Gamescom 2018 -messut tarjonta osa 2

Gamescom 2018 -messut ovat päättymäisillään, joten otetaan vielä toinen katsaus tämän vuoden tapahtuman tarjontaan!

Aloitetaan pidemmittä puheitta sillä, että kauan odotettu Ace Combat 7: Skies Unknown on saanut Gamescom-trailerin muodossa uuden tarinatrailerin ja vihdoin myös julkaisupäivän, joka on PS4:llä ja Xbox Onella 18. tammikuuta ja pc:llä 1. helmikuuta 2019. En nyt taas ymmärrä miksi pc-versiota pitää pantata ylimääräiset pari viikkoa. Eli siis tammikuulle ilmestyi hävittäjä-ässäilyä ennen kauhujen asukas 2:sen uusioversiota. Mielenkiintoinen vuoden alku siis luvassa. Pelasin tämän sarjan ensimmäistä osaa jonkun aikaa sitten Peliperjantaissa Youtube-kanavallani.

En ole ihan varma liittyykö Gamscom mitenkään tähän uutiseen, mutta uutinen on erittäin mielenkiintoinen joka tapauksessa. Valve tuo Windows-pelit Linuxille seuraavalla Steam Playn beta-versiolla. Eli siis tämä mahdollistaa alkuun 27 Windowsille tehdyn pelin pelaamisen Linux distroilla Steamin kautta.

Valve kutsuu tätä toimin nimellä Proton ja se perustuu pääasiassa Linuxisteille tuttuun Wine yhteensopivuustoimintoon, joka siis ei ole emulaattori. Alkuun pelattavanan on mm.  Tekken 7, NieR: Automata ja DOOM. Myös ei tuettuja pelejä on mahdollista pelata kytkemällä toiminto päälle Steamin valikoista.

Jääni innolla odottelemaan tämän toiminnon kehittymistä, sillä onhan tässä jo vuosia ellei vuosikymmeniä yritetty jotenkin siirtyä Windowsila täysin Linuxin pariin. Vaikka haluaisinkin enemmin nähdä natiivin Linux-pelaamisen kehittyvän, niin on tämä silti askel oikeaan suuntaan.

Yllätyin itsekin, että en saanut tähän postaukseen muuta, mutta jatkan katselua ja lisäilen uuden osan Gamesom 2018 -katsaukseen tarpeen mukaan!

 

Add a Comment