EA SPORTS NHL 15 Ensimmäiset tiedot julki, ajatuksia niistä

Tämä on artikkeli jossa hieman syväluotaan tänään (5.5.2014) julkaistuja tietoja uuden sukupolven jääkiekkopelistä eli NHL 15:sta, joka julkaistaan syksyllä niin PlayStation 4:lle kuin Xbox Onelle. NHL 15 julkaistaan myös PlayStation 3:lle ja Xbox 360:lle, mutta noiden konsolien versiot  tulevat olemaan todennäköisesti vain sitä samaa vanhaa, kun tähänkin asti, mutta se mikä meitä kiinnostaa on nimenomaan nuo uuden sukupolven versiot ja niistä julkaistut tiedot.

EA julkaisi pelistä myös virallisen Teaser Trailerin, jonka voit katsoa alta.


NHL 15 – Official Teaser Trailer by MadFinnTech

Mennään itse julkaistuihin yksityiskohtiin pelistä.

12 Player NHL collision physics

NHL 15 tulee siis sisältämään täysin uudet fysiikkamallinukset, jotka siis ensimmäistä kertaa ottaa kokoajan huomioon kaikki 12 pelaajaa jäällä. Tämän luvataan lisäävän realismia pelaajien tekemisiin ja siihen kuinka pelaajat reagoivat toisiinsa varsinkin useamman pelaajan taklaustilanteissa jne. Ei enää turhia taklauksia ja bugituksia läpi toisten pelaajien, maalivahdin jumiutumista maalin taakse ja itse kiekon jumittamista sivuraudoissa, ainakin toivottavasti.

Real puck physics

Myös itse pelivälineen eli kiekon fysiikat on laitettu kokonaan uusiksi ja sen luvataankin nyt käyttäytyvän paljon realistisemmin ja arvaamattomammin ja ottavan huomioon jopa itse jään pinnan ja sen epätasaisuudet. Eli jos tämä vaikka toisi peliin kauan kaivattua realismia itse kiekon liikkeisiin, eikä niitä täydellisiä puolen kentän syöttöjä saisi enää niin helposti tehtyä, kun itse jääkin voi aiheuttaa kiekon suunnan muuttumisen.

NHL 15:ssa kaukalon jää näyttää uskomatton realistiselta.
NHL 15:ssa kaukalon jää näyttää uskomatton realistiselta.

Authentic player & equipment models

Tämä taas tarkoittaa sitä, että NHL 15:ssa pelaajat koostuvat kentällä kaiken aikaa kolmesta kerroksesta jotka on mallinnettu tarkasti eli vartalosta, varusteista ja pelipaidoista. Tämän luvataan jopa antavan pelipaitojen reagoida kiekon ja pelaajien liikkeisiin kentällä. Eli tämä voisi vaikka mahdollistaa ns. paidasta kiinnipitämisen jne.

Detroit Red Wings pelipaita ei ole koskaan aiemmin näyttänäyt näin hyvältä videopelissä!
Detroit Red Wings pelipaita ei ole koskaan aiemmin näyttänäyt näin hyvältä videopelissä!

Unprecented player likeness

NHL 15 sanotaan käyttävän samaa teknologiaa pelaajien mallinnukseen, kuin EA SPORTSin UFC pelissä, joka mahdollistaa uskomattoman määrän yksityiskohtia pelaajien oikean elämän näköisyyden saavuttamiseen. NHL 15:ssa on myös yritetty saavuttaa pelaajien oikeasta maailmasta tuttuja eleitä yksityiskohtaisesti, kuten miten kukakin pelaaja reagoi esim. jatkoajalle tehtyyn voittomaaliin finaalipeleissä.

Tämä voi tuoda uskomatonta fiilistä peliin, jos se on vaan toteutettu hyvin ja tarpeeksi laajalla mittakaavalla, kuten näin Suomalaisittain kiinnostavaa SM-Liigaa myöten. Henkilökohtaisesti olen vakuuttunut jos tämä on edes NHL liigaa varten toteutettu riittävän hyvin. Tämä on myös ominaisuus jonka soisi sitten kehittyvän roimasti tulevien vuosien inkarnaatioissa pelistä.

Superstar skill stick

Tutun skill stick ominaisuuden luvataan kehittyneen huimasti entisestä ja antavan enemmän pelaajan ja kiekon hallintaa pelaajalle uusien kikkojen, syöttöjen vastaanottamiseen vaikuttavien ominaisuuksien sekä kiekonsuojaukseen vaikuttavia toimintoja. Toivottavasti pelaajat NHL 15:ssa tämän myötä käsittelevät tietyissä tilanteissa kiekkoa realistisemmin kuin ennen, eikä tee niin luonnottoman näköisiä vippauksia ja syöttöjä jne. sekä myös aidomman näköisiä ja varsinkin hyödyllisempiä kikkoja.

Authentic arenas

Tämän on itsestään selvä otsikko. Eli lupailee paljon yksityiskohtaisempia ja enemmän esikuvillensa uskollisia jäähalleja peliin. Ei kuulosta tärkeältä itse pelaamisen kannalta, mutta erittäin tärkeä tunnelman luoja urheilupelissä. Aina kiva nähdä yksityiskohtaisemmin tehdyt hallit aina kun konsolisukupolvi vaihtuu.

Kaukalon laidalla on myös ennennäkemättömän paljon yksityiskohtia.
Kaukalon laidalla on myös ennennäkemättömän paljon yksityiskohtia.

New commentary team

Onkin virkistävää nähdä ja kuulla uudet selostajat ja kommentaattorit pitkästä aikaa pelissä. NHL 15:ssa pelin selostuksesta ja kommentoinnista vastaa uusi tiimi. Pääselostaja tulee olemaan NBC:n urheiluselostaja Mike ”Doc” Emrick ja häntä säestää kommentaattori Eddie Olczyk. Sekä myös uutena juttuna pelin selostukseen liittyen tähän lisätään oikeasta maailmasta tuttu jäätasolla analyysia kentän tapahtumista antava TSN analyytikko Ray Ferraro.

Tämä tulee sisältämään pelin aikaisen selostuksen lisäksi oikean maailman peliä edeltäviä kommentointeja pelissä. Mikäli tämän kohdan olen oikein käsittänyt niin esim. kauden peleissä tässä kohtaa näytetään oikean NHL liigan tunnelmia ennen kyseisiä pelejä, eli ihan Full Motion Videota luvassa. Jotain tällaista taisi olla viimeksi NHL ’97:ssa vaikkakin kyseessä oli vain simppeli pelin esittely areenan laidalta. Saa nähdä miten tämä ominaisuus tulee toimimaan.

NBC sports game day presentation

Vaikka itselläni ei olekaan mitään hajua NBC:n sports dayn sisällöstä ja tyylistä, mutta pelin köyhää presentaatiota tähän asti tämä tulee parantamaan takuulla kummasti. Vaikka veikkaankin, että nämä yleensä skipataan, kun pelissä halutaan tehdä nopeaa edistymistä niin antaahan nämä niille jotka sitä kaipaavat kivaa lisäarvoa sitä yhtä peliä kohtaan ja varsinkin itselleni nämä tällaiset pikku jutut luovat tunnelmaa.

Living crowds

Yleisöosastokin on pistetty reippaalla kädellä uusiksi NHL 15:ssa. Sen sanotaan olevan ensimmäinen urheilupeli jossa on käytettä jopa 9000 yksittäistä yleisömallia ja nelinkertainen määrä animaatiota edelliseen sukupolveen verrattuna. Yleisön lupaillaan kannustavan tai buuaavan sinulle entistä realistisemmin ja reagoivan kentän tapahtumiin kaukalon pleksejä vasten. Tämäkin on niitä tunnelman luojia mitä urheilupelit ovat kipeästi tarvinneet lisää ja vuosia. En malta odottaa nähdä miten yleisö reagoi, kun hanskat tipahtaa maahan kaukalon kulmassa.

Vision AI

Tämä on ehkä yksi eniten mullistuksia tarvinnut osa-alue pelissä, eli tekoäly ja sen toiminta kentällä. Se miten se reagoi muihin pelaajiin niin lähellä kuin kauempanakin sekä kiekon liikkeiseen. Tämän luvataankin parantuneen roimalla kädellä ja pelaajien katsovan paremmin paikkaa maalintekotilanteissa ja syöttöpaikkoja hakiessa. Toivottavasti tämä uusi tekoäly tekee pelistä todellakin paljon nautittavamman ja mielenkiintoisemman tietokoneohjattua vastustajaa vastaan pakottaen pelaajan hakevan uusia taktiikoita oppivan tekoälyn pistäessä kampoihin sekä myös sen miten joukkuetoverit oppivat oman pelityylin tukemisen. Aika näyttää miten tämän saavuttamisessa on onnistuttu.

Tässä oli ajatukseni tänään julkaistuista tiedoista koskien uutta NHL 15 peliä. Ei muuta kuin keskustelu käyntiin ja ajatuksia kehiin uusista ominaisuuksista. Toivottavasti saadaan syksyllä laadukasta pelattavaa. Me änäri fanit vähän niin kun ansaittaisiin se vihdoinkin.

Aiemmat NHL-peli artikkelit:
EA SPORTS NHL 15 Toiveita
Jääkiekkopelit ja EA SPORTS NHL

10 Comments

Add a Comment