Mass Effect Andromeda ja uusi traileri

Olen pitkän linjan Mass Effect fani. Aina ensimmäisestä pelistä vuodesta 2008 asti vaikka peli alunperin julkaistiinkin jo 2007 Xbox 360:lle, niin luonnollisesti tutuistin peliin vasta seuraavana vuonna, kun se tuli pc:lle.

Alkuperäinen Mass Effect räjäytti tajuntani siitä millainen sci-fi RPG voi parhaimmillaan olla. Sitten muutaman vuoden myöhemmin ilmestyi Mass Effect 2 joka jäikin sarjan huipuksi toistaiseksi rautaisen gameplayn ja loistavan tarinan ansiosta. Kolmas osa oli rehellisesti sanottuna pienimuotoinen pettymys lähes täydellisen kakkososan jälkeen, enkä edes aloita puhumaan siitä miten komentaja Shepardin tarina päätettiin. Pidin pelistä kuitenkin.

Nyt Bioware ja Electronic Arts on työstänyt uutta Mass Effect -peliä nimeltä Mass Effect: Andromeda jo vuosia. Niin kuin pelin nimestäkin voi päätellä, niin tässä pelissä jätetään Linnunrata taakse ja etsitään uutta alkua uudessa galaksissa eli oikeasta universumistakin lähimpänä olevasta naapuristamme Andromeda-galaksista. Kuitenkin matka sinne kestää 600 vuotta, jonka ajan olet syväjäädytettynä jotta selviäisit matkan hengissä. Andromedan päähenkilönä toimii ei vielä sankarin viittaa kantava Ryder. Shepardista poiketen Ryderilla on sisar, eli Andromedassa on olemassa kaksi Ryderia, joista toinen on mies ja toinen nainen, näistä voi valita kummalla pelaa. Se miten tämä valinta vaikuttaa pelin tarinaan on vielä hämärän peitossa. Vai onko tämä vain yksinkertainen sukupuolen valinta ja pelaajan valinnasta riippumatta peli tulee pelaamaan samalla tavalla.

Sarja kaipasi kipeästi uutta alkua. Kolmannen osan alussa olisin jo halunnut pelata naispuolista Shepardia, mutta en kyennyt luopumaan kahden pelin edestä tehdyistä valinnoista, joten jatkoin loppuun asti alkuperäisellä miespuolisella komentajallini. Sääli, sillä Mass Effect -trilogian naispuolinen Shepard on kuulemani mukaan suvereeni ääninäyttelyn kannalta verrattuna miespuoliseen Shepardiin. Jos olisi aikaa, niin palaisin trilogian pariin ja pelaisin koko trilogian vielä uudelleen naispuolisella komentajalla ennen Mass Effect: Andromedan julkaisua. Ajan puutten lisäksi mieleeni tulee ne tuskan hetket ensimmäisessä pelissä Makon puikoissa, ei kiinnostavat lojaalisuustehtävät Mass Effect 2:ssa ja kolmannen osan yleinen tylsyys. Ei kiitos enää. Jos et ole alkuperäistä trilogiaa pelannut, niin suosittelen vahvasti pelaamaan, mutta pidä huoli, että saat käsiisi kaiken pelisarjaan julkaistun DLC:een, sillä on oleellinen merkitys pelisarjan tarinan kannalta.

Alla olevilla trailereilla päästään ottamaan hieman esimakua mitä tuleman pitää.


MASS EFFECT™: ANDROMEDA – Official Cinematic… by mftgametrailers


ANDROMEDA INITIATIVE – Orientation Briefing… by mftgametrailers

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *