CES 2014, Las Vegas – Suoratoisto pelien tulevaisuus? PlayStation Now ja Nvidia Grid

Päivitys artikkeliin (1.9.2016) PlayStation Now ja DualShock 4 langattomasti PC:lle

Suoratoisto pelaaminen (streamaus) alkaa pian nostelemaan päätään pidit siitä tai et. Sony julkisti CES 2014 messuilla Las Vegasissa PlayStation Now suoratoistopalvelunsa. Joka siis käytännössä tarkoittaa sitä, että pelit toistetaan käyttäjän ruudulla videovirtana ja varsinainen laskenta tehdään palvelinarmeijan käsin jossain. Tätä sanotaan myös pilveksi. Microsoftin samantapainen palvelu on käsittääkseni ihan virallisestikin Cloud eli pilvi.

PlayStation Now voi streamata pelisi muihinkin laitteisiin, kuin vain esim. PS3 ja PS4 konsoliin.
PlayStation Now voi streamata pelisi muihinkin laitteisiin, kuin vain esim. PS3 ja PS4 konsoliin.

Teknologiana ja käsitteenä asia ei ole millään tapaan uusi, pilvipelipalveluita on ollut olemassa jo jonkin aikaa kuten OnLive ja Gaikai, jonka Sony (Gaikai) tässä vähän aikaa sitten osti, joka nyt on siis on PlayStation Now. Eli siis pilvipelaamista on ollut jo jonkin aikaa olemassa, mutta ei siinä mittakaavassa mitä Sonyn PlayStation Now tulee tarjoamaan. Käytännössä puhutaan koko PlayStation brändin pelikirjastosta, kyllä PlayStation, PS2 ja PS3 peleistä. Palvelun beta testin on määrä alkaa ihan lähiaikoina Yhdysvalloissa.

Myös Nvidialla on oma versionsa pilvipelaamisesta ja sitä kutsutaan Gridiksi, eli verkostoksi. Grid mahdollistaa niin pelien suoratoiston PlayStation Now palvelun tapaan, tietenkin ilman PlayStation pelejä, kuin myös muunlaisten sovellusten. kuten raskaan 3D-mallinnuksen ja animoinnin jne. ajamisen Gridissä ilman kuormitusta käyttäjän tietokoneella. Tämä saattaa olla erittäin hyödyllinen sovellus pelikehittäjille ja esim. animaatio videotuotantoa varten.

Uskon, että myös Microsoft tulee lähitulevaisuudessa esiin oman pilvipelipalvelunsa ”Cloud” kanssa. Saa nähdä mitä tulevaisuus tuo tullessaan, koska maailman internetyhteydet eivät ole ihan vielä valmiit täyteen pilvipelaamiseen ja verkkoviive tai tuttavallisemmin lagi onkin pilvipelaamisen suurin haaste.

Add a Comment