E3 2013 Microsoft ja Sony

Tämän vuoden E3 (Electronic Entertainment Expo) oli ja meni kesäkuun alussa ja piti taas sisällään videopeliharrastajan mielenkiintoisimmat julkistukset peleistä aina kahdeksannen sukupolven pelikonsoleihin Sonylta ja Microsoftilta. Toki Sony julkisti PlayStation 4:sen jo helmikuussa ja Microsoft Xbox Onen viime kuussa, mutta E3:ssa saatiin vahvistus moneen asiaan, kuten Sonyn käytettyjen pelien politiikkaan ja vastaus Microsoftin ajamaan kerran vuorokaudessa online check-in politiikkaan.

Xbox One

Sony otti niskalenkin

Tällä kertaa Sony veti pidemmän korren pitämällä pelaajalla oikeuden käyttää ostamaansa pelikonsolia myös offline-tilassa rajoituksetta jos käyttäjä niin haluaa, sekä oikeuden vapaasti jakaa ostamansa pelit lue. lainata, myydä tai vaihtaa esimerkiksi pelaajan vapaasti valitseman jälleenmyyjän kanssa.

Playstation 4

Moni Xbox-pelaaja onkin tämän myötä tullut järkiinsä ja on Microsoftin uusia sääntöjä vastaan, mikä on hyvä asia peliteollisuuden kannalta ja etenkin pelaajien, meidän jotka pidetään peliteollisuus käynnissä. Että ei me ihan mitä tahansa paskaa niellä mitä ne keksii. Mutta ikävä kyllä on myös edelleen paljon niitä, jotka ajattelee “ei koske minua” pelaajia. Toki ei koske käytännösä minuakaan, en yleensä vaihda/myy pelejäni, sekä olen lähes aina online PlayStation 3:lla pelatessani. Mutta ei tarkoita sitä, että suostuisin näihin Micrsoftin uusiin sääntöihin, koska kuitenkin pidän ajatuksesta, että halutessani voin myydä pelini. Tai vaikka lainata kavereilleni ja lainata heiltä pelejä ja pystyä pelaamaan niitä kauemmin kuin yhden tunnin. Jep kyllä yhden tunnin! Tämä on yksi Microsoftin uusista Xbox One konsolia koskevista rajoituksista. Kaverisi voi pelata lainattuja pelejä omalla Live-tilillään vain yhden tunnin, maksusta (pelin hinta?) toki rajoitus varmaan poistuu, tämä siis on oma arvaukseni.

Eli jos luet tätä ja olet ostamassa Xbox One konsolia, mieti tarkkaan millaista bisnesmallia olet tukemassa. Onhan siellä toki tulossa hyviä yksinoikeuspelejä, mutta onko ne sen arvoisia, että peliteollisuuden tulevaisuus kannattaa uhrata tälläisen diktatuurin alle ja käyttäjän oikeuksien polkemisella maan rakoon? Jos tarpeeksi moni ihminen äänestää lompakolla niin nämä tälläiset käytännöt kuopataan hyvin äkkiä ja myös nuo pelit tulevat muille alustoille ihmisten ostettavaksi, vähintään siis PC:lle.

Vaikka aina olen itse PlayStation miehiä ollut konsolimaailmassa niin ihan puolueettomasti voin sanoa, että jos Sony olisi yrittänyt tätä samaa niin kääntyisin itse Xbox Onen suuntaan ehdottomasti, siis tilanteessa, että Microsoft olisi vetänyt sen linjan mitä Sony otti todellisuudessa. Ja tilanteessa, että molemmat olisi ottanut nämä Microsoftin uudet pelisäännöt niin olisin äänestänyt lompakolla Wii U:n suuntaan ihan siksi, että sitä tuetaan mihin ollaan totuttu, eli mahdollisuuteen pelata ilman nettiyhteyttä ja mahdollisuuteen myydä ostamaansa omaisuutta eteenpäin ilman rajoituksia.

Tämä oli tästä aiheesta toistaiseksi, kirjoitan lisää jos tulee jotain maata mullistavaa huomautettavaa. Sekä lisään itse E3 2013 pelitarjonnasta ja itse konsoleista mietteitäni lähipäivinä.

Add a Comment