PS4 ja XBONE alitehoisia?

Tällainen pieni huolen aihe on noussut pelaaja yhteisöissä pintaan nyt, kun pelinkehittäjät eivät saa puskettua uutuuspelejä pihalle täydellä teräväpiirtotarkkuudella eli 1080p:nä (1920×1080 pikseliä). Tämä siis huolestuttaa siksi, että eikös nyt viimeistään myös konsoleilla pitänyt 1080p olla itsestäänselvyys? Ja vieläpä 60fps?

Kuitenkin tulee kokoajan kehittäjiltä lausahduksia , että he joutuvat alittamaan natiivin 1080p tarkkuuden, jotta pelit pyörisivät tarpeeksi sulavasti, varsinkin Xbox One pelien kohdalla. Battlefield 4 vain 720p, Dead Rising 3 vain 720p, joka vieläpä pyörii vain 30fps ja kuulemani mukaan vielä ruudunpäivitys välillä tippuu tuostakin. Assassin’s Creed 4: Black Flag 900p. Killer Instict 720p ja Ryse: Son Of Rome 900p. Vain muutama Xbox One peli yltää tällä hetkellä 1080p tarkkuuteen ja ne ovat Forza Motorsport 5, Fifa 14, NBA 2k14, Kinect Sports Rivals ja Need For Speed Rivals, eli suurimmaksi osaksi pelit jotka ilmestyvät myös menneen sukupolven laitteille.

Myös PS4 joutuu taipumaan Battlefield 4:sen kohdalla, joka pyörii PS4:llä 900p tarkkuudella, mutta muuten näyttäisi olevan 1080p tarkkuutta edes 30fps ruudunpäivitytahdilla. Mutta silti, että yhdenkin pelin pitää taipua alle 1920×1080 natiiviresoluution on huolestuttava asia.

Tulevaisuus huolettaa

Miten näiden konsoleiden olisi tarkoitus pyörittää graafisesti kehittyneempiä pelejä, sanotaan siinä viiden vuoden päästä? Jos jo nyt konsoleiden julkaisussa joudutaan käyttämään oikoteitä onneen? 1080p ”FULL HD” on ollut standardi jo pitkään, eikä vieläkään konsoleilla päästä siihen on käsittämätöntä. Helkutti 4k ”ULTRA HD” kolkuttelee jo ovilla!

Niin, mutta kehittäjien pitää tutustua uuteen rautaan ensin paremmin! Näin voisi sanoa, jos kyseessä olisi juurikin joku PS3:sen CELL-prosessorin tapainen juttu, mutta kun nämä uudet konsolit nimenomaan ovat x86 arkkitehtuuria käyttäviä kustomoitua PC-tietokoneita. Rauta pitäisi olla enemmän, kuin tuttu kehittäjille. Kehittämisen helppous päällimmäisenä mielessähän nämä uudet konsolit kehitettiin.

Toivonkipinä

Yksi toivonkipinä saattaa löytyä itse konsoleiden 8-ytimisestä AMD prosessorista. Nimittäin tällä hetkellä pelit eivät juurikaan käytä yli kahta ydintä, eikä varsinkaan yli neljää ydintä laskennassaan. Joten tässä voisi olla jotain mikä pelastaa tai sitten ei pelasta näitä konsoleita. Eli toivon kipinä voi löytyä tuosta sitten, kun pelinkehittäjät alkavat tuota prossua täysillä hyödyntämään.

Mitä mieltä sinä olet? Onko 1080p tärkeää sinulle pelaajana vai tyydytkö 720p resoluutioon? Eikö uudet konsolit vakuuta tehoillaan? Jätä kommenttia!

2 thoughts on “PS4 ja XBONE alitehoisia?”

  1. Kieltämättä sitä odottaa kun uutta rautaa on tulilla, että se 1080p ja 60fps olisi jo täysin minimi mitä koneista tuppaa näytölle. Mutta totta se on, että vasta still kuvista on itsekkin huomannut välillä näitä resoluutio eroja ja pikkutarkkuuksien puutosta. Eniten tuo ruudunpäivitys itseäni riepoo ei niinkään se onko peli 1080 vai 720.

    1. Juu kyllähän se ruudunpäivitysnopeus on se tärkeämpi, mutta minä kun olisin halunnut molemmat mielummin, koska kuitenkin myös alhaisemman resoluution silmillä huomaa ja varsinkin nyt kun 4k-televisiot tekee tuloaan niin jokainen pikseli on tärkeä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *