E3 2014 – Sony

Tässäkin artikkelissa keskitytään vain yksinoikeuspeleihin niin, kuin edellisessä Microsoft-artikkelissakin. Sonylla oli tänä vuonna paljon näytettävää ja jatkumo viime vuoden erittäin suureen onnistumiseen oli vaikea temppu tehdä. Tässä onnistuttiinkin, mutta ei kuitenkaan aivan täydellisesti muutaman epäkohdan takia.

Tänä vuonna Sonylla oli esittää yksinoikeuspelejä 11 kappaletta., nämä siis PlayStation alustoille joko PS3, PS4 tai PS VITA, suurin osa kuitenkin PS4 pelejä tai cross platform, jotka tukevat PlayStation brändin tapaan cross-playta, jolla saa oikeuden pelata peliä kaikilla PlayStation alustoilla vaikka ostat sen vain yhdelle. Vielä selvennykseksi, että tässä listassa on vain koko pelit, ei DLC:eet tai muut sellaiset, eikä indie-pelit. Luonnollisesti siinä järjestyksessä, kun ne näytettiin.

 • The Order: 1886
 • Entwined
 • LittleBigPlanet 3
 • Bloodborne
 • Grim Fandango
 • The T.A.L.O.S Principle
 • Let It Die
 • ABZÛ
 • Ratchet & Clank
 • The Last of Us Remastered
 • Uncharted 4: A Thief’s End

Näiden lisäksi oli esillä totta kai paljon kolmannen osapuolen pelejä sekä niihin liittyviä alustakohtaisia ajastettuja yksinoikeuksia sekä eksklusiivista sisältöä, joka nyt tuntuu olevan tämän päivän trendi. Jos haluat tietää enemmän mitä mieltä olen siitä niin suuntaa Youtube-kanavalleni.

Mielenkiintoisimmasta päästä oleva DLC oli kuitenkin PS4 yksinoikeuspeliin INFAMOUS: Second Sun. Tämä First Light-niminen DLC julkaistaan elokuussa. Se tästä tekee erityisen mielenkiintoisen, että se ei vaadi Second Sun pelin omistamista ollenkaan, mutta ilmeisesti sisältää jotain extraa jos omistaa Second Sonin. Henkilökohtaisesti odotan innolla, että pääsen pelaamaan tämän ja se saattaa johtaa myöhemmin INFAMOUS: Second Sonin ostoon. En ole ikinä kauheasti INFAMOUS-peleistä innostunut, mutta tässä olisi hyvä sauma päästä hommaan sisään. Tai sitten vain päädyn odottamaan INFAMOUS Second Sonin Game of the Year editionia, joka sisältää tämän DLC:n levyllä.

Toinen mielenkiintoinen juttu oli tuo Entwined, jossa pelaajan pitää ohjata yhtä aikaa pelin kahta päähahmoa eli kalaa ja lintua, jotka ovat rakastuneita. Mielenkiintoinen konsepti ja se on saatavilla jo nyt samantien PSN:stä noin 8 euron hintaan. Ihan sillain kivasti noin kaksi ns. euroa halvemmalla, kuin Amerikan hinta, joka on 9,99 dollaria. Oikea kurssihan olisi tällä hetkellä noin 7,3 euroa, mutta parempi tuokin, kuin suora käännös dollareista euroihin niin kuin tässä on tapana pitkään ollut.

Alkuperäisen Demon’s Souls pelin luojan uusi Bloodborne oli yksi Sonyn tilaisuuden kohokohdista ja näytetyn trailerin perusteella tunnelma on todella synkkä ja väkivaltainen. Itse pelistä on paha mennä sanomaan mitään, kun ei näytetty muuta kuin CGI-traileri vaihteeksi, sen voit katsoa alta.


CGR Trailers – BLOODBORNE E3 2014 Trailer by CGRtrailers

Kaikkihan tiesi jo The Last of Usin Remastered version tulevan PS4:lle, joten ei siitä sen enempää, muuta kun että kunhan peli pyörii sen 60fps sen vajaan 30 sijaan miten peli pyöri PS3:lla niin olen valmis heittelemään eurojani tähän suuntaan, sillä omat kokemuksen The Last of Usin kanssa jäi pelin teknisten ongelmien ja turhan erikoisten kontrollien takia liian vähäiseksi.

Ehkä mielenkiintoisempi juttu oli tilaisuuden lopussa näytetty Uncharted 4: A Thief’s End teaser, joka näytti aivan CGI:ltä, mutta ilmeisesti pyöri ihan pelin moottorilla. Jos tuo pitää paikkaansa niin peli tulee näyttämään aivan käsittämättömän upealta, tyypillistä Naughty Dog kamaa. Uncharted peli on aina tervetullut omaan kirjastooni, sen verran nautinnollisia pelejä kolme ensimmäistä olivat.


CGR Trailers – UNCHARTED 4: A THIEF’S END E3 2014 Trailer by CGRtrailers

Pari sanaa tuosta paljon hypetetystä The Order: 1886 pelistä, joka näyttää kyllä aivan mahtavalta graafisesti, mutta joka tarkoituksella kai pyörii vain 30fps ruudunpäivitysnopeudella, koska kehittäjä haluaa siihen elokuvamaisen lookin. Itse haistna tässä palaneen käryä ja jos haluat kuulla siitä mietteitäni enemmän niin klikkaa Youtube-kanavalleni ja katso E3 2014 Sony -.Mitä jäi käteen? –videoni, siinä käyn paljon syväluotaavammin läpi tuon aiheen. Sekä itse gameplay nähdyn perusteella ei vain vakuuta tässä vaiheessa. Tyypillinen cover shooter ja QTE:ta. Ehkä yli hypetetty peli? Mitä mieltä sinä olet, jätä ajatuksesi rohkeasti kommenttiosioon.


The Order 1886 E3 2014 Official Full Trailer (PS4) by madfinntech

Lopuksi vielä omat Top 5 listani Sonyn tarjonnasta.

 1. Uncharted 4: A Thief’s End
 2. The Order: 1886
 3. Bloodborne
 4. Let It Die
 5. INFAMOUS: First Light

Lue myös E3 2014 Microsoftin lehdistötilasuus –artikkeli!

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *