E3 2018 – Cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077 on helposti yksi odotetuimmista peleistä, niin minulle itselleni kuin monille muillekin ja pääseekin E3 2018 top-listalla sijalle kolme. Yhtään huonomman kilpailun kanssa tämä olisi helposti sijalla yksi, mutta en vain voi mitään Resident Evi 2:sen aiheuttamille nostalgiapärinöille, sekä teknisesti todella vaikuttavan The Last of Us Part II:sen menevän tässä kohtaa Cybepunkin ohi.

Eli siis vihdoin ja viimein saatiin ensimmäistä kertaa uusi traileri pelistä yli viiteen vuoteen ja se näyttää oikein herkulliselta. Ehkä hieman yllättävästi Night City, johon peli siis sijoittuu (fiktiivinen Kalifornialainen kaupunki maantieteellisesti Los Angelesin ja San Franciscon välissä), kylpee auringon valossa tällä uudella trailerilla, joka kehittäjän mukaan oli tarkoituskin. Näyttää, että pelissä on myös päiväsaika ja täydellinen yön ja päivän vaihtuminen, sekä dynaaminen sääsysteemi. Ei kuitenkaan huolta kaikki film noir -fanit, peli tulee sisältämään myös vesisateen saattelemat neonvalot ja pimeyden.

Alla uusi traileri, joka siis on in-engine realtime materiaalia, eli peli tulee näyttämään suurinpiirtein tältä.

Cyberpunk 2077 pelaaja ottaa palkkasotilaan, joka on nimetty simppelisti “V” roolin, joka voi siis olla mies tai nainen ja pelaaja voi vapaasti muokta V:n ulkonäköä, sekä taustaoja. Myöskään pelissä ei valita mitään hahmoluokkaa tai “classia” hahmonluonnin yhteydessä vaan pelaajan “class” muokkaantuu pelaajan tekemien valintojen perusteela.

Peli tulee siis käyttämään pääasiassa ensimmäisen persoonan näkymää, ajoneuvoilla ajaessa on mahdollista ilmeisesti myös käyttää kolmannen persoonan kameraa. Alla reaktioni Pelaaja lehden kommenttiosiolta tähän uutiseen, jep lainaan itseäni omassa artikkelissani.

Ensimmäinen persoona on kyllä ihan saatananmoinen bummer, toivottavasti se on edes tehty hyvin, eikä vain niin, että pelaaja käytännössä liikuttaa kameraa. Mikä idea on edes hahmonluonnissa ja ulkonäön muokkauksessa jos et edes sitten koskaan näe sitä? Ja kuitenkin immersio sitten rikotaan kolmannen persoonan ajelulla? Oe voe… No, mutta silti ehdottomasti yksi odotetuimmista peleistä heti Resident Evil 2 remaken ja The Last Us Part II:sen jälkeen.

Sitten vielä lopuksi pitää itkeä siitä, että näin 2018 ei voida näyttää peliä kaikille vaan pitää jotain ovien takana säätöä harrastaa median kanssa. Tämä joku diili kuolevan mainstream pelimedian kanssa?

Olen hieman jäähdytellyt ja pohdiskellut asiaa tuon jälkeen ja olenkin ottamassa ensimmäisen persoonan gameplayn ihan hyvillä fiiliksillä vastaan. Se tuo peliin jonkinlaisen keskittyneen fiiliksen, toisin kun esim. Falllout 4, jossa hypin jatkuvasti ensimmäisen ja kolmannen persoonan näkymän välillä. Kuitenkin olisin tykännyt sitten myös siitä, että myös ajaminen olisi ollut vain ensimmäisen persoonan näkymästä, että immersiota ei rikottaisi siinäkään kohtaa, mutta kuitenkin ymmärrän ratkaisun gameplay kannalta, koska mainstream ei pysty handlaamaan ajamista ensimmäisestä persoonasta.

Myös pelimaailmasta ja sen kanssa tapahtuvista interaktioista voi tehdä paljon monipuolisemman ensimmäisestä persoonasta kuvattuna, koska se yksinkertaisesti antaa yksityiskohtaisemman kuvan ympäristöstä ja siksi luulenkin, että CD Projekt RED päätyi tähän ratkaisuun Cyberpunk 2077:n kohdalla.

Harmi vain, että peli saattaa edelleen olla vasta muutaman vuoden päässä, kuten Mike Pondsmith tällä Yongin videolla mainitsee. Mike Pondsmith on siis Cyberpunk 2020 -tabletop-pelin luoja. Se, että kuinka montaa vuotta se tarkoittaa ja kuinka paljon herra puhui läpiä päähänsä on tietysti vain arvailtavissa.

Sitten on vielä yksi aihe, joka pitää käsitellä Cyberpunk 2077:n kohdalla on tietysti, ettää millaisen sensuurin kohteeksi peli joutuu vielä ennen julkaisua, koska peliä, ihan varsinaista gameplayta, on siis tyhmästi näytetty mainstream-medialle ja isoille Youtubereille (en pysty käyttämään termiä “tubettaja” en vain pysty) ja heidän kertomien mukaan pelissä on täydellistä alastomuutta (mukaanlukien naisen näköisiä naisia), hyperväkivaltaa, huumeiden käyttöä ja muuta mistä tietyntyyppiset yksilöt helposti mielensä pahoittaa. Alla Censored Gamingin tuore twiitti.

Lopuksi vielä lisäsin alle uudet viralliset kuvakaappaukset tai screenshotit, what ever.

Add a Comment