CES 2014, Las Vegas – Nvidia Shield

Nvidia oli kovasti esillä tämän vuoden CES messuilla Las Vegasissa. Se esitteli siellä ns. Project Shieldiään, virallisesti ihan vain Shield, joka on ollut myynnissä nyt jo reilun puoli vuotta rapakon tuolla puolen alun perin 399 dollarin hintaan, mutta hitaan myynnin takia hinta tiputettiin 299 dollariin, jossa se omasta mielestäni on paljon houkuttelevampi. Saa nähdä saadaanko sitä Suomeen koskaan.

Shield yhdistää Playstation ja Xbox ohjainten ominaisuuksia. Henkilökohtaisesti pidän analogitattien symmetrisestä asettelusta.
Shield yhdistää Playstation ja Xbox ohjainten ominaisuuksia. Henkilökohtaisesti pidän analogitattien symmetrisestä asettelusta.

Realistisesti katsottuna Shield on oikeastaan aika mielenkiintoinen laite. Esim. jos olet kiinnostunut vain suoratoistamaan (stream) pelikuvan olohuoneesi isolle ruudulle toisessa huoneessa sijaitsevalta tehokoneelta niin Nvidia Shield on tähän tarkoitukseen luotu laite. Sen saa kytkettyä televisioon HDMI-kaapelilla siinä missä vaikka normaalin pelikonsolin ja data tietokoneelta siirtyy langattomasti Shieldiin näytettäväksi TV-ruudullasi. Lisäksi laitteessa on myös laadukas peliohjain samalla. Et siis tarvitse erillistä tietokonetta ja peliohjainta tai ”Steam Machinea/Boxia” tätä varten. Siihen vielä päälle saat mahdollisuuden pelata PC-pelejäsi vaikka kesälämpöisellä kuistillasi istuen, koska Shieldissä on oma näyttö.

PC-pelien suoratoiston lisäksi Nvidia Shield sisältää Tegra 4 –prosesseorin, joka on tehokas mobiililaitteisiin suunniteltu suoritin, joka jaksaa jauhaa kaikki nykyiset Android-alustalle tehdyt peli kivuttomasti sekä lähitulevaisuudessa julkaistavat entistä näyttävämmät Android-pelit. Koska Shield käyttää täysiveristä Android käyttöjärjestelmää se on periaatteessa sama asia, kuin high-end tabletti, jossa on sisäänrakennettua peliohjain. Joten jos et ole kosketusruutukontrollien ystävä niin tämä ratkaisee myös sen ongelman.

Android pelit näyttävät tänä päivänä PS2-peleiltä jotka on steroideissa, joten pian ne alkaa saavuttamaan verrattavissa olevan graafisen tason PS3 ja Xbox 360 peleihin. Teknologiaympyröissä ennustetaankin kovasti yksinomaan pelikoneiden kuolemaan ja mobiililaitteet kuten tabletit tulee olemaan päätapa jolla pelataan. Aika näyttää miten käy.

Toivottavasti Shield menestyisi Amerikan mantereella, jotta se saataisiin myös Eurooppaan ja Suomeen, todellakin haluaisin saada näppini kiinni tähän laitteeseen, ehkä jopa Nvidian uudella Tegra K1-suorittimella varustettuun malliin, jota myös esiteltiin messuilla.

Add a Comment