E3 2014 – Microsoft

On taas se aika vuodesta, kun täytyy pistää pelialan suurimmat tai jos ei suurimmat niin ainakin nimekkäimmät messut pakettiin, eli E3 (Electronic Entertainment Expo) messut. Tietenkin ensin käydään kolme isoa läpi Microsoft, Sony ja Nintendo. Järjestys on se mikä se oli messuillakin, eli mitään puolueellista etuoikeutta tässä ei ole Microsoftille ensimmäisenä olemiseen vaan se, että heidän esityksensä starttasi tämän vuoden E3:sen.

Microsoft keskittyi onneksi tällä kertaa vain peleihin ja näytti yhdeksän yksinoikeusnimikettä. Kinect taidettiin mainita vain yhden pelin yhteydessä, mikä on hyvä juttu ja niin kun arvata saattoi niin Microsoft tiputtaa Kinectin hiljaisesti pois kokonaan, sano minun sanoneen.

Microsoftin yksinoikeuspelien tarjonta näytti tänä vuonna seuraavalta, alla listattuna vain ja ainoastaan täysin Xbox One yksinoikeudella olevat koko pelit, esim. myös PC:lle tulevia pelejä ja DLC:tä ei lasketa. Siinä järjestyksessä, kuin ne Microsoftin lehdistötilaisuudessa näytettiin. Listalta puuttuu myös indie-pelit:

 • Forza Horizon 2
 • Sunset Overdrive
 • Dance Central: Spotlight
 • Fable: Legends
 • ORI and the Blind Forest
 • Halo: The Master Chief Collection
 • Hao 5: Guardians
 • Phantom Dust
 • Scalebound
 • Crackdown

Microsoft tietenkin esitteli monia kolmannen osapuolen pelejä nykypäivän tyypilliseen tapaan, että heillä on näihin peleihin joku viikon tai kuukauden eksluusivinen diili koskien pelien DLC:tä tai muuta sellaista, joka on itse pelin kannalta irrelevanttia. Jos haluat kuulla enemmän mitä mieltä olen tästä ajastetusta pelien tai edes DLC:n yksinoikeudesta niin suuntaa Youtube-kanavalleni.

Yksi mielenkiintoisimmista julkistetuista asioista omasta mielestäni oli Dead Rising 3 pelin DLC, joka on siis saatavilla Xbox Onella jo nyt ja kantaa hauskasti nimeä Super Ultra Dead Rising 3 Arcade Remix Hyper Edition EX Plus α, eli viimeinen merkki luetaan ”Alpha”. On hauska nähdä kuinka Capcom vääntää tämän DLC:n myötä vitsiä omasta pelien uudelleen julkaisu- ja nimeämispolitiikastaan. DLC näytti mielenkiintoiselta myös sisällöltään ja on jotain jonka voisin DLC:tä karttavana ehkä jopa ostaa

Dead Rising 3 on tulossa kesän aikana kylläkin myös PC:lle ja todella toivonkin, että tämä DLC on jossain vaiheessa saatavilla myös pelin PC versioon.


Super Ultra Dead Rising 3′ Arcade Remix Hyper… by madfinntech

Henkilökohtaiset kohokohdat Microsoftin yksinoikeustarjonnasta olivat seuraavat. Autoilupelien ystävänä mielenkiintoisin peli tilaisuudessa oli ehdottomasti Forza Horizon 2. Ensimmäisen osan missanneena tämä toinen osa näyttää entistä paremmalta ja saa tosissaan haluamaan ostamaan Xbox Onen, joten työ hyvin tehty Microsoft!

Kannattaa katsoa alla oleva Forza Horizon 2 –traileri jos sen takia, että siinä on aivan loistava biisi taustalla!


Forza Horizon 2 Official Gameplay Trailer E3… by madfinntech

Toinen kokokohta oli ehdottomasti tämä Dead Rising 3 DLC ”Super Ultra Dead Rising 3 Arcade Remix Hyper Edition EX Plus α”. Kunpa nyt vain pääsisi Dead Rising 3:sta pian pelaamaan ja toivottavsti tämä DLC tulee saataville myös PC:llä.

Ehdottomasti yksin mielenkiintoisimmista nimikkeistä oli Sunset Overdrive, joka on sellainen over the top kolmannen persoonan räiskintä, joka ei ota itseään liian vakavasti. Lisää ajatuksiani tästä Youtubessa.


Sunset Overdrive E3 Trailer and Gameplay Demo by Tom’s Hardware

Mitä tulee tuohon ORI and the Blind Forest –peliin niin jouduin ihan katsomaan trailerin uudestaan muistin virkistämiseksi. Kyseessä on siis ilmeisesti jonkin sortin 2D tasoloikkapeli, jossa on käsin piirretyn näköiset 2D-grafiikat ja aivan mahtavan tunnelmallinen art-style sekä todella tunnelmaa luovat musiikit. Itse traileri kertoo näistä kahdesta hahmosta, jotka ilmeisesti tähdittävät peliä ja ellen kovin väärässä ole, molemmilla on omat erikoiskykynsä joita tarvitaan pelin edetessä. Tämä on selvästi yksi eniten odottamistani Xbox One peleistä tällä hetkellä. Pelin pitäisi saada julkaisu vielä tämän syksyn aikana.


Ori and the Blind Forest Trailer by itsartmag

Top viitoseen mahtuu myös tämä upea treaser alkuperäisen Xboxin kulttipelistä Phantom Dust. En tiedä pelistä paljon sen enempää, mutta tilaisuudessa näytetty teaser sai mielenkiinnon heräämään.

Jos haluat kuulla mietteitäni enemmän Microsoftin E3 2014 lehdistötilaisuudesta, klikkaa itsesi MadFinnTech Youtube-kanavalle!

Alla vielä Microsoftin yksinoikeuksien Top 5 lista.

 1. Forza Horizon 2
 2. Sunset Overdrive
 3. Scalebound
 4. Phantom Dust
 5. ORI and the Blind Forest

Lue myös Sony E3 2014-artikkeli!

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *