Kokeile Resident Evil 2 Remakea nyt!

Tammikuun 25. päivä julkaistavan Resident Evil 2 -uusioversion tai remaken puolituntia pelattava demo julkaistiin 11. päivä tammikuuta pc:lle, PS4:lle ja Xbox Onelle.

Resident Evil 2 One-shot demo tuli saataville vuorokauden vaihteessa 11. päivä PS4:lle ja Xbox Onelle ja vasta 21 tuntia myöhemmin Steamiin eli pc:lle Steamille tyypilliseen tapaan. Eli vuorokauden vaihtuessa siellä missä Steam-päämaja sijaitsee, eli länsirannikolla Amerikan Yhdysvalloissa. Demo on saatavilla aina 31. päivä tammikuuta asti.

Nyt kun Steam ei ole enää ainoa koira talossa, niin näitä käytäntöjä kannattaisi alkaa pikkuhiljaa muuttelemaan. Yhdysvallat kun ei ole ainoa paikka maapallolla eikä edes siellä pelkästään se länsirannikko. Eli normaaliin tapaan Steam-keskustelupalstat olivat täynnä porua julkaisuajankohdasta ja luonnollisesti osallistuin itsekin, koska demo ilmestyi kauppapaikalle vasta 21 tuntia Suomessa vuorokauden vaihtumisen jälkeen, eli klo 20 illalla 11. päivä. Ei näin! Onneksi PS4:llä demo oli saatavilla jo aamusta, niin ei mennyt päivä ihan hukkaan. Paitsi tietenkin siinä mielessä, että pc:lle tottakai saman päivän aikana ilmestyi trainer, jolla pystyy pysäyttämään tuon 30 minuutin ajanlaskun.

Omien kokemuksieni perusteella Resident Evil 2:sta tulee todellinen ja herkullinen nostalgiamatka takaisin vuoteen 1998 jolloin alkuperäinen peli ensimmäistä kertaa julkaistiin PlayStationille. Tunnelma Raccoon Cityn poliisiasemalla on suorastaan hyytävän ihana!

PS4:llä peli pelasin hyvin, kiitos kehittäjien tähtäämän 60 fps ruudunpäivityksen. RE Engine on erittäin hyvin optimoitu tämän sukupolven konsoleille. Kiitos PSVR:n, joka mielessä Resident Evil 7 kehitettiin.

Luonnollisesti peli näyttää pc:llä todella paljon paremmalta ja terävämmältä. Kiitos kyvyn kytkeä TAA-reunanpehmennys pois päältä, koska tämä nyt pehmentää koko kuvaa ihan älyttömästi eikä pelkästään reunoja. Itse ainakin otan vähän aliasointia, kuin sumean vaseliinikuvan, jonka TAA aiheuttaa.

Jopa HDR näytti joten iskevämmältä pc:llä LG OLED E6 -televisioltani. Ehkä juurikin sen erittäin paljon terävämmän kuvan ansiosta. Pc-suorituskyky oli myös kauttaaltaan hyvä, kuten odottaa sopiikin peliltä, joka on 60 fps myös konsoleilla. Ikävä kyllä virallinen DualShock 4 -tuki puuttuu. Näppäimistö- ja hiiri-kontrollit toimivat nekin varsin mallikkaasti. Varsinkin verrattuna esim. Resident Evil 6:seen ja Revelations 2:seen.

Demon pelaamalla pääsee myös näkemään uudne trailerin. Sama traileri löytyy ylempää tästä postauksesta.

Add a Comment