mutta surkea teköäly vie kyllä fiiliksen totaalisesti. Aloitusvoiton jälkeen oma tekoälypakki lähtee kuljettamaan kiekkoa omaan päähän lähes AINA, vaikka eteenpäin pääsisi huoletta. Tekoälypelaajat eivät myöskään älyä syöttää vapaille pelaajille, vaan ennemmin pistävät rännikiekkoja, joihin vastustaja aina ehtii ensin. Kuitenkin vastustaja pääsee omalta alueeltaan hyökkäykseen yhdellä läpisyötöllä.
  Toivottavasti nämä välttämättömät asiat ovat jo seuraavassa versiossa kunnossa, jonka aion ostaa. Sen jälkeen voivat miettiä yksityiskohtia, kuten kuinka monta karvaa on Jagrin playoff-parrassa tulevana keväänä…

  1. Jep, todella paska tekoäly. Alivoimalla joka ikinen kerta heittää sen purkukiekon vaikka ois loistavasti tilaa pelata. Eivätkä huomioi laita-apuja.

   1. Juu tämä on totta ja se on todella ärsyttävää, vaikka olisi selkeä alivoimamaali tilaisuus.

 18. Khl ja iihf ois mukavaa ja minä kun olen pikkupoikana änäri 05 yms pelaillu nii kaikki pelaajat oon oppinut sieltä! Jos khl lähtis mukaan heidän liigansa pelaaji alettaisiin tuntemaan pohjois amerikassakin

 19. Kyllä next geniltä pitää oottaa paljon:

  Ingite isossa osassa:

  -ice clipping pois
  -pelaajat aidoitksi!!! Fifa 13:stakin kaikki pelaajat ovat eri näköisiä!! Nhl 14:sta taas Hiller, Anderson ja Crawford ovat täysin saman näköisiä…. Laiskaaa
  – sama “kaatumisfysiikka” kammpeihin ja takleihin, kampista kaatuu aina saman lailla (jos kaatuu)
  -presentaatio samaa kuin fifassa: areena näytetään aluksi ulkopuolelta sitte vois näyttää ku fanit ostaa lippuja jne.

  Ja muuten

  -koutsit aitoja ja ne ESITELLÄÄN pelin alussa/aikana
  -esitellään tuomarit jotka vois myös olla aitoja (tai vähintää erinäkösiä)
  -4 tuomarii
  -kansallislaulu lauletaan myös änärissä tiedoksi vaan EA
  -maajoukkuepaidat (tai mitkävaa kunha ei lippu
  -maajoukkuepaidat “ohuiks” kai ootte huomannu et tavalliset nhl-paidat o ohuit mut vanhat nhl-paidat/maajoukkue paidat sellasii paksui
  -niihi tuomareihi viel et o vähä outoo ku niide läpi luistellaa ilman ongelmia
  -päähän kohdistunu taklaus ja polvitaklausjäähyt mukaan
  -kypärän narut voi irtoo eikä mennä pään läpi
  -maski voi mennä rikki
  -aidommat loukkaantumiset (loukkaantuu oikeesti isoista justuista ei hipasuista niiku joskus) lääkintämiehet jäälle ja jos o jalka murtunu/taju menny nii paareilla pois!! Joka loukkaantumisen jälkee voi muka kävellä koppii…
  -loukkaantumisajat myös pidemmiks (esim. koko kausi sivussa)
  -yleisö taputtaa kun loukkaantunut saadaan onnistuneesti vietyä jäältä
  -verta: korkeasta mailasta, tappeluista, sekä kiekosta naamaan jne.
  -hutista ice tilt pois
  -serverien toimivuus paremmaks
  -maajoukkue ja olympiakutsu be a prossa (ja ehkä gm:ssäki?)
  -all star weekend (pelimuodoissa ja erillisenä pelimuotona), sillei et valitsee kaput on niist jompikumpi ja vuorotelle valitaa mukanaolevat pelaajat jengii (erillisessä pikamuodossa valitaan mukanaolevat itse tai vaan nopeesti randomina
  -3tähtee animaatiot takas
  -veskanvaihto animaatiot takas
  -veskanvaihdon tai ketjumuutoksia voisi suorittaa kesken hut pelin
  -animaatiot paremmiks
  -nhl-kaudella joka viikko highlightes-video jos näytettäs viikon hienoimmat taklaukset, maalit ja torjunnat
  -joka torjunta erilainen
  -oman maskin ja muiden varusteiden luominen
  -haastattelut muihin pelimuotoihin erätaukojen aikana ja matsin jälkeen/ennen
  -hut ja be a pro loukkaantumis ajat ovat naurettavan lyhyet (hutis 10 pelii ja BaP:is kerra viikko)
  -animaatiot tapahtumii kaukalon ulkopuolel ja haastatteluihi
  -BaP:is paremmat sopimukset (yli 100 pinnaa kaudel soppari silti alle milli??)
  -BaP:is vois olla jengin varakapu/kapu (ellei voi jo)
  -pystys alottaa muualt
  -aidompi pelaajan luomine
  -BaP:is sul näkyy sen sun pelihahmon kuva, miks ei muiden omien pelaajien samantyylist kuvaa voi näyttää muis pelimuodois?
  -kiva lisä ois saada ottaa ittestää kuva (eyetoy kameral vaik) ja liittää se kuva sen mustan pään tilalle)
  -kaikille uudet kuvat
  -playoff parrat
  -pelaajan luomisee vois valita kunnon pitkii partoi, ne kaikki o lyhyit
  -vois ite alkulämmitellä muun jengin kaa enne pelii siis vaa kaikki kaukaloo vaihtaa pelaajaa jos haluu sit siel o mont kiekkoo nii voi vaa kuljetella, vetää tai torjuu veskal (tai vaik venytellä!)
  -BaP:is treenit
  -filmausmahollisuus (menis läpi joskus, noin 40/60, tai ois kiva jos riippust tuomarist) toki onlines ei ehk tota… Tai sit vaa et menis harvoi läpi)
  -be a coatch (vrmaa vääri kirjottettu:D)
  -be a refee (luistelet vaa jääl katot pelii eri napeist annetaa eri tuomiot, jotka ois helppo muistaa esim. x=korkea maila (kosk x-napist huidotaa ja sillei sen voi saada) tai R1=kamppi. Nopee x x tai x pohjaa ois korkee 2+2. Myös paitsiot ja pitkät pitää viheltää (jos haluu voi olla vaik asetus) jos tekee huonoo työtä (viheltää tyhjäst tai ei yhtää mistää) nii tippuu ahl:ää tai liigaa viheltää) 😀
  -molmpii pelimuotoihi luodaa hahmo ite (niiku BaP:is
  -ku luo jengin sais tehä koutsin siihe ite siis yht monipuolisesti ku tekee oman pelaajan
  -joukkotappelut
  -pelikiellot (oli muute nhl 06 jos sai liikaa jäähyi 😀 mut siis ny niit törkytaklauksist
  -sakot
  -tiimituuletukset
  -OMAT TUULETUKSET MONIPUOLISEMMIKS HALOO niiku fifas

  Noni huhhuh siinä se

  Ainii ja viel hybrid icing

  1. Nii joo ja se tärkein eli SELOSTAJIEN VAIHTO TAI MONTA ERI SELOSTAJAA JOTKA OIS KAIKKI MONIPUOLISII (eisiis kahta kertaa samaa lausetta yhes pelis) JA TAJUIS JOTAI esim et 5-1 johos EI voi saada enää nollapeliä!!! Myös ku valitsis jonku selostajaparin vois asettaa kommentaattorin pois
   Jotku selostajist ois nopeit eikä selostais yhtä poke checkkiä minuutin ajan, myös eri kieliset ois kivoi

   Myös palkintogaala ja varaustilaisuus ois kivoi nähä animaationa tekstin sijaa

   Ja presentaatiota lisäis myös aidot maalilaulut, erilaisemmat fanit (missä esim lapset on?) ja aidot grafiikkataulut niiku oikees elämäs
   Myös oman jengin luomises sais päättää mil areenal se pelaa, grafiikkataulun, millasii fanikamoi faneil o, ja sisään tulon (:D)

 20. Ja sit viel

  -slovenia mukaan
  -parempi mm-turnaus muoto:
  -pronssipelit mukaa
  -yks paikka mis pelataa esim: saksa, eikä et mennää saksaa sit kotisuomee kotiotteluu sit mennää kanadaa…

  Ja ku pelimuodon (kauden/turnauksen jne.) voitetaa pokaali nii parempi loppu video siihe!! Ja mieluite muutama erilaine eik ain samaa

  1. Nii ja sit viel videotarkastukset että käykö kiekko maalissa vois olla kiva (sekään ei oo ain nii selvää :D) ja ois aidonpaa

 21. Enpä tiedä jaksaisko pitemmän päälle hirveemmin noita presentaatioita kattella. Ainakin nykyisin hyppiny aina välidemot ohi, paitsi joskus kattonu torjuntujen uusinnat. NHL 13:ssa näytetään pelikatkoilla sekunnin ajan sarjatilastoja niin niitä ei kauaa pääse edes ihastelemaan. Tiettyhän noissa ehdotuksissa olisi ihan varteenotettavia juttuja, mut itse en ole koko tekoälyyn tyytyväinen, niin sen saisivat korjata ensimmäisenä. Pelillisiä ongelmia löytyy muutenkin esim. Be A Prossa, kuten näitä “älä päästä maalia ekaan 10 minuuttiin”, ja ollaan koko pätkä itse vaihdossa, tai sitten “mene tekemään johto maali”, ja aikaa yksi vaihto. Sitten tulee miinusta kun ei saanut tavoitteita tehdyksi. Itseä kiinnostaisi paranneltu maalivahti-uratila, mut tuskinpa sitä hirveästi kehittävät…

  1. Mitä noihin presentaatio juttuihin tulee niin ei kai niitä nyt kukaan joka katkolla katsele, mutta välillä tulee fiilisteltyä ja varsinkin niillä ensimmäisillä kerroilla niillä on merkitystä ja sen näkee onko panostettu vai ei.

   Juurikin nuo katkoilla näytettävät tilastot (ainakin NHL 13) menee aivan liian nopeasti ohi. Noiden juuri soisi olla muutaman sekunnin pidempään siinä ruudulla.

 22. Ainakin NHL 12 on bugi kun pelaa playoff pelin ja valitsee paras kolmesta ottelusarjan, niin sen jälkeen kun villinkortin kierros on pelattu niin puolivälierät pelataan paras seitsemästä, ja arvatkaas vituttaako?

 23. Maajoukkueille voisi laittaa lipun tilalle vaikka maanvaakunan.
  Esim Ukrainan, Slovakia, Valko-Venäjän, Venäjän ja Slovenian pelipaitoihin vaakuna istuisi hyvin.

  Ja Yhdysvaltojen paidassa voisi lukea vain “USA”.

 24. Bugiranteet pois niin tehdään jo suuri parannus. Pääsee EASHL rannejanaritkin opettelemaan jääkiekon pelaamista. Ketään ei taida täällä se häiritä joten luultavasti kaikki paukuttaa aina bugiranteella sen hattutempun per ottelu 🙂

  1. Itseasissa aivan totta juu! Jos nyt juurikin meinaat sitä, että kaikki ranarit siitä b-pisteen tuntumasta menee aina sisään niin juu. Tuostahan myös CPU tykittää uskomattoman kovalla prosentilla maaleja jos ne siihen päästää ampuun. Taisin enemmänkin valittaa tästä itse maalivahtien huonoutena, mutta kyseessä voi hyvinkin olla myös bugiranne.

   EASHL:stä en osaa sanoa, koska itse pelasin sitä viimeksi NHL 11:ssa ja tais olla about sama homma myös silloin.

 25. Jotkut teistä ajattelee liikoja.
  Jos pelissä tehdään kaiken maailman alkulämmöt ,sitten katsotaan fanien fanikamoja, maalilaulut, kolme tähteä, haastatellut, ja katotaan 5 min ku joku makoilee sil jäällä ja ynnä muuta. Silloin peleistä 5 min erillä tulee helposti tunti. Tälläkin hetkellä joskus saattaa mennä yhdessä pelisä yli 30 minuuttia.

 26. Ne helvetin MM kisat vois vihdoinki tulla aidoks.
  Ja be a prohon mukaan kaikki liigat missä vois pelata, alkaa meinaa itteäni tökkimään toi nhl.. joutuu pilaa sen kauden jos haluut edes päästä pelamaan ahl..+ mahollisuus päästä pelaamaan maajoukkoueeseen niinku fifa09 ainaki. Ei mulla muuta.

 27. Sellanen et kun pelais be a GM niin jos on hyvä siinä niin vois saada paikan myöskin oman maan MM kisajoukkueeseen ja vois soitella kaikkille oman maan pelaajille että tuleeko MM kisoihin ja olympialaisiin

  ja toinen juttu on että kun pelaa live the lifea niin maalivahdin ohjauskomennot on tosi vaikeat niin jos ne voitais palauttaa takaisin samanlaiseksi millaiset ne oli NHL 12

 28. 1.Pelaajien pisteet oikeiksi
  2.Pelipaidat paremmaksi ne lippupaidat ovat kamalia
  3.uudet areenat ettei aina ole niin että pelataan jossain EA Sports areenalla ja kun jokin suomalainen joukkue pelaa esim tappara ja kärpät niin pelataan hartwall areenalla

  1. Hieno juttu! Ärsyttää vaan jo valmiiksi, kun ainakin pari vuotta vielä peli tulee olemaan cross-gen eli jos vanhat merkit pitää paikkaansa niin me nykypäivässä elävät kärsimme edelleen vanhojen konsoleiden rajoituksista, mutta se on mitä on. Olisi sentään pelillisesti pistetty rankalla kädellä uusiksi!

  1. Kyllä, hyvältä näyttää! Harmi vaan, että kyseessä oli juurikin tommonen ei pelikuvaa sisältä teaseri, mutta yllätyin positiivisesti siitä faktasta, että sieltä on tulossa täysin aito “next-gen” peli.

   Toimiva linkki teaseriin http://dai.ly/x1t5uwi/182352

  1. Ai siinä oli sellanen, enpä muista sitä. Mahkut on myös etten ikinä edes hokassut sellasta. Tai jos se oli joku Dynastia moodin ominaisuus niin en tainnut sitä edes pelata siinä.

 29. NHL 12:sta maalivahdin taklaus 😀 NHL 13:sta se olikin jo poistettu 🙁 NHL 15 pitäs olla nykyajan maajoukkueiden pelaajat!

 30. Niih ja HUT-pelimuodossa pitäis olla mahdollista pelata siten, että itse pelaa omalla hut joukkueella vaikka kaverin hut joukkuetta vastaan SAMALLA KONSOLILLA.

 31. Olisko mahdollista NHL 15 saada todelliset maajoukkue paidat että niissä paidoissa olisi esim. se oikea USA:N maaajoukkue paidan logo?

  1. Jos minulta kysytään niin olisi, mutta kun ei kysytä :D. Oikeassa maailmassa se vaatisi lisenssin IIHF:ltä? Tai joltain joka niihin oikeudet omistaa. Sitten syntyykin kysymys, että onko EA halukas kyseistä lisenssiä maksamaan ilman, että pelin hinta nousee? Tuskinpa, vaikka varmasti varaa olisi ja näin tekisi pelin fanit onnelliseksi.

   Me fanit kuitenkin pidämme koko puljun mukana bisneksessä. Toisi ihan eri fiiliksen pelata MM-turnaus jos siinä olisi täysi IIHF-lisenssi, se on ihan selvä ja tälläkin kommenttipalstalla usein tullut esille.

  1. Olisi hienoa nähdä nuo mukana, mmutta lisensointisyistä ei tule koskaan tapahtumaan. Never say never, mutta hyvin epätodennäköistä.

  1. Se oli 20-vuotispäivä (vuosi) NHL ’94:lle ja vaikka 16-bittisillä olisi ollut teknisesti parempia NHL-pelejä kun ’94, niin monille juuri nimenomaan tuo vuoden 1994 peli on se ikimuistoisin ja rakkain, kuten myös minulle. Ehkä monille siksi, että se oli sarjan eka mitä pelasivat.

   Itselle ensimmäinen oli vuotta aiempi NHLPA Hockey ’93, se oli hyvä, mutta kun pääsi pelaamaan tuota “ysinelosta”, niin se oli tajunnan räjäyttävä verrattuna aiempiin, joita siis oli kaksi. Eka EA Sportsin änäri tuli 1991 ja sen nimi oli NHL Hockey.

   Myös NHL ’94 oli sarjan ensimmäinen missä oli molemmat NHL:n ja NHLPA:n lisenssit, eli siis lisensoidut NHL-pelaajat ja joukkueet, kun NHL Hockeyssa vuonna 1991 oli vain joukkueet ja NHLPA ’93:ssa oli vain pelaajat, mutta ei joukkueita. Joten tuo NHL ’94 seisoo aika legendaarisella statuksella.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *