Far Cry 5 Amerikan sydänmaille helmikuussa 2018

Far Cry 5 julkaistaan sekä Xbox One-, Project Scorpio-, PlayStation 4 Pro- ja PlayStation 4 -pelikonsoleille että pc-tietokoneille 27. helmikuuta 2018. Ensimmäistä kertaa Far Cry -pelisarjan historiassa tapahtumat sijoittuvat Yhdysvaltoihin, tarkemmin sanoen Montanan osavaltioon. Luvassa on kaunis ja avoin pelimaailma, jota pelaajat pääsevät tutkimaan yksin tai kahden pelaajan yhteistyössä samalla kamppaillessaan selviytymisestä ja vapaudesta. Pelin pääsuunnittelusta vastaa Ubisoft Montreal apunaan Ubisoft Toronto, Ubisoft Kiev, Ubisoft Shanghai ja Ubisoft Reflections.


Far Cry 5 – Official Announce Trailer by mftgametrailers


Far Cry 5 – Meet Pastor Jerome Jeffries by mftgametrailers


Far Cry 5 – Meet Mary May Fairgrave by mftgametrailers

Pelaajan hahmo aloittelee työtään kuvitteellisen Hope Countyn varaseriffinä Montanan kuvankauniissa ympäristöissä. Pelaajahahmon saapuminen toimii kuitenkin kannustimena paikallisen tuomiopäivänkultin aktivoitumiselle. Aiemmin hiljaiseloa omissa oloissaan viettäneen Project at Eden’s Gate -kultin suunnitelmiin kuuluu muun muassa ympäröivän alueen väkivaltainen haltuunotto. Pelaajahahmot joutuvat keskelle valtataistelua ja kaoottista tilannetta, jossa pelkkä kultin läsnäolo uhkaa kansalaisten turvallisuutta ja arkea. On aika aseistaa itsensä ja nousta vastarintaan ennen kuin on liian myöhäistä. Kultti on pysäytettävä hinnalla millä hyvänsä.

Piiritykseen joutuneet pelaajat huomaavat olevansa pattitilanteessa Hope Countyn asukkaiden kanssa, sillä yhteydet ympäröivään maailmaan on katkaistu. Yhteenotot Hope Countyn maisemissa tarjoavat ensiluokkaisen kokemuksen vailla vertaa eikä edes ilmataisteluilta vältytä. Luvassa onkin hurjia yhteenottoja myös ilmassa, kun pelaajat käyvät taistoon lentokonein Big Sky Countryn alueella. Kultin jäseniä jäljittäessään pelaajat pääsevät myös kokemaan amerikkalaisen luonnon kauneutta jokineen, vuorineen, metsineen ja viljelysmaineen. Eikä unohtaa tule valikoimaa kulkuneuvoja, joihin lukeutuvat niin amerikkalaiset muskeliautot, maastoajoneuvot, rekat kuin veneetkin. Ajoneuvot näyttelevätkin tärkeää osaa myös silloin, kun hahmot joutuvat hyökkäysten kohteeksi tai kun on aika paeta paikalta taistelussa ylivoimaista vihollista vastaan.

Monipuoliset aseet aina erilaisista pistooleista ja kivääreistä räjähteisiin asti ovat merkittävä osa taistelua kulttia vastaan. Lähitaisteluun löytyy monipuolisia työkaluja vasaroista baseball-mailoihin. Eikä taistella tarvitse yksin, sillä pelaaja voi palkata avukseen palkkasotureita laajasta hahmovalikoimasta. Erikoisempaa apua löytyy erikoiskoulutetuista eläimistä, kuten karhuista ja puumista, jotka täydentävät pelaajan valitsemaa pelityyliä hiippailusta suoraviivaisempaan lähestymiseen. Mikä ikinä onkaan pelaajan valitsema lähestymistapa ja tapa taistella vihollisia vastaan, Far Cry 5 antaa siihen vapaat kädet.

Far Cry 5 palauttaa sarjaan myös sen kaivatun karttatyökalun, jolla pelaajat voivat luoda uusia karttoja tai muokata olemassa olevia kenttiä. Karttatyökaluun on luvassa myös täysin uudenlaisia ominaisuuksia, joista paljastetaan tarkempia lisätietoja myöhemmin.

Far Cry 5 -pelin PlayStation 4 -version ennakkotilaajat saavat ainutlaatuisen lisäosan, jolla pelihahmojen ulkoasua voidaan muokata entistä monipuolisemmin. Lisäosan saamiseen tarvitaan ilmaiseksi käytettävä Ubisoft-tili. Xbox- ja pc-pelaajat saavat käyttöönsä vastaavan sisällön Ubisoft Clubin kautta.

Kuulostaa siis erittäin mielenkiintoiselta. Trailerin katsottuani mielessäni kävi, että olisiko tässä Far Cryssa ensimmäinen naispuolinen hahmo pääosassa? Se olisi erittäin mielenkiintoista, koska se avaisi tässä asetelmassa ja aikuisille suunnatussa pelissä mahdollisuuksia juonikuvioihin ja tapahtumiin joita miespuolinen hahmo tällaisessa tilanteessa ei kohtaisi, kuten vaikka seksuaalinen hyökkäys pelaajaa kohtaan.

Toinen asia mikä trailerista pisti silmään oli ehkä Far Cry -pelille jopa tyypilliseen tapaan yliampuva toiminta, missä ei sinällään ole mitään vikaa, mutta jotenkin mielessäni hiljaa toivoin vähän hidastempoisempaa peliä tällä kertaa jossa olisi ollut kauhuelementtejä mukana. No, tovottavasti ei kovin moneen torniin tarvitse kiivetä karttaa avatakseen, se olisi jo heti plussaa.

Viimeisenä mutta ei vähäisempänä mielenkiinnon herätti tuo kampanjan yhteistyötila, siis mikäli se oikeasti tarkoittaa koko pelin kampanjaa. Muistan Far Cry 3:sen julkaisun aikaan kun odotimme kyseistä ominaisuutta, niin pettymys oli suurin kun se tarkoittikin erillistä yhteistyötilaa eikä pelin varsinaista pääkampanjaa.

Alla vielä kasa uusia kuvia pelistä.

Add a Comment