Myös Applella on aikomus kaapata pelaajien huomio!

Apple Arcade on pelien tilauspalvelu kaikkien Apple-laitteiden omistajille. Kyseessä siis ei ole pelien striimauspalvelu vastaikään Googlen Stadian tavoin vaan pelit ladataan ja ajetaan paikallisesti laitteella perinteiseen tapaan. Tämä on ehkä ihan virkistävä uutinen viimeaikaisten jättien ilmoituksista panostaa pilvipelaamiseen ja sen syrjättävän perinteisen pelaamisen.

Pelilaitteiksi siis kelpaavat kaikki Applen laitteen kuten Mac-tietokoneet, iPhonet, iPadit, Apple TV sekä jopa iPodit. Pelien pelaaminen ei tarvitse jatkuvaa internet-yhteyttä. Eikä ne tule sisältämään mainoksia eikä pelinsisäisiä maksuja eli mikromaksuja. Pelejä voi myös pelata hyppäämällä laitteesta toiseen ja jatkamaan siitä mihin jäi.

Apple Arcade pitäisi olla saatavilla syksyyn mennessä 150 eri maassa. Palvelun olisi tarkoitus kättelyssä sisältää satakunta nimikettä sekä jossain vaiheessa tarjota vain Apple Arcade -alustalle yksinoikeudella kehitettyjä pelejä. Palvelun tarkoitus onkin tuoda pelaajien käsille pelejä, jotka eivät välttämättä muita kanavia pitkin löytyisi. Muistuttaa tosin paljon siis Microsoftin aikanaan samaan henkeen lanseerattua Xbox Live Arcadea.

Näin pilvipelaamisen kynnyksellä ja pelialan ollessa täydessä myllerryksessä täytyy nostaa Applelle hattua vähän tällaisen perinteisemmän tavan pelata jalustalle nostamisesta. Toki negatiivisena tästä voisi heti mainita, että palvelu on nimenomaan tulee olemaan yksinoikeudella vain Applen laitteilla.

Add a Comment