E3 2013 Parhaat pelit

Otsikointi voi olla hieman harhaanjohtava, koska käytännössä kyse on peleistä mitä ei kokonaisuudessaan ole vielä kukaan päässyt pelaamaan ja allekirjoittanut vain nähnyt videoista, internetin pelisivustojen demoista ja haastatteluista. Mutta ei anneta sen hämätä, Käyn ensin alustakohtaisesti mielenkiintoisimmat nimikkeet läpi ja lopuksi listaan tämän vuoden E3 suosikkini.

Multiplatformerit

Ubisoftin Tom Clancy’s: The Division tuli kaikille yllätyksenä tämän vuoden E3 messuilla. Kyseessä on online peli olematta kuitenkaan perinteinen MMO. Peli on enemmänkin perinteinen RPG-peli, jota voi pelata myös kavereiden kanssa yhteistyönä sekä siinä voi kohdata tietyillä alueilla muita pelaajia PvP tilanteissa. Divisionin maailma sijoittuu lähitulevaisuuteen, jossa ihmiskunta on kohdannut katastrofaalisen infastruktuurin romahtamisen, ja pelaajien on tarkoitus selvitä tässä maailmassa yksin tai yhdessä sekä toisia pelaajia tappaen. Peli on vahvistettu PlayStation ja Xbox One -konsoleille, mutta pelistä on äänekkäästi toivottu myös PC-versiota internetissä, saa nähdä millä tuloksella. Itselleni riittäisi pelkkä näppämistö ja hiiri tuki konsolille, koska PS4 on alusta mille todennäköisesti tulen tätä itse pelaamaan.

Toinen mielenkiintoinen samaa moninpelipolitiikkaa lähestyvä peli oli Bungien Destiny, joka niin ikään tulee aluksi vain PS4:lle ja Xbox Onelle, tästäkin on kova PC-version toive ihmisillä internetissä. Destiny on ensimmäisen persoonan räiskintäpeli roolipelielementeillä höystettynä, kuten levelaus ja lootit. Maailmana on scifipläjäys useine planeettoineen ja futuristine aseineen päivineen. Kieltämättä peli ei graafisesti ollut kovin vakuuttava, mutta ideana kyllä todella mielenkiintoinen. Jäämme siis seuraamaan tämänkin nimikkeen kehitystä.

Seuraavakin peli on niin ikään tämän uuden tyyppisen moninpelin ja yksinpelin yhdistävän sarjan edustaja, mutta tällä kertaa kyseessä on ajopeli Ubisoftilta nimeltä The Crew. Jep itse nimi on ihan suolesta ja ihmettelen, että eikö oikeesti mitään parempaa keksitty ja melkein toivoisinkin, että se vielä muutettaisiin ennen julkaisua. Mutta itse peli näytti hauskalta todella laajoine autonmuokkaus ja tuunausvaihtoehtoineen sekä isolla avoimella maailmallaan joka yhdistelee kaupunkiajoa, maastoajoa kuin myös moottoritiekaahausta. Ajofyysikoiden lupailtiin olevan tasoa semi-realistiset, eli ihan Need For Speed satalasissa kaahailua ei ole luvassa, mikä on vain hyvä minun mielestäni. Minä kun tykkään Gran Turismostakin ja PC-simuista. Pelissä yhdessä toimivat pelaajat siis perustavat tiimin eli the crewin ja ajavat muita ryhmiä vastaan erinäisissä moodeissa. Tarkempia tietoja odotellessa tämänkin osalta. Tämä olisi tulossa uusien konsoleiden lisäksi myös PC:lle, mutta itse päädyn PS4 versioon, nämä kun ihan oikeasti on parempi pelata sillä padilla.

Battlefield 4:sta esiteltiin kohtuu pitkällä moninpelivideolla, jossa räjäytettiin kokonainen pilvenpiirtäjä matalaksi, minkä mahdollistaa nyt näiden uusien konsoleiden tuoma voima. Sekä myös pelin Commande-moodia vilauteltiin ja siihen liittyvää tablet-toimintoa.

Näiden lisäksi kiinnostavampia multiplättiksiä olivat The Witcher 3: Wild Hunt sekä Watch_Dogs, mutta nämä on esitelty jo reippaasti aikaisemmin joten ei niistä sen enempää, vaan edetään yksinoikeuspeleihin. Lopuksi vielä Square-Enix yllätti näyttämällä Final Fantasy versus XIII:n, joka on sittemmin päätetty nimetä ihan Final Fantasy XV. Peli näytti graafisesti uskomattoman hyvältä, toivottavasti peli on ilmestyessään asteen pari parempi kuin FFXIII oli.

PlayStation 4

Uuden pleikkarin ehdottomasti mielenkiintoisin yksinoikeuspeli oli DriveClub, koska autoiluhullu kun olen. Harmikseni sain tietooni, että peli ei ole kauhean realistinen ajomallinukseltaan. Mutta silti se näyttää hyvältä ja odottelen innolla mitä tuleman pitää. Tämän kun saa sitten latailla PS+ hinnalla PlayStation storesta julkaisussa. Pelissä on ideana vähän The Crewin tapaan perustaa oma jengi ja kilpailla muita tiimejä vastaan erinäisissä kilpailuissa. Peli perustuu enemmänkin todella eksoottisten autojen ajamiseen, kuin autojen virittelyyn.

Muita PS4 pelejä oli Knack, Killzone: Shadow Fall, The Order 1886 ja iso joukko indiepelejä. Näistä oman mielenkiintoni herätti ainostaan tuo The Order 1886, joka sijoittuu vuoden 1886 Lontooseen steampunk henkisine teemoinen, traileri oli kohtuu vakuuttava visuaalisesti niinkuin uudelta konsolilta odottaa saattaa.

Xbox One

Xbox One yksinoikeuksista mielenkiintoisin oli ehdottomasti Crytekin antiikin Roomaan sijoittuva verinen taistelupeli Ryse: Son of Rome. Peli oli graafisesti todella näyttävä, kuten Crytekiltä odottaa saattaa. Harmi etten ikinä pääse tätä pelaamaan, ellei PC-versiota joskus sitten julkaista tai jopa PS4-versiota. Mutta siihen asti ei voi kun niellä kalkkia.

Tuttuun tapaan Microsoftilta oli esillä myös uusi Forza Motorsport 5, joka on autohullun märkä päiväuni, joka on siis yhtä sukupolvea edellä sen pahinta kilpailijaa Gran Turismoa, jonka kuudes osa siis julkaistaan, ehkä hieman yllättäen vielä PS3:lle, se huomioiden GT6:sen E3 traileri näytti myös todella hyvältä. Mutta toki jää uuden Forzan jalkoihin grafiikkaloistossa.

Yksi vahvasti esillä ollut ja ehkä hieman mielenkiintoa herättänyt peli oli Capcomin Rising Dead 3. Se on sellainen perus zombihuttu muokattavilla aseilla ja välineillä. Ruudulla näkyi kiitettävä määrä zombeja samaan aikaan, ja se onnistui luomaan ahdistavan tunnelman. Peli sisältää nykytrendin tapaan  tablet-toimintoja ja moninpelielementtejä, en tiedä niistä tässä tapauksessa sen enempää.

Lisäksi nähtiin myös Titanfall moninpeliräiskintä, jossa pelaajat ohjastavat massiivisia titaneja. Taistelua käydään niin ikään myös ilman niitä ja peli sisältääkin taktisia elementtejä. Ei aina ole välttämättä parempi olla titanin ohjaimissa joissain tilanteissa. Tämä on siis tulossa myös PC:lle ja Xbox 360:lle, eli niin sanotusti Microsoftin ekosysteemille.

Sitten oli vielä Remedyn Quantum Break, josta nähtiin vain Teaser traileri. Pelissä pelaajalla on kyky pysäyttää ajan kulku ja muuttaa tapahtumien kulkua. Pelaaja voi ohjastaa pelin mies sekä naishahmoa ilmeisesti. Juuri enempää en saanut pelistä tietoja kaivettua. Itseäni pleikkarimiehenä harmittaa, että Remedy on lähtenyt Microsoftin kelkkaan.

Wii U

Bayonetta 2. Tarviiko tässä enempää sanoa. Tällä hetkellä ainoa Wii U yksinoikeuspeli, joka saisi sormet syyhyämään Nintendon suuntaan Donkey Kong Country: Tropical Freezen lisäksi, joka myös nähtiin E3:ssa.

Bayonetta 2:sen ja Donkey Kongin lisäksi esillä oli tietysti Nintendon omat setit Mariot ja Zeldat. Mario Kart 8 näytti ihan mielenkiintoselta. Super Mario 3D World ei niinkään kauhean hyvältä. Enemmänkin odotin Super Mario 64 tyylistä peliä ja olisin saanut yhden syyn lisää hankkia Wii U:n. Mutta ei niin ei.

The Legend of Zelda: Wind Waked HD Remake oli vahvasti esillä. Joka on siis Wii U:lle tehty täydellinen remake alkuperäisestä GameCube pelistä. Vaikuttaisi ihan laadukkaalta paketilta, mutta henkilökohtaisesti tuo art style ei iske. Kaipaisin aikuisempaan makuun tehtyä Zelda peliä. Vinkki vinkki Nintendo.

PC

PC yksinoikeuksista päällimäisenä mieleen jäi vain Company of Heroes 2, jota on voinut pelatakin jo pelin betavaiheessa esim. Steamin kautta. Itsekin sitä olen jo koittanut ja peli on aivan eeppinen, siispä julkaisua odotellessa. Mikäli vielä PC:ni on pelikelpoinen siinä vaiheessa. Nimittäin Microsoftin temput ja tämä NSA vakoiluhomma on saanut miettimään haluanko Microsoftia enään mihinkään laitteeseeni. Mutta ei siitä sen enempää.

Parhaat pelit E3 2013

Sitten se parhaat lista. Ja sen parhaan tittelin vie Metal Gear Solid V: Phantom Pain. Luulitko jo, että unohdin tämän pelin? No en sentään. Se ei juurikaan esittelyjä kaipaa, sen verran voisi sanoa, että Metal Geariinkin tulee ensimmäistä kertaa avoin maailma ja liuta uusia juttuja taktista taistelua ajatellen. Sekä tietenkin Kiefer Sutherland ääninäyttelemään ja antaamaan kasvoanimaatiot Snakelle. Saa nähdä miten Jack Baueriin Snakena tottuu.

1. Metal Gear Solid V: The Phantom Pain, Konami (PS4, PS3, XBO, X360)

2. Tom Clancy’s: The Division, Ubisoft (PS4, XBO)

3. The Crew, Ubisoft (PS4, XBO, PC)

4. Watch_Dogs, Ubisoft (PS4, PS3, XBO, X360, PC, WiiU)

5. Ryse: Son of Rome, Crytek (XBO)

6. Gran Turismo 6, Sony (PS3)

7. Bayonetta 2, Nintendo (WiiU)

8. DriveClub, Sony (PS4)

9. Company of Heroes 2, Sega (PC)

10. Kille Is Dead, Kadokawa Games (PS3)

11. The Witcher 3: Wild Hunt, CD Projekt Red (PS4, PC, XBO)

12. Quantum Break, Microsoft Studios (XBO)

13. Wolfenstein: The New Order, Bethesda (PS4, PS3, XBO, XB360, PC)

14. The Order 1886, Sony (PS4)

15. Battlefield 4, Electronic Arts (PS4, PC, XBO, PS3, X360)

16. Forza Motorsport 5, Microsoft Studios (XBO)

17. Donkey Kong Country: Tropical Freeze, Nintendo (WiiU)

18. Mario Kart 8, Nintendo (WiiU)

19. Dead Rising 3, Capcom (XBO)

Ihan hyvä E3 tänä vuonna jos ottaa huomioon, että sieltä löytyi 19 julkaisematonta peliä joita haluasin pelata. Ensi vuonna sitten taas!

Add a Comment