Mitä pelaat Halloween iltana?

Halloween illan kunniaksi voi pelata jos monenmoista peliä, mutta kauhupelit on varmaan päällimäisenä ihmisten mielissä, kun puhutaan Halloween teemasta. Tarviiko pelin kuitenkaan olla esim. survival horror-peli, kuten vaikka Resident Evil-sarjan peli?

Pistin tuossa pari viikkoa sitten PlayStation Plus-tilaukseni voimaan, kun odottelin, että pääsisin pelaamaan DriveClubin PS+ editionia kokeillakseni sitä ennen, kun menen ja ostan täyden pelin täyteen hintaan. Kuitenkin DriveClub jätti ilmestymättä vielä PlayStation Plus-pelaajille. Joten käytin tilaisuuden hyväksi ja päätin jatkaa Catherinen pelaamista ja vihdoinkin sain tutustuttua myös The Puppeteer -peliin.

Catherine on siis anime tyylinen tarinavetoinen pulmapeli, joka teemansa ja tapahtumiensa puolesta sopii erittäinkin hyvin Halloween tunnelmaan. Ne jotka ovat peliä pelanneet tietävät hyvin mitä tarkoitan peliä suuremmin spoilaamatta.

The Puppeteer on vähän Little Big Planetin tyylinen tasohyppelypulmapelihybridi, jossa on erittäin aavemainen tunnelma ja sopii siis myös erittäin hyvin Halloween teemaan olematta k-18 ikärajalla varustettu survival horror-peli tai splatteri ja sopii näin myös perheen pienimmille Halloween-peliksi.

Jokaiselle jotakin

Listaan seuraavaan kappaleeseen jokaiselle jotakin.

The Evil Within

Ne jotka hakee uutuuspeliä Halloweenin viettoon niin kannattaa suunnata katseet The Evil Within -peliin, joka on juuri julkaistu survival horror “The Saw” teemalla ja on Resident Evil-luojan Shinji Mikamin uusin. Peli irtoaa täyteen hintaan pc:lle, PS4:lle, XOnelle sekä myös edesmenneen sukupolven PS3:lle ja X360:lle.

Alan Wake

Psykologisen kauhun ystäville, eli niille jotka eivät välttämättä perusta siitä, että veri lentää mahdollisimman paljon ja kokoajan suosittelen tsekattavaksi Alan Waken, joka on kotimaista käsialaa eli Max Payne-kehittäjän Remedyn vuoden 2010 Alan Wake Xbox 360:lla joka julkaistiin myös Windows pc:lle vuonna 2012. Peli irtoaa Steamista alle 30 eurolla, jos taas haet X360 versiota niin käytettyä kannattaa etsiä palstoilta, mutta uudenkarhean kopion saa noin 15 euron hintaan.

Obscure

Jos taas etsit “old skool” Resident Evil -kokemusta, mutta sarjan kaikki pelit on jo pelattu niin esim. PS2, Xbox ja pc  kirjastosta löytyy sellainen peli, kun Obscure. Se muistuttaa erittäin paljon alkuperäisen Resident Evilin tyyliä. Pelin saa Steamistä noin seitsemällä (7) eurolla. PS2 ja Xbox versiotkaan eivät käytettynä ole pahan hintaisia, mutta voi olla varsin hankala löytää, parhaiten löytyy Ebaysta.

Obscure on loistava kauhuseikkailu alkuperäisten Resident Evil-pelien ystäville.
Obscure on loistava kauhuseikkailu alkuperäisten Resident Evil-pelien ystäville.

P.T. (Silent Hills)

Entäs jos ei ole paljon aikaa pelata ja haluat nopeat super chillssit? Tämän kokeminen vaatii PS4:n omistamista, sillä puhun P.T.:stä eli Playable Teaseristä (P.T.) elikkä siis Hideo Kojiman tulevasta Silent Hills pelistä, joka siis on seuraava Silent Hill-peli. Ilmainen pelattava teaser demo on ladattavissa  PS Storesta.

P.T. on pelattava Teaser Traileri Hideo Kojiman tulevasta Silent Hills pelistä, joka on jatkumoa Silent Hills kauhupelisarjalle.
P.T. on pelattava Teaser Traileri Hideo Kojiman tulevasta Silent Hills pelistä, joka on jatkumoa Silent Hills kauhupelisarjalle.

Dead Space

Haluatko että Halloweenpelikokemukseesi sekoitetaan scifi elementtejä? Siinä tapauksessa alkuperäinen Dead Space hoitaa homman kotiin paremmin kuin hyvin. Tämä tosin vaatii, että kolmannen persoonan “ammuskelu” maistuu. Peli on saatavilla PS3:lle, pc:lle ja X360:lle. Steamista pelin saa pelattavaksi kympillä, konsoli versioita kannattaa metsästää käytettynä, mutta myös uuden kopion voi vielä löytää noin 15-20 euron hintaan.

Alien: Isolation

Ne jotka kaipaavat hiippailun ja äärettömän painostavan tunnelman lisäksi elokuvalisenssillä varustettua survival horror pläjäystä ja ei haittaa edes se, että peli on käytännössä vielä uutuus niin Alien: Isolation voi olla tutustumisen arvoinen paketti. Sen saa tietysti uudenkarheaan hintaan PS4:lle, PS3:lle, pc:lle, XOnelle sekä X360:lle.

The Puppeteer ja Luigi’s Mansion

Koko perheen Halloweenpelejä olisi seuraavat nimikkeet. The Puppeteer, Luigi’s Mansion (myös mikä tahansa kummitustalo kenttä Mario peleissä, Super Mario 64:ssä on yksi parhaista).

The Puppeteer on loistava koko perheen Halloween aiheinen peli!
The Puppeteer on loistava koko perheen Halloween aiheinen peli!

Zombies Ate My Neighbours ja muut retropelit

Retropelaajille valintoja onkin pilvinpimein, kuten Zombies Ate My Neighbours 16-bittisillä Super Nintendolla ja Mega Drivella. Castlevania-sarja NES:llä sekä myöhemmin SNES:llä, MD:llä, TG-16:lla, PSX:llä, N64:llä (tosin näitä N64-pelejä en suosittele). Maniac Mansion (NES), Splatterhouse (TG-16) ja jatko-osat Mega Drivellä. Alien Trilogy (PSX, Saturn), Fear Effect-sarja PlayStationilla ja lista jatkuu niin pitkälle, kun jaksaa laskea.

Ei muuta kuin pelottavia hetkiä Halloween-pelien parissa! Itse taidan pelata The Puppeteeria, Catherinea ja Resident Evil: Director’s Cutia.

Jätä myös omat Halloweenpeliehdotukset kommenttiosioon, se ei vaadi rekisteröitymistä!

Add a Comment