Ne teki Larasta läskin?

Square Enix julkaisi viime viikolla, 27. 4. tarkalleen ottaen uuden trailerin Shadow of the Tomb Raiderista ja minulla on ristiriitaiset mietteet siitä, mutta ennen kun kerron niistä, niin hoidetaan tämä elefantti pois huoneesta. Eli ne teki Larasta läskin, wut?

Eli siis, minua pisti silmään tämä virallinen Tomb Raider -twiitti, jossa lara kirjaimellisesti näyttää “tunkilta”, varsinkin kaukaa pientä kuvaa katsomalla. Ne itseasiassa puhuu tuossa twiitissä XL-kokoisesta Larasta. Tuli ihan mieleen se muutaman vuoden takainen artikkeli photoshopatuista läskeistä pelihahmoista tätä tiettyä demokratiaa miellyttämään, jotka ei edes osta ja pelaa näitä pelejä. En ymmärrä miksi nämä kehittäjät ja julkaisijat tarjoilevat heille, eikä kohdeyleisölleen eli pelaajille. Ärsyttää niin vitusti.

 

Okei, sitten siihen traileriin, jonka voit katsoa alta, jos et ole sitä vielä nähnyt. Ensinnäkin olen tyytyväinen siitä, että ainakin tämän trailerin perusteella ne on menossa takaisin synkempiin ja aikuisempiin teemoihin loistavan 2013 Tomb Raider -rebootin kanssa, kun Rise of the Tomb Raider oli todella kesytetty verrattuna ja en edes ymmärrä millä perusteella se oli PEGI 18 ikärajaluokiteltu.

Kuitenkin samalla minua huolettaa, että Shadow of the Tomb Raider ei kuitenkaan uskalla olla yhtä raaka kuin se 2013 peli oli, koska sitä yhtä tiettyä demokratiaa pitää miellyttää, joka ei tätä peliä tule ostamaan eikä pelaamaan. Esim. tuossa trailerilla kohdassa 1:21, kun Lara huitaisee sitä tyyppiä sillä kiipeilyhakulla naamaan, niin se laikataan juuri sopivasti pois eikä näytetä. Toivottavasti tämä on vain markkinointimateriaalia varten tehtyjä leikkauksia, että mainoksia voidaan näyttää esim. televisiossa ja Youtubessa.

Pelikä kehittää Crystal Dynamicsin sijaan tällä kertaa Eidos Montreal, joten mielenkiinnolla odotan heidän visiotaan sarjasta ja todella toivon, että nuo aikuisemmat teemat on pelissä täysillä leikkaamattomana toisin kun Rise of the Tomb Raiderissa. Olen valmis jopa hölläämään ärsytystäni sitä kohtaan, että Larasta on tehty lyhyt pienitissinen läski, jos peli tulee oikeasti ansaitsemaan PEGI 18 merkintänsä.

Add a Comment