Netflix: Fiilarit

Kirjoitettu 10.12.2012

Päätin tässä kokeilla tätä Netflixiä sitten vihdoinkin. Olen kuullut kyseisestä palvelusta paljon jo ennen sen Suomeen rantautumista. Mutta jotenkin aina vaan jäänyt koittamatta vaikka ilmaista kuukautta tarjoillaankin, eikä Netflixin kuukausi hinta nyt niin päätä huimaava ole. Nyt sitten vihdoin päätin heittäytyä PlayStation 3 –konsolin kautta Netflixin maailmaan, kun en uusinta Nikitaa enään kyseenalaisin keinoin saanut. Jospa Netflixistä sitten.

Asennus

Ensimmäisenä tietenkin tarvii ladata ohjelmisto, joka on kokoa 13 megatavua. Okei , ei iso paketti, tuli muutamassa sekunnissa niin kuin pitääkin. Mutta sitten tapahtui jotain käsittämätöntä. Ensimmäinen käynnistys kerta. Ohjelmaan on tullut päivitys, okei ymmärrettäväähän tämä. Mutta pienen päivityksen sijaan ladattiin taas täydet 13 megatavua. Eli todennäköisesti koko paketista uudempi versio. Minkä ihmeen takia tätä pakettia ei ladattu heti? Ei voi käsittää.

No mutta softa saatiin sitten asennettua ja päästiin luomaan itse tiliä. Nimet ja sähköposti osoite, jouduin kiinnittämään langattoman näppäimistönkin tätä varten, koska käytän PlayStation 3 –konsolia englanniksi niin ei ollut ääkkösiä käytössä. Mutta tämä on PlayStation 3 ongelma ei niin ikään Netflixin vika. Mutta eteenpäin, seuraavaksi kyseltiin Visaa tai Master Cardia, laitoin Visa Electron numeroni sinne ja kelpasi hyvin, ei ongelmaa. Mitäähän ei laskuteta ennen kuin ilmainen kuukausi on käytetty. Ja tilauksen voi perua koska vain.

Ei Nikitaa

Okei sain ohjelman käynnistettyä ja ensin kyseltiin minkä tyyppistä ohjelmaa katson ja kuinka usein, sivussa näytettiin myös esimerkkejä jokaisesta kategoriasta, mikä oli mielestäni ihan hieno juttu. Vastasin kyselyyn joten nyt Netflix osaa täyttää etusivuni suosikki ohjelmillani. Yleensä ottaen tarjonta on ihan hyvä, mutta kappas ei ole Nikitaa. Joten edelleenkin uusin Nikitan jakso jää näkemättä.

Mitä Netflixin muuhun tarjontaan tulee niin se on ihan hyvä, mitä nyt jotkut televisiosarjat esim. Top Gear, tarjonta alkaa yhdeksännestä kaudesta aina 15:sta. Kun niitä on tullut jo 18. Ja miksei tarjolla ole niitä kahdeksaa aikaisempaa kautta? Toinen erikoinen asia mitä vähän ihmettelin oli tosi monen elokuvan vain stereo ääniraita. Sellaisissakin elokuvissa mitä myydään 5.1 ääniraidalla DVD tai Blu-ray -levyillä. HD-kuvaa sentään oli tarjolla ihan mukavasti, tosin sekään ei ihan sitä tasoa mitä saa Blu-raylla. Tai edes sitä mitä saa kyseenalaisin keinoin internetin ihmeellisestä maailmasta.

Puutteelliset tekstitykset

Vaikka en itse näitä nyt englanninkielisessä ohjelmassa juurikaan tarvitse niin on ne mukava saada tarvittaessa päälle esim. silloin, kun ei voi pitää paljoa ääntä. Ja jos tämä palvelu todella on tarkoitettu Suomalaisille pitäisi suomenkieliset tekstitykset kuulua siihen ihan oletuksena. Nimittäin nyt ne muutamat ohjelmat mitä olen Netflixistä katsonut mikään ei pitänyt sisällään suomenkielisiä tekstityksiä. Myöskään se, että tekstykset on väriltään keltaiset ja rajaamattomat eivät auta tilannetta. Niistä on todella vaikea saada selvää vaaleita taustoja vasten ja varsinkin sillon kun taustalla on ohjelmaan poltetut toiset tekstitykset, esim. jos joku puhuu vaikkaa Saksaa, kuten monessa toiseen maailmansotaan liittyvässä dokumentissa.

Käyttöliittymä

PlayStation 3 version käyttöliittymä on selkeä ja toimii tarpeeksi sulavastin, kun ottaa huomioon alustan rajoitteet. Jopa haku toiminto on nopea ja toimiva. Ainut vika siinä ehkä on se, että se on liiankin simppeli. Tälläinen tehokäyttäjä toivoisi enemmän selaustapoja ja varsinkin mahdollisuuden selata elokuvia genreittän, ehkä vuoden tai maan perusteella. Tai niin, että voisi suodattaa haussa vain ne missä on suomenkieliset tekstitykset. Tietokoneelta selaimen kautta selatessa ominaisuudet ovat hivenen paremmat, kuten muutama haku filtteri ja genreittän selailu. Jopa Itse elokuvan katsominen on tosi kätevää selaimen kautta, kunhan Silverlight lisäosa on asennettu selaimeen. Mikä on vähintään kyseenalainen ratkaisu, kun parempiakin tapoja ehkä olisi olemassa. Mutta sentään käyttäjän koneelle ei tarvitse asennella mitään ylimääräisiä asiakasohjelmia, kuten monessa muussa palvelussa.

Loppuyhteenveto

Loppujen lopuksi Netflix on ihan kelpo videontoistapalvelu kohtuu hyvällä valikoimalla elokuvia, tv-sarjoja ja dokumentteja. Vain aikuisviihde puuttuu, jos sitä nyt ylipäätänsä tarvitaan, mutta näin vertailun vuoksi, kun kilpailijoilla kuten Viaplaylla ja Voddlerilla on myös sitä tarjolla.

Palvelu osaa myös räätälöidä käyttäjälle mieltymyksen mukaisia ehdotuksia todella hyvin aiemmin katsottujen ohjelmien ja/tai nettiselaimen kautta arvostelluiden jo nähtyjen ohjelmien arvosanojen perusteella. Mitä enemmän näitä arvostelee ja ohjelmia katsoo niin sitä tarkemmin Netflix näyttää mielenkiintoa herättäviä ehdotuksia.

Kunhan palvelu tästä vielä vähän kehittyy satsaamalla enemmän teräväpiirtolaatuiseen kuvaan, tekstitysongelmien korjaamiseen, parempaan valikoimaan ja tv-sarjojen osalta ajankohtaiseen esitystahtiin niin palvelua voisi jopa kehua.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *