Call of Duty Ghosts 59,99 € Steamissa?!

Tähänkö ollaan tultu? Että PC-pelit maksavat 59,99 euroa digitaalisessa muodossa? PC-pelien vahvuus on nimenomaan ollut hieman alhaisempi hinta konsolipeleihin nähden, joka on pitkään kiikkunut siinä 45-49 euron tietämillä. Ja toisekseen onnistuneen digitaalisen jakelun avain on nimenomaan halvat pelit.

Miksi ihmeessä ostaisin vain oikeuden pelata peliä 60 euron hintaan jos samalla rahalla tai parhaassa tapauksessa hieman halvemmalla saan fyysisen kopion eli levyn ja  kotelot printteineen. Vaikka se PC-pelissä edelleenkin tarkoittaa vain oikeutta pelata peliä, mutta kyllä se hienosti komeilee hyllyssä. Ainakin itselläni digitaalinen on hyväksyttävä vain silloin, kun siitä tulee tunne, että jos ostan tämän nyt Steamistä niin säästän tässä kympin pari, parhaassa tapauksessa huomattavasti enemmän, en saa koteloa ja lippulappuja, mutta sainpahan hyvään hintaan.

Pelien hinnat nyt nousivat ylipäätään uusien konsolien myötä, mutta myös PC-pelit? Ja varsinkin digitaaliset pelit? Tiedän, että julkaisijat ja pelinkehittäjät haluavat kitkeä käytettyjen pelin kaupan ja siirtyä täysin digitaaliseen jakeluun kustannuksissa säästääkseen, mutta ei sitä hintoja nostamalla kyllä tehdä. Julkaisioiden pitää saada kuluttaja tuntemaan, että ostamalla pelistä digitaalisen version he saavat parempaa arvoa ostokselleen eikä päinvastoin.

Hyvänä esimerkkinä tästä on ollut PS3-pelit, jotka yleensä kauppojen hyllyissä ovat maksaneet sen 59 euroa ja risat, mutta samoja pelejä myydään PSN:ssä 69 euroa ja risat. Miksi ihmeessä kukaan ostaisi digitaalista versiota? Saat rahallasi vähemmän, varsinkin, kun konsolipeli tapauksessa. jossa peleillä on vielä myynti arvoa, kun itseasiassa omistat pelin etkä pelkästään pelioikeutta. Siihen vielä lisäksi fyysisen kopion kanssa se ei vie tilaa PS3:sen kovalevyllä ja jos sinulla on aikaisempi malli PS3:sta kuten minulla niin se kovalevy on vielä nyky standardeilla pieni (80GB), jos et ole vaihtanut sitä isompaan.

En ole todellakaan digitaalista jakelua vastaan, päinvastoin kannatan sitä, jos se tarkoittaa edullisempia pelejä. Mutta se, että hinnat nousee Steamissa ja PSN:ssä pelit maksaa kympin enemmän kuin fyysiset kopiot ei kamalasti auta asian etenemisessä digitaaliseen suuntaan. Päinvastoin, tällä meiningillä boikotoin ja ostan pelini vain fyysisenä kopiona tästä eteenpäinkin.

Mitä mieltä sinä olet pelien digitaalisesta jakelusta ja hinnoittelusta? Jätä kommenttia alle, se ei vaadi edes rekisteröitymistä.

Add a Comment