Gamescom 2013, Köln, Saksa Osa 2 Microsoft

Kesä on pelaajalle ihmeiden aikaa, kun pelialan tapahtumia riittää kesän jokaiselle kuukaudelle. Alan arvostetuimman tapahtuman E3:sen lisäksi näin elokuussa pidetään yleisölle avoin Gamescom Kölnissä, Saksassa. Joten kirjoitan vähän mietteitäni tapahtuman tarjonnasta. Itse en ole paikan päällä joten eri sivustojen materiaalin pohjalta mennään.

Microsoft

Microsoft ei pitänyt Sonyn tapaan jättimäistä parin tunnin esitystä vaan noin puolituntisen pienemmän lehdistötilaisuuden. Ja täytyy pitää outona ratkaisuna Microsoftin päätymistä keskitettyyn lavaan, jotenkin häiritsevää katsella puhujan selkää kun kaverit pyörivät lavalla. Mutta onpa 180 astetta otettu Microsoftilla useaan otteseen viimeaikoina.

Päällimäisenä Microsoftin tilaisuudesta jäi mieleen erittäin pitkälle kehittynyt yhteistyö EA:n kanssa, sama kävi ilmi myös itse EA:n tilaisuudesta, joka pisti välillä mietityttään, että onko tämän nyt EA:n vai Microsoftin tilaisuus. Tämä yhteistyö on poikinut Microsoftin alustoille (Xbox 360 ja Xbox One) Fifa 14 peliin eksklusiivisesti Ultimate Team Legends ominaisuuden.

Fable Legends oli mielenkiintoisin peli mitä Microsoftilla oli näyttää. Toivottavasti tulee myös PC:lle.
Fable Legends oli mielenkiintoisin peli mitä Microsoftilla oli näyttää. Toivottavasti tulee myös PC:lle.
Xbox One ja Xbox 360 pelaajat pääsevät nauttimaan Fifa 14 Ultimate Team Legends-pelaajista.
Xbox One ja Xbox 360 pelaajat pääsevät nauttimaan Fifa 14 Ultimate Team Legends-pelaajista.

Sitten puhuttiin tietenkin Kinect-peleistä. Tilaisuudessa näytettiin teaser-traileri Kinectille tehdystä kamppailupelistä Fighter Within. Traileri nähtiin myös Wii Sports tyylisestä Kinect Sports Rivals pelistä.

Myös smartglass-laitteiden hyödyntämistä tulevissa peleissä kuten Ubisoftin The Divsion esiteltiin. Pelaajat voivat toimia konsolilla pelaavien pelaajien tukena mistä ja milloin vain smartglass-laitteiden kautta. Tästä esimerkkinä näytettiin kuinka The Divisionissa toinen pelaaja maalasi kohteita itse peliä pelaavalle pelaajalle. Ihan siisti toiminto, lopulliset hyödyt ja hauskuudet jaa sitten nähtäväksi tulevaisuudessa.

Muita pelejä olivat Minecraftin luojan uusi Cobalt Xbox 360:lle ja Xbox Onelle. Sekä Peggle 2 ja Plants vs. Zombies Garden Warfare, jotka sisältävät myös Kinect toimintoja. Tilaisuudessa näytettiin myös traileri uudesta Fable Legends pelistä, joka näyttikin ihan mielenkiintoiselta.

Tilaisuuden alussa puhuttiin luonnollisesti myös trendikkääseen tapaan Indie-kehittäjien tärkeydestä ja tukemisesta. Täten Indie-kehittäjät saavatkin kaksi ilmaista kustomoitua dev-kittiä ilmaiseksi vauhdittamaan pelinkehitystä Xbox Onelle, sekä itsejulkaisuoikeuden ilman ylimääräisiä kuluja. Eli siis samoilla linjoilla Sonyn kanssa. Ja tämä on kilpailun ja Indie-kehittäjien kannalta toki hyvä asia.

Oli myös puhetta uudesta Call of Duty –pelistä. Call of Duty Ghosts tulee saamaan Xbox Onelle ns. dedicated serverit, jotka toteutetaan Microsoftin omalla Cloud järjestelemällä. Samaan syssyyn julkistettiin uusi moninpelimoodi nimeltä Blitz. Lisää Blitzistä ja Call of Duty Ghostsin moninpelistä. Sanottiin myös, että tuleman pitää Xbox ekslusiivista sisältöä sekä tietenin tuttuun tapaan moninpelikartat ensin vain Microsoftin alustoille.

Fable Legends Announcement Trailer

Alla Microsoftin lehdistötilaisuus Gamescom 2013:ssa kokonaisuudessaan, keston 36min.

LUE MYÖS Gamescom 2013, Köln, Saksa Osa 1 Sony

Add a Comment