Cyberpunk 2077 tullaan sensuroimaan?

Internetissä huhuillaan. Sillon kuin internetissä huhuillaan, niin kannattaa aina ottaa samalla hieman suolaa, kun nauttii siitä mitä tarjotaan. Kuitenkin tätä nykyä Pohjois-Amerikkavetoinen Sonyn PlayStation -divisioona ja heidän uudet sisältöpolitiikat peleille saattavat lyödä kapuloita Cyberpunk 2077:kan rattaisiin. Ainakin siis Sonyn alustoilla.

Kuuntelin tuossa Triple S Leaguen podcastia koskien Cyberpunk 2077 -peliä ja sitä kuinka sen sisältö saattaa olla vaarassa Sonyn uusien säännösten takia, koskien varsinkin paljasta pintaa peleissä, etenkin naisten paljasta pintaa.

Ajattelet varmaan, että mitäpä tuosta, osta peli jollekin toiselle alustalle, kuten vaikka pc:lle, jolla peli tulee muutenkin olemaan paras. Kyllä, kyllä, mutta muistetaan nyt kuitenkin se fakta, että Sony on suuri yhteistyökumppani CD Projekt RED:n kanssa. Mahdolliset PlayStation-versiot (PS4 ja PS5) tulevat lähes varmasti myymään peliä kaikkien eniten. Luulen, että CD Projekt RED haluaa pitää välit hyvinä Sonyn kanssa.

Siitä päästäänkin siihen, että takaraivossa on pakostakin ajatus, että peli saattaa kärsiä universaalista sensuurista Sonyn takia. Lähinnä sen tyyppisestä sensuurista, että emme edes ole tietoisia siitä. Eli pelin sisältöä on studion sisällä muutettu jälkeenpäin täyttämään Sonyn vaatimukset ennen julkaisua. En jaksa uskoa, että Sony olisi tyytyväinen tilanteeseen, jossa heidän alustoillaan olevat versiot olisi sensuroitu sieltä sun täältä verrattuna pc- ja Xbox -versioihin.

Tietenkin on olemassa myös se skenaario, että Sony sallii aivan kaiken Cyberpunk 2077:ssa mitä CD Projekt RED siihen ikinä haluaakaan sisällyttää ja tekee itsestään siinä samalla tekopyhän. Yksi asia on kuitenkin aivan varma, että Sonylta on varmasti mennyt viestiä pelin sisältöä koskien CD Projekt RED:lle ja pyydetty pistämään harkintaan.

Luulen, että kaikkien todennäköisin skenaario on jossain siinä kultaisella keskitiellä (mistä en pidä) missä CD Project RED:llä on otettu jossain määrin Sonyn toiveet huomioon ja taas Sonylla jossain määrin rikotaan periaatteita, koska eivät halua menettää Cyberpunk 2077 -myyntejä sensuuri skandaalin takia. Peli tulee nimittäin olemaan yksi parhaiten myyviä pelejä koskaan ja Sonylla tiedetään se.

Se miksi en pidä tuosta kultaisesta keskitiestä on se, että on satavarmasti jotain sisältöä mikä ei päädy sellaisenaan alkuperäisenä visiona peliin. Vaikka CD Projekt RED sanoisi mitä, niin en silti usko, että peli selviää kauppoihin asti ihan alkuperäisen vision mukaisena Sonyn uusien säännösten koskien alastomuutta ja seksuaalisia teemoja peleissä.

Alla vielä Triple S Leaguen podcast, jossa asiasta keskusteltiin. Cyberpunk 2077 osa on heti videon alussa.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *