Nvidia BFGD pelinäytöt

Poltteleeko ylimäärinen kyhny taskuissa ja varsinaiset televisiot ei ole pelaamista varten, mutta ruudun tulisi silti olla suuri? Otetaan katsaus vuosi sitten CES-messuilla julkistettuihin Nvidian yhteistyössä eri monitorivalmistajien kanssa oleviin BFGD-monitreihin.

Omen X Emperiumin vaikuttavia speksejä!

BFGD (Big Fucking Gaming Display, juu ei me täällä sanoja sensuroida) on siis 65 tuumainen, 4K-resoluutioinen ja 120 hertsinen pelinäyttö, jossa on sisäänrakennettu soundbar, G-Sync HDR ja Nvidia Shield. Eli vaikka hinta onkin päätä huimaava, niin tässä saa rahoilleen muutakin, kuin pelkän näytön.

Ensimmäinen näistä BFGD-näytöistä on HP Omen X Emperium. Tällä tulee olemaan hintaa 4999 dollaria, joten Suomihinta saattaa kivuta kuuden tuhannen euron tuntumaan. Saatan olla väärässä. Halpa se ei tule olemaan, se on varma. Saatavuus Yhdysvalloissa pitäisi alka helmikuussa.

Liitännät olisi seuraavat: DisplayPort 1.4, kolme HDMI 2.0, HDCP-tuella. Kaksi USB 3.0 porttia sekä kaksi lataavaa USB-porttia. Linjalähtö äänelle, S-PDIF ulos sekä HDMI ARC-portti.

HP Omen X Emperium käyttää Quantum Dot -teknologiaa, eli näytössä on kylläiset värit. Maksimikirkkaudeksi luvataan 1000 nittiä ja kontrasti on 4000:1. Monitorin väriavaruus kattaa 95% DCI-P3 avaruudesta. Näyttö siis tukee HDR:ää ja G-Synciä sen kanssa. G-Sync on Nvidia luoma vaihteleva virkistystaajuusteknologia, joka on pelaajille erittäin tarpeellinen. Näytön maksimi virkistystaajuus on siis 120Hz.

Joillekin ehkä HP Omen X Emperiumin akilleen kantapääksi muodostuu yllättävän suureksi jäänyt vasteaika, joka on 4ms tai millisekuntia, kun verrokiksi OLET-televisioissa tämä luku on 0.1ms luokkaa. Tämä luku siis ei ole “input latency” vaan pikselin vasteaika käynnistymisen ja sammumisen välillä. Varsinaista “input latency” -lukua ei ole ilmoitettu, mutta tämä luku on moderneissa OLED-televisioissa 20 millisekunnin luokkaa, mikä ei tuota suurimmalle osalle pelaajista mitään ongelmaa. Yleensä pelimonitorit ei kärsi suuresta input lagista.

Käyttäjälle joka suurimmaksi osaksi pelaa pelejä olohuoneessa pc:llä ja vaikka myös konsoleillakin eikä varsinaisesti katso televisiolähetyksiä ja omaa riittävän syvät taskut tällainen BFGD-näyttö voisi hyvinkin korvata varsinaisen television kokonaan. Elokuvaharrastajalle varsinainen televisio voi vielä olla parempi vaihtoehto, varsinkin jos tykkää ns. saippuaoopperaefektistä.

Myöskin OLED-teknologia antaa parhaan mahdollisen kuvan tällä hetkellä ja edellisessä artikkelissa läpi käyty Micro LED on myös tulossa mukaan kuvoihin. Joka voisi toimia myös monitorina toisin kuin OLED. Eli täytyy olla hyvin erityinen asiakas, että kannattaa valita tällainen BFGD olohuoneeseen. Paljon tietysti riippuu Micro LED:n kuluttajamarkkinoille hinnoittelust ja ajankohdasta.

HP Omen X Emperium virallinen tuotesivu

Add a Comment