Nintendo NX onkin Nintendo Switch

Nintendo esitteli juuri uuden seuraavan sukupolven konsolinsa Nintendo Switchin Youtube-kanavallaan reilun kolmen minuutin mittaisen videon muodossa.

nintendo_switch_nx
Switch kokonaisuudessaan. Eli ohjain moduulit, ohjain kehys, kannettava tablet tyylinen osa sekä itse kotikonsolina toimiva telakka.
Uusi Switch Pro Controller sisältää myös perinteisen d-padin. Todennäköisesti Pro-ohjain myydään erikseen.
Uusi Switch Pro Controller sisältää myös perinteisen d-padin. Todennäköisesti Pro-ohjain myydään erikseen.

Niinkuin huhumylly on antanut ymmärtää, niin Nintendo Switch on hybridi konsoli, jolla voi pelata kotona isolta ruudulta ja halutessaan laitteen voi napata mukaan ja jatkaa pelaamista minne ikinä oletkaan menossa. Eli vähän samaan tyyliin kuin Wii U:n Gamepad, mutta et ole rajoitettu konsolin pieneen WI-FI signaalin kantamaan kuin Wii U:lla. Switchissä on mitä ilmeisimmin itse kannettavassa osiossa rauta pelien pyörittämiseen, jolloin se toimii kuten perinteinen kannettava pelikonsoli kuten Nintendon 3DS tai esim. Sonyn PS Vita.

nintendo_switch_partners
Nintendo Switch yhteistyökumppanit… ainakin siis toistaiseksi.

Näillä näkymin konsolille olisi tulossa myös kohtailaisen hyvä kolmannen osapuolen kehittäjien tuki. Itse trailerilla mm. nähtiin pelattavan niin urheilupeliä, Skyrimiä kuin Nintendon omia nimikkeitä, kuten mitä todennäköisimmin laitteen julkaisussa samoihin aikoihin ilmesty uusi täysin kolmiulotteinen Mario-peli. Myös jonkinlaista e-sports tukea ollaan trailerin perusteella kaavailemassa ainakin Splatooniin.

Henkilökohtaisesti mielenkiintoni laitetta kohtaan heräsi toden teolla ja jäänkin nyt innolla odottelemaan lisätietoja ja odottelemaan laittaan jo hyvinkin pian tapahtuvaa julkaisua.

Nintendo Switch julkaistaan maaliskuussa 2017

Alla vielä Nintendo Switch -julkistustraileri


First Look at Nintendo Switch (Official Trailer) by MFT Game Trailers

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *