Miksi Xbox ei kiinnosta?

Olen pitkän linjan pelaaja niin konsoleilla, kun PC:lläkin niinkun ne jotka artikkelejani ja videoitani on seurannut tietävät. Minulla on ollut matkan varrella PC-koneiden lisäksi myös konsoleita Sonylta, Nintendolta ja myös Segalta, mutta ei yhtäkään missä lukee Microsoft ja Xbox. Miksi?

Syyt tähän on varsin yksinkertaisia ja ainakin osittain vihasuhteeni Windowsia kohtaan ansiota. Esim. silloin, kun Sega Dreamcast teki tuloaan vuonna 1999, syy minulle jättää se kauppojen hyllyyn niinkun moni muukin teki oli lähinnä sen takia, että siinä luki Microsoft ja Windows kyljessä, heitimmekin vitsiä kavereiden kesken siitä, että Dreamcastilla pelatessa varmaan joutuu katselemaan Windows 98:sta erittäin tutuksi tullutta sinistä ruutua. Mitään totuuden häiväähän siinä ei ollut, mutta näin 15-vuotias ajatteli.

Microsoft siis ujutteli itsensä konsolimarkkinoille yhteistyössä Segan kanssa. Tämä on Microsoftin tapaista, että he opettelevat tietyn markkinan toiminnan jonkun muun kautta ja sitten jälkeenpäin on tarkoitus kaapata kyseinen markkina itselle ja syödä siinä ohimennen muut. Juuri tämän Microsoft teki Segalle, Segan vielä pyytäessä apua Microsoftilla Dreamcastin pelastamiseksi ei tullut vaan Microsoftilla päätettiin kaapata Segan jättämä aukko itselle ja kas näin meillä Xbox One…. ensimmäinen ja alkuperäinen Xbox markkinoilla. Typerä nimi tuo Xbox One kyllä, ei ehkä niin kauheasti Suomenkielessä, mutta Englantia puhuville se on ollut vähän ongelmallinen.

Eli meillä on nyt kaksi syytä miksi Xbox-brändi ei vieähätä, se on Microsoft, joka on monille vanhemmille käyttäjille juurikin se kaatuileva käyttöjärjestelmä 1990-luvun lopusta ja se, että Microsoft käytännössä söi Segan konsolimarkkinoilta, vaikka se olikin Segan oma vika enemmänkin, mutta Microsoft olisi voinut rahoittaa Segaa eikä vain viedä heidän markkinoitaan.

Kolmantena tuleekin sitten se suurin syy miksi nyt juuri Xbox One jää itsellä toistaiseksi kauppojen hyllylle ja se syy on yksinoikeuspelit tai oikeastaan niiden puute. En ole ikinä ollut Halon tai Gear of Warin ystävä, joten Forza on ainut mikä Xboxilla tällä hetkellä edes vähän kiinnostaisi pelata, tai itseasiassa haluaisin pelata Forza: Horizon 2:sta todella paljon, mutta en konsolin hinnan verran paljon. Ehkä myös Killer Instict, mutta ei todellakaan riitä konsolin ostoon.

ryse
Tähän astinen Xbox One yksinoikeuspeli Ryse: Son of Rome on tulossa nyt myös PC:lle ja tulee tukemaan 4k-resoluutiota. Aikaisemmin ilmoitettiin, että myös Capcomin Dead Rising 3 ilmestyy PC:lle.

Vähäiset yksinoikeuspelit ja sitten vielä se fakta, että noin puolet niistä julkaistaan ainakin jossain vaiheessa myös PC:llä, eli alustalla mitä itse pidän ensisijaisena, on ongelma joka pitää minut panostamasta Microsoftin konsoliin. Esim. Titanfall, en keksi yhtään syytä miksi pelaisin sitä mielummin Xbox Onella kuin PC:llä. Dead Rising 3 on tulossa nyt PC:lle (heikkona porttina, mutta kuitenkin), joka oli yksi mielenkiintoisimmista Xbox Onen yksinoikeuspeleistä ja nyt myös Ryse: Son of Rome on tulossa PC:lle, vaikka kyseinen peli saikin kehnot arvostelut niin olen silti aina halunnut pelata sitä ja kohta voin! Ilman Xboxia! Näette varmaan pienen ongelman Microsoftilla?

No entäs sitten miksi et valitse Xboxia Sonyn PlayStation-brändin yli? No siksi, että tykkään PlayStationin peliohjaimesta enemmän, paljon enemmän, minusta DS3 on paras ohjain mitä on ikinä tehty, DS4 on myös hyvä, mutta ei ihan niin hyvä paskalaatuisista analogitattien hatuista huolimatta. VIhasin alkuperäisen Xboxin ohjainta, en kauheasti tykännyt Xbox 360-ohjaimestakaan vaikka jopa PC:lle yhden ostin, nykyään tosin fyysisesti käytän DS3:sta myös PC:llä niin, että kone luulee, että se on X360-ohjain.

padit_full
Dominoivaa alustaa valittaessa itse systeemin peliohjain esittää erittäin tärkeää roolia. Huonosti omiin käsiin istuvalla ohjaimella ei ole hyvä pelata.

Toinen syy on se, että pidän Sonyn yksinoikeuspeleistä enemmän, sekä niitä myös on paljon enemmän ja varsinkin myös aikuiseen makuun toisin kuin esim. Nintendolla. Sekä ne on 100% ajasta PlayStation yksinoikeuksia toisin kuin Xboxilla, jonka pelit hitaasti, mutta varmasti valuvat myös PC:lle, jotkut jopa samantien (Titanfall).

Tämän artikkelin ei ole tarkoitus olla mikään fanipoika flametus tai provosointi vaan rehellinen mielipiteeni asiasta. Ensin mainitsemani seikat eivät edes nykyään vaikuta ostopäätöksiini vaan ne pelit. Kun kerran ensisijaisesti haluan pelini PC:lle ja konsoleista tykkään PlayStationista eniten ohjaimen takia niin pelaan sillä multiplatformerit, varsinkin ne jotka ovat vain konsoleilla kuten NHL-pelit tai ovat läpimätiä porttauksia PC:llä, kuten Ubisoftin pelit. Nämä faktat huomioiden Xbox tarvitsee yksinoikeuspelejä, jotka minua kiinnostaa. Harmi, että sillä on tällä hetkellä niitä vain kaksi, Forza: Horizon 2 ja Killer Instict, jotka eivät riitä tuhlaamaan rahoja konsoliin.

Add a Comment