Pyydysmaki.net

Hiusten syvääminen

Tämä kaikkein eniten kauhua herättävä tehtävä kuvien käsittelijälle on hyvinkin yksinkertainen toimenpide nykyisillä työvälineillä.

Tietenkin edelleen vastaan tulee tilanteita joissa automatiikka ja edes tekoäly ei välttämättä osaa tilannetta hoitaa. Tällöin on hyvä tietää muutama jippo, jolla siitäkin selviää.

Tietenkin lähtökohtaisesti kuvat tulisi pyrkiä ottamaan niiden käyttötarkoitus mielessä, se säästää aikaa, rahaa ja hermoja myöhemmin.

Nainen mielikuvituksellisen Anna lehden kannessa monimutkaiset hiukset täydelisesti syvättynä.

Tiettyjen lookkien luonti

Esimerkissä retrohenkinen lookki, tyyli tai teema käyttäen vain neljää väriä ja tarkoituksella karkeasti saksilla leikattu lookki. Taustalla vanhaa printtilookkia simuloiva likuväri.

Color Grading

Color Grading on valo -ja videokuvauksessa luova työvaihe, jossa määritellään haluttu lookki kuvalla tai videolle. Yleensä pyritään toteuttamaan jonkun väriteorian mukainen harmonia, jota on miellyttävä katsoa ja/tai sillä pyritään kiinnittämään katsojan huomio tiettyyn osaan kuvaa. Color grading myös yleensä sekoitetaan termiin ”color correcting” eli värien korjaukseen, joka ei ole luova prosessi vaan yleensä kuvan tai videon väritasapainon (white balance) korjaamista.

Vieressä kaksi esimerkkiä, joista ensimmäinen noudattelee perinteisen vastaväriteorian (complementary color) mukaista väriharmoniaa. Legendaarinen ”Teal & Orange”, eli sinivihreä ja sen vastaväri oranssi.

Toisessa esimerkissä käytetään vastaavanlaisen värin teoriaa (anagolous color), eli värit on pääasiassa variaatiota samasta sävystä. 

color_grading_complementary
color_grading_analogous