NHL – jääkiekkopelit tietokoneelle

NHL, tuo maaginen kolmen kirjaimen kirjainyhdistelmä on maailman paras jääkiekkoliiga. Näin on vaikka kuinka KHL –fanit toista väittävät. Stanley Cup –pokaalista on taisteltu iät ja ajat ja se onkin yksi vanhimmista pokaaleista joka voittajajoukkueelle luovutetaan käyttöön. Tai siis ainakin kopio annetaan mestarijoukkueelle lainaan, ihan kuten paikallisen Liigan mestaruusjuhliin.

NHL:ää seurataan todella tiiviisti ympäri Suomen ja erilaiset vedonlyönti pelisivut tarjoavat jokaisesta pelistä valtavasti vedonlyöntimahdollisuuksia laidasta laitaan. Ei tarjonta ihan jalkapallon veroista ole, mutta jokaisesta NHL-pelistä voi lyödä vetoa useilla kymmenillä eri tavoilla aina maalintekijöistä ottelun tuloksiin ja eräkohtaisiin tapahtumiin. NHL:ssä tilastoidaan mitä ihmeellisimpiä tilastoja, joten näistä statseista on varmasti apua faneille ja vedonlyöjille.

Pelaa itsesi NHL-voittajaksi

Kukapa ei olisi ulkojäillä kerran jos toisenkin haaveillut paikasta NHL:ssä. Lähimmäksi tuota pääsee tänä päivänä erilaisten jääkiekkopelien avulla ja EA Sportsin NHL-sarja on tässä kohtaa suosituin pelisarja. Vähän niin kuin NHL:n uusi kausi, tämä peli ja sen jokavuotinen uutuus otetaan aina innolla vastaan. Jonain vuosina tuo peli päivittyy enemmän, toisina vähemmän. Yksi asia pysyy, ja se on se että peli on aina myyntitilastojen kärjessä. Vuosia sitten isoin kilpailja oli NHL2K –sarja, mutta se on sittemmin hiipunut. Nykyään NHL-pelin ominaisuuksiin kuuluu ura-moodi, jolla voit päästä vaikkapa nostelemaan kannua itsekin… no virtuaalisesti ainakin.

Jotkut voivat muistaa alkeellisimmat pelit jo 1970-luvulta, mutta varsinkin 1990-luvun alun pelinimet kuten Blades of Steel , Ice Hoceky ja NHLPA Hockey sekä Mario Lemieux Hockey tulivat monelle tutuiksi. NHL Hockey ´94 polkaisi varmasti alkuun yhden isoimmista asioista lätkäpelien osalta, sillä jo vuodeksi 1995 tuo peli muuttui NHL ´95 nimiseksi ja tätähän on periaatteessa jatkunut näihin päiviin saakka. Reilussa 20 vuodessa kehitys on mennyt valtavasti eteenpäin, mutta kyllähän noissa alkupään versioissa on se pelattavuus ollut todella mainiota. No, aika kultaa muistot ja tämän päivän lätkäpelit ovat todella komeita ja pelattavia, mutta kyllä niissä alkuperäisissä oli sitä tunnelmaa.

Paras NHL-peli PC:lle on…

Valitettavasti uusin NHL-pelin versio ei ole saatavissa PC:lle, EA on keskittynyt tuottamaan pelisarjaa konsoleille kuten Playstation 4 ja XBOX ONE. Tämä siksi, että PC:n kohdalla käytännössä kaikki koneet ovat erilaisia ja pelin toiminnot ovat erilaisia jokaiselle koneella jo näytönohjainten takia. Valtavasti enemmän koodausta vaativat PC-pelit ovatkin valitettavasti jääneet tämän pelisarjan osalta unholaan, joten konsolin osto on melkein pakollinen juttu jos tätä peliä meinaa pelata.

Sen sijaan, Eastside Hockey Manager on jokaisen NHL-fanin ja manageripeleistä pitävän unelmapeli. Uuden tulemisen kokenut peli on todella monipuolinen ja tähän peliin saa uusimpia rosteripäivityksiä ja logopaketteja ladattua netistä. Pieni varoituksen sana lienee paikallaan, tätä peliä pelatessa minuutit tuntuvat sekunneilta ja tunnit minuuteilta. Mukana on myös muita liigoja ja aitoja pelaajia, joten mikäli tämänkaltaiset pelit yhtään kiinnostaa lätkäfania, niin tässä on ajanvietettä kerrakseen.

Mutta mikä lienee seuraava askel? Vedonlyönti on päivittynyt live vedonlyönti –toiminnoilla, tuleeko seuraavaksi pelaamiseen virtuaalinen todellisuus? Olisihan se hienoa nostella oikeasti sitä Stanley Cup –kannua, ainakin virtuaalisesti. Pokaali on muuten aikamoisen painava, yli 15,5 kilogrammaa!

Add a Comment