Gamescom 2019 parhaat

On taas se aika vuodesta, eli alkusyksy, kun maailman isoin pelimessu pärähtää käyntiin, eli Gamescom Saksan, Kölnissä. Tarkkaan ottaen 20.-24.8.2019.

Tällä kertaa ajattelin antaa vain kunniamaininnan peleille, jotka ovat sen arvoisia. Yllätyksenä saattaa tulla, että EA-peli pääsi tälle listalle. Nykyään kun on niin monen monta syytä olla tukematta kutakin peliä.

Vampire: The Masquerade Bloodlines 2

Ihan ensimmäisenä mainitsen kuitenkin Vampire The Masquerade Bloodlines 2:sen, joka on mielenkiintoinen tapaus, mutta nyt Gamescomissa näytetyn 28 minuuttia pitkän päkän perusteella todella karu. Toivottavasti palaavat tuon kanssa takaisin piirustuspöydälle, sillä olisi sääli jos tuo peli floppaisi pahasti, jonka se tulee tekememään, jos julkaisevat sen vähänkään tuollaisena, kuin tuossa videolla samoihin aikoihin, kun CD Projekt RED Cybepunk 2077:n.

Varsinkin pelin äänisuunnittelu tarvii työtä ja paljon, että se tulisi siedettävälle tasolle. Myöskin itse pelimaailma on vähän turhan tyhjän oloinen.

Peli tulee tukemaan myös Nvidian RTX-kortteja ja ray tracingiä, joten tällaisen grafiikkahuoran mielenkiinto on lukittu jo yksin tällä. Kuitenkin toivoisin, että saataisin myös hyvä peli tähän legendaariseen pelisarjaan.

Pelin olisi tarkoitus näillä näkymin julkaista maaliskuussa 2020.

Control

Kotimaista tuontaoa, tarkemmin Remedyn käsialaa oleva Control kiinnostaa semisti itse pelinä, mutta luonnollisesti peliin ängetty RTX-ominauuksien määrä saa kuolan valumaan ja pelin pitäisi ollakin moderneista peleistä se niitä eniten sisältävä tähän asti, eli kun Quake 2:sta ja Minercraftia ei lasketa. Peli näyttääkin huomattavasti paremmalta ray tracingin kera.

Ikävä kyllä suomalaisten on pakko änkeä Suomalaisuus joka paikkaan ja tässä pelissä Martti Suosalon esittämän talkkarin rallienglantina. Sanomattakin selvää, että myötähäpeä räjähti katosta läpi. Kuitenkin ihan RTX-demona varmaan kokeilen tätä jos tulee RTX-kortin mukana vielä, kun tai jos painan liipasinta.

Control julkaistaan pc:lle, PS4:lle ja Xbox Onelle 27. päivä elokuuta 2019, eli ihan muutaman päivän kuluttua tämän kirjoituspäivästä.

Watch Dogs Legion

Ei ole salaisuus, että olen suuri Watch Dogs -sarjan fani vaikka ilmeisesti siitä ei sen koommin pidetä. Tämä seuraava osa on siitä mielenkiintoinen, että siinä voi pelata ainakin periaatteessa kenellä tahansa maailman hahmolla ja vaihtaa sitä mielensä mukaan. Myös taistelumekaniikat tuntuvat saaneen aivan uuden ulottovuuden sarjan aikaisempiin osiin verrattuna.

Tietenkin osa viehätyksestä menee RTX-tuen piikkiin ja peli tukee ainakin säteenseurannalla toteuttuja heijastuksia. Peli julkaistaan pc:lle, PS4:lle ja Xbox Onelle 6. päivä maaliskuuta 2020. Tulossa myös Googlen Stadiaan.

Streets of Rage 4

Tätä sivustoa tai Youtube-kanavaani seuranneet tietänevät, että olen Streets of Rage- ja neat ’em up -superfani! Enkä malta odottaa, että pääseen pelaamaan vihdoin uutta Streets of Rage -peliä. Alunperinhän meidän oli tarkoitus nähdä uusi peli tässä sarjassa jo 1990-luvun puolessa välissä, mutta sattuneista syistä diili Segan kanssa meni mönkään ja me saatiin Fighting Force, joka on vioistaan huolimatta yksi lempparipeleistäni koskaan ja yksi niistä harvoista aidoista 3D-grafiikoilla toteutetuista beat ’em up -peleistä.

Pelistä nähtiin vihdoin oikein kunnolla gameplayta, yli seitsemän minuutin edestä. Tällä videolla esimerkkiä tulevasta antaa legendaarinen Axel ja uusi tulokas Cherry. Harmikseni ei siis Blaze gameplayta, mutta kuitenkin. Nyt tämän myötä sitten bongasin myös vikoja, jotka haluaisin julkaisuun mennessä korjattavan.

Ensimmäinen näistä on liian hiljaiset ja lähes käytännössä täysin puuttuvat murahtelut niin pelaajien kuin turpaan mätettävien hahmoista. Sekä varsinaisen iskujen läjähdykset eivät ole sillä tasolla millä pitäisi. Kun sillä putken pätkällä humauttaa pataan, niin sen pitää kuulostaa ja tuntua siltä nyt lähti niin pätkähti! Fanitekoisessa Streets of Rage Remixissä se on täydellinen. Pelillä ei ole vielä julkaisupävää, mutta toivottavasti pian ja se julkasitaan pc:lle, PS4:lle, Switchille ja Xbox Onelle.

Wrath: Aeon of Ruin

Ysärinostalgia jatkaa tarjontaa, tällä kertaa alkuperäisen Quaken pelimoottorilla tai sen sieltä täältä parannetulla forkilla Darkplaces, joka pitää alkuperäisen Quake-lookin, mutta parantaa esim. valaistusta hienon hienosti ja sallii monimutkaisemmat ja suuremmat kentät.

Hiljattain julkaistu Ion Fury (aikaisemmin Ion Maiden) on sen verran mahtava “blast from the past”, että janoan lisää näitä oikeita retroammuskeluja, koska ne olivat yksinkertaisesti parempia pelejä, kuin nämä nykyiset set piece scriptatut elokuvamaiset putkiammuskelut.

Jos aihe kiinnostaa, niin kannattaa ehdottomasti katsoa tuo Digital Foundryn video pelistä. Pelillä ei ole tietääkseni vielä julkaisupäivää ja näillä näkymin se julkaistaan pc:lle ja PS4:lle.

Call of Duty: Modern Warfare

Kyllä, aivan oikein, Call of Duty -peli. Koska tämä uusi Modern Warfare on uudelleenvisiointi siitä parhaasta CoD-pelistä, eli Modern Warfaresta ja täysin uudella pelimoottorilla, joka itseasiassa näyttää ihan järkyttävän hyvältä. Myös olen kuullut kampanjasta vain hyvää sanottavaa ja yksin jo se, että pelimedia hukkuu suolaansa mitä tulee tähän uuteen sarjan osaan ja mitä kampanja tulee tarjoamaan tekee siitä entistä mielenkiintoisemman.

Edelleenkään en ole yhtään kiinnostunut moninpelistä, joten tuskin ainakaan täyteen hintaa tulee hankittua. Tästä pelistä tulee löytymään myös RTX-tuki, joka lisää pelin pinnoja vaikka tässä tapauksessa säteenseurantaa tukee vain varjot, mutta se jo yksinään parantaa pelin ulkoasua huomattavasti. Huomaa, että ray tracing tulee olemaan vain yksinpelikampanjassa ja pelin 2vs2 -tiloissa. Ei perinteisessä moninpelikomponentissa. Syistä?

Peli julkstaiaan 25. lokakuuta 2019 pc:lle, PS4:lle ja Xbox Onelle.

Need For Speed Heat

Sitten päästään siihen EA-peliin. Eli seuraava Need For Speed näyttää ihan lupaavalta, kunhan unohtaa, että ajomallinnus ei muistuta millään tavalla autolla ajamista vaan kyseessä on arcademainen rymistely mahtavilla grafiikoilla ja äänillä.

Tänä vuonna ilmeisesti mikromaksut ja loottilaatikot on heivattu helvettiin, ainakin kunnes arvostelut on tullut pihalle ja ensimmäinen myyntirysä on hoidettu kotiin.

Haluankin pääasiasa pelata pelin stoorin, kuten tähänkin asti. Jostain syystä nämä juustofestit vain viehättää minua ja sitten automiehenä hienot rakennetut autot kiinnostaa, vaikka itse ajaminen pelissä onkin kuraa. Peli tarjoaa tällä kertaa myös hahmon luonnin ja muokkaamisen oikean maailman vaatebrandeilla. Jotenkin vaikea uskoa, että tähän ei ängetä mikromaksuja tulevaisuudessa. Tällä hetkellä pelin lisäsisällöksi on kuitenkin jo vahvistettu ajansäästöpaketti, joka antaa vihiä raskaasta grindauksesta ilman sitä sekä autopaketteja. Toivottvasti peliin saadaan R33 Skyline näiden myöstä. Suunnitelmissani on myös alkaa luomaan uniikkeja teippauksia autoihin, kuten luon Gran Turismo Sportissa. Suunnittelen myös lisääväni näiden esittelyvideoita autopelikanavalleni MadFinn DRFT Youtubessa.

Toivoisin vain, että NFS-sarjan seksikkyys palaisi, eli tähän autoikulttuuriin hyvin usein liitettävä asia on kauniit naiset, mutta ainakin nähdyn perusteella tämä ei palaa peliin, vaikka NFS Heatin naishahmot nyt ei ihan niin järkyttävää katseltavaa olekaan, kuin Crew 2:sen, jonka jätin ostamatta ihan vain sen takia, että naiset näytti miehiltä. Peli julkaistaan pc:lle, PS4:lle ja Xbox Onelle 8. päivä marrakuuta 2019.

Death Stranding

Sitten vielä viimeisenä, mutta ei suinkaan vähäisempänä Death Stranding. Eli, näillä näkyminen yksinoikeudella PS4:lle parin kuukauden päästä julkaistava Kojiman eeppinen teos pitkästä aikaa, joka ei ole Metal Gear -peli. Niinkuin Hideo Kojima sitä itse luonnehti, että tämä on ihan oma genrensä “the strand game”. Itse kuitenkin sanoisin, että peli on kolmannen persoonan toiminta peli hiippailuelementeillä ja Kojima kuorrutuksella, kuten se, että pelissä voi virtsata, jep. Se mikä toiminnon lopullinen tarkoitus on vielä vähän hämärän peitossa, mutta tämä on niitä asioita joita löytää vain Kojiman peleistä ja juuri siksi ne on erityisiä monille.

Gamescomissa nähtiin ensimmäistä kertaa pelistä vähän enemmän gameplayta ja lisää pitäisi olla luvassa piakkoin Tokyo Game Showssa. Peli julkaistaan siis 8. päivä marraskuuta yksinoikeudella PS4:lle. Se tuleeko peli koskaan muille alustoille kuten pc:lle on toistaiseksi vielä hämärän peitossa.

Add a Comment