Dead Nation: Apocalypse Edition Fiilarit (artikkeli)

Jos haluat katsoa mielummin video version se löytyy osoitteesta https://www.youtube.com/watch?v=uqS5ntSmGe8

Dead Nation on alun perin vuonna 2010 Sonyn julkaisema ja Suomalaisen Housemarqueen kehittämä isometrisestä kuvakulmasta kuvattu Zombie selviytymisräiskintäpeli. Ja nyt se on julkaistu myös PlayStation 4:lle.

PS4:llä Apocalypse Edition sisältää valmiiksi Road of Devastation DLC-paketin, sekä peli on kokenut graafisia parannuksia sieltä sun täältä. Yksi näkyvimmistä luonnollisesti on se, että peli on PS4:llä Full HD 1080p, kun sen alkuperäinen PS3 versio on vain 720p.

Tämä on yksi niitä pelejä, mitä minulta on alun perin mennyt täysin ohi tai se ei vaan muuten ole ikinä minkäänlaista kiinnostusta minussa herättänyt, joten nyt Apocalypse Edition PlayStation 4:llä on ensimmäinen kerta, kun pelin pariin olen pureutunut ja tämä suurimmaksi osaksi vain siksi, että se on tällä hetkellä, Huhtikuussa 2014, saatavilla PS+ asiakkaana ilmaiseksi PlayStation Networkista vai pitäisikö sanoa Sony Entertainment Networkista PlayStation 4:llä.

Peli yllätti minut totaalisen positiivisesti. Nimittäin, kun käynnistin pelin ensimmäistä kertaa, en yhtään ollut tietoinen mitä odottaa. Dead Nation Apocalypse Edition muistuttaa minua jonkin verran Diablo pelien pelaamisesta. Varmaan lähinnä isometrisen kuvakulman ja pelin aalloittain lahdattavien monstereiden vuoksi. Sekä on myös pitkästä aikaa hauska nähdä pelin alussa Full Motion Videota, joka oli teollisuuden standardi, kun CDROM-pohjaiset pelikonsolit tekivät tuloaan 1990-luvun alussa. Enpä olisi uskonut, että kaipaan niitä ja ovat yksi asia mitä peleistä nykyään puuttuu.

Pelistä myös huokuu aito selviytymisen tunne, sillä tarvikkeet ja paremmat aseet ovat aina loppu ja usein joutuukin turvautumaan vain loputtomilla kudeilla varustettiin peruskiväärin, joka sattuu tässä pelissä olemaan AK-47 tai sen joku variantti, joka on kykenemätön automaattiseen tulitukseen, mutta siitäkin saa todellisen tappovälineen ostamalla siihen kaikki mahdolliset päivityksen pelin asekaupasta, joita on ripoteltu aina jokaisen etapin väliin.

Näillä välipisteillä voi myös vaihdella eri statistiikoihin erikoistuvia armoreita, jota tekevät hahmosta joko paremman lähitaistelussa, kestämään enemmän iskuja tai sitten ihan vain nopeamman ja näitä erilailla yhdistelemällä löytää omaan pelityyliin sopivan yhdistelmän.

Näistä välietapeilla olevista asekaupoista voi sitten aina ostaa panoksia ja muita tarvikkeita seuraavaa etappia varten ja tämä onkin pelin suola, saada taktikoitua välineet riittämään juuri ja juuri seuraavaan välietappiin, joten et voi vain randomisti räiskiä parempien aseiden panoksia ja muita granaatteja jne. heti alkuun muutamaan helppoon zombiin.

Peli tukee myös co-op kaksin peliä paikallisesti tai verkon yli, mutta en tätä ole vielä päässyt koittamaan, mutta olettaisin, että peli on vielä parempaa viihdettä kaverin kanssa, varsinkin samalla sohvalla muutaman bissen kera.

En ole pelin muihin pelimuotoihin, kuin kampanjamoodiin vielä tutustunut, mutta tämä onkin vain pikainen Fiilarit pelistä eikä mitään täysiverinen arvostelu joten hälläväliä. Lopuksi vielä täytyy mainita, että pelin tunnelmaa lisää se kuinka se kerää tilastoja ympäri maailmaa, niin high-scoreista, kuin myös itselleni mielenkiintoisimpana sen kuinka monta zombieta kukin maa on tähän mennessä tappanut, tätä kirjottaessa Suomi on sijalla 17. vähän vajaalla 15 miljoonalla tapetulla zombilla.

Todella suosittelen tätä peliä, ihan kaikille ja varsinkin jos apokalyptinen zombien lahtaus/selviytyminen isometrisesti yhtään kiinnostaa

Jos et ole Dead Nationia vielä pelannut, niin sinun pitäisi! Jos sinulla on PlayStation 4 niin hommaa ehdottomasti peli sille, mutta PS3 versio on varmasti yhtä tunnelmallinen ja hauska, varsinkin jos sinulla on kaveri kenen kanssa pelata, toisin kuin minulla, jolla ei ole kavereita… Vain zombeja lahdattavana…

2 Comments

Add a Comment