Nintendo Switch hinta ja julkaisuajankohta selvillä!

Kello kuudelta aamulla Suomen aikaan pamahti käyntiin Nintendon Switch lehdistötilaisuus Tokiosta, Japanista. Tässä tilaisuudessa esiteltiin enemmän Nintendo Switch -konsolin ominaisuuksia, julkaisupäivä, hintatiedot, julkaisupelit sekä myöhemmin julkaistavia pelejä.

Nintendo Switch julkaistaan Japanissa, Pohjois-Amerikassa ja merkittävimmissä Euroopan maissa 3. maaliskuuta 2017. Hinnaksi on löyty 29 980 jeniä ja 299 dollaria. Virallisesta Euro-hinnoittelusta ei tällä hetkellä ole tietoa, mutta kokemukseni perusteella arvioisin laitteen kustantavan Suomessa noin 350 euroa, sitten kun se joskus täällä julkaistaan, sillä voin satavarmaksi sanoa, että Suomi ei kuulu noiden “merkittävimpien” Euroopan maiden joukkoon. Ennustaisinkin Switchin tulevan Suomessa kauppoihin aikaisintaan toukokuussa ja realistisesti ensi kesän aikana.

Kirjoitan tämän päivän aikana myös muista Nintendo Switch uutisista, joten keskitytään tässä artikkelissa pelkästään julkaisuajankohtaan ja hinnoitteluun,

Julkaisupäivä on ok, siis siellä missä se julkaistaan. Itselle tulee olo toisen luokan kansalaisena olosta tässäkin tapauksessa, kuten siitä, että on pc-pelaaja (kuinka julkaisijat kohtelevat pc:tä alustana) ja myös Microsoft piti Xbox Onen julkaisussa Suomalaisia pelaajia toisen luokan kansalaisina ja päätyi julkaisemaan Xbox Onen Suomessa noin 10 kuukautta maailman julkaisun jälkeen. Nintendo vetää nyt samat, nähtäväksi vain jää kuinka paljon myöhemmin vehje tänne rantautuu? Ihan kuin olisi vielä vuosi 1993, jolloin tämä oli kohtuu normaalia, mutta 2017 tämä on isku päin kasvoja. Taitaa olla Sony ainoa näistä kolmesta konsolivalmistajasta joka pitää Suomea tärkeänä markkina-alueena.

Olen siis erittäin pettynyt, että en saa laitetta käsiini 3.3.2017 muun maailman kanssa, joten olen päättänyt perua laitteen ennakkovaraukseni ja ostan sen vasta sitten kun sillä on jotain “must play” -pelattavaa, kuten näillä näkymin loppuvuodesta julkaistava Super Mario Odyssey.

Mielestäni Nintendo myös on hieman ylihinnoitellut laitteen. Odotin todella laitteen kustantavan täällä Suomessa noin 250 euroa, ihan maksimissaam 299 euroa, mutta nyt hinnaksi on tulossa se 350-400 euroa ja se on suuri pettymys se. En edes rehellisesti sanottuna tiedä ostaisinko tuolla hinnalla laitetta nyt maaliskuussa jos se tänne olisi silloin rantautunut. Youtube-kanavani ja tämän blogin takia olisin todennäköisesti uhrautunut ja jakanut kokemukseni siitä.

Tässä oli päivän ensimmäinen Nintendo Switch -artikkelini. Alan nyt suunnittelemaan mitä aion sanoa näytetyistä peleistä ja laitteen muista ominaisuuksista.

One Comment

Add a Comment