Gamescom 2013, Köln, Saksa Osa 1 Sony

Kesä on pelaajalle ihmeiden aikaa, kun pelialan tapahtumia riittää kesän jokaiselle kuukaudelle. Alan arvostetuimman tapahtuman E3:sen lisäksi näin elokuussa pidetään yleisölle avoin Gamescom Kölnissä, Saksassa. Joten kirjoitan vähän mietteitäni tapahtuman tarjonnasta. Itse en ole paikan päällä joten eri sivustojen materiaalin pohjalta mennään.

Sony

Sony piti ison lehdistötilaisuuden tiistai-iltana. Show alkoi yksinäisellä miehellä lavalla, joka käytti PS4:ää ja pelasi uutta Kill Zone: Shadow Fall peliä. Tämä oli selvästikin pieni demonstraatio PlayStation 4:sen käyttöliittymästä. Se muistutti kovasti nykyisen PS Storen ulkoasua.

Seuraavaksi annettiin ääni Indie-kehittäjille. He kertoivat siitä kuink Sony tukee Indie-kehitystä poistamalla turhia esteitä, kuten kalliita maksuja pelien julkaisemisesta ja päivittämisestä. Ja kuinka tärkeää Indie-kehittäjille on itsejulkaisun mahdollisuus.

Tämän jälkeen näytettiin uusi traileri Gran Turismo 6:sta ja sille annettiin tarkka julkaisupäivämäärä ja se on 6. päivä joulukuuta. Sitten kerrottiin hyvin vähän tulevasta Gran Turismo-elokuvasta.

Lisää Gran Turismo 6 -uutisia löytyy GT Planetista!

Gran Turisom 6 – GT VISION-traileri

Tilaisuudessa esiteltiin myös iso nippu eri pelejä, osa Indie-pelejä. Näistä mainittakoon Macigkan tekijöiltä Helldivers, joka ilmestyy kaikille Sonyn alustoille (PS3, PS4 ja PS Vita). Sekä Super Stardust HD:n tekijöiltä Resogun. Ja Sonyn alustoille todella paljon myynyt Minecraft. Muita nimikkeitä oli Murasaki Baby, remake vuoden 1989 Amiga pelistä Shadow of the Beast. inFAMOUS Second Son, Rime, Battlefield 4, Watch Dogs ja sen Sony eksluusivinen sisältö, Assassins Creed 4 jonka yhteydessä esiteltiin live streamaus-toimintoa PS4:ltä Vitalle, Big Fest, Everybody’s Gone to the Rapture ja Warthunder.

Shadow of the Beast remake
Vuoden 1989 Amiga pelistä Shadow of the Beast on tulossa remake versio PlayStation 4:lle
Watch Dogs
Watch Dogs saa noin tunnin verran sisältöä yksinoikeudella Sonyn alustoille.

 

 

 

 

 

 

 

Suurimpana uutisena oli tietysti tilaisuuden lopussa paljastettu PlayStation 4 -konsolin julkaisupäivämäärä. Eurooppaan konsoli rantautuu 29. päivä marraskuuta tänä vuonna. Pohjois-Amerikassa PlayStation 4:sesta päästään nauttimaan noin kahta viikkoa aikaisemmin 15. marraskuuta.

Toinen iso asia Sonyn tilaisuudessa oli PS Vita hinnan pudotus, joka astui voimaan välittömästi. PS Vitan uusi hinta on 199 dollaria, joka kääntyy tuttuun tapaan 199 euroon Euroopassa. Mutta silti tämän on tärkeä juttu PS Vitan tulevaisuuden kannalta. Laite on heti paljon houkuttelevampi, vielä kun tulisi muutama kiinnostava peli laitteelle, mutta itse PS4 pelien streamaus Vitan näytölle on hyvin kiinnostava asia. Mutta henkilökohtaisesti minua kiinnostaa tuleva PS4 + PS Vita bundle noin 500 euron hintaan.

Alla Sonyn lehdistötilaisuus Gamescom 2013:ssa kokonaisuudessaan, kesto 1h 54min.

LUE MYÖS Gamescom 2013, Köln, Saksa Osa 2 Microsoft

One Comment

Add a Comment