Lisää Epic-uhreja!

Epic Games Store se heittää lisää bensaa liekkeihin ja haalii lisää ajastettuja yksinoikeuksia kauppapaikalleen pc:llä! Tällä kertaa mukana on myös suomalaisen Remedyn uusi projekti Control.

Mikä siinä muuten on, että Remedy ei ilmeiseti halua peliensä myyvän hyvin? Ensin studion pelien menestystä jarrutteli se fakta, että ne oli yksinoikeudella Xbox-konsoleilla, ainakin alkuun. Kuitenkin koskaan tulematta pahimmalle ja varsinkin tämän sukupolven aikana paljon paremmin myyvälle kilpailijalle, eli PlayStationille.

Toki Control on vielä tulossa myös PS4:lle, mutta nyt ensimmäistä kertaa Micorsoft-aikakauden jälkeen Remedyn historiassa heidän peli olisi saatu pc:lle ilman yksinoikeuksia. Quantum Break oli jonkin aikaa yksinoikeudella Microsoftin omassa kaupassa ennen kuin se saapui Steamiin. Nyt Control on vuoden päivät yksinoikeudella Epicin kaupassa ennen Steam-julkaisua.

Remedyn Control ei suinkaan ole ainoa uusi Epicin uhri sillä myös liuta muita pelejä on menossa ainakin vuoden päiviksi Epic Storeen yksinoikeudella pc:llä.

Eli, muita tulevia Epic Storen uhreja ovat ehkä suurimpana nimenä Controllin rinnalla Obsidianin uusi roolipeli The Outer Worlds, Afterparty, Ancestors: The Humankind Odyssey, The Cycle, Dauntless, Industries of Titan, Journey to the Savage Planet, Kine, Phoenix Point, The Sinking City, Spellbreak ja Solar Ash Kingdom.

Sanomattakin selvää, että tämä Epicin taktiikka tekee hallaa pc-pelaamiselle ja peliteollisuudelle ylipäätään. Ehkä tilanteen voisi ajatella myös kilpailuna, mutta en nyt näe ihan selkeästi miten tämä kuluttajaa palvelee. Valven ja Steamin pitäisi nyt alkaa reagoimaan tähän ja lujaa!

Add a Comment