Nvidia Titan RTX paljastui!

Kuten kaikki alaa seuraavat tietävät, niin Nvidia julkaisi ensimmäiset reaaliaikaista säteenjäljitystä (ray tracing) tukevat näytönohjaimet aikaisemmin syksyllä eli uuden RTX-tuoteperheen RTX 2070, RTX 2080 ja RTX 2080 Ti -näytönohjaimet. Ihan putkeen Nvidian loppuvuosi ei ole mennyt sillä uusi RTX-perhe on saanut osakseen, niin hintakritiikkiä, koska nämä ohjaimet maksavat tuntuvasti enemmän kuin aikaisempien sukupolvien uutuusohjaimet, kuin myös ihan viimeisten viikkojen aikana laajalle levinneet mahdolliset valmistusvirheet RTX-tuoteperheen ohjaimissa, etenkin tähän astisen lippulaivamallin RTX 2080 Ti:n kohdalla.

Nämä tapahtumat eivät ole kuitenkaan estäneen Nvidiaa julkistamasta uusinta RTX-tulokasta, joka on vielä kuluttajamarkkinoille suunnattu tehokortti eli varsinainen RTX-Titan, joka on siis tituleerattu Titan RTX. Tätä ei kannata sekoittaa jo aikaisemmin Tensor-ytimiä sisältävään Titan V -korttiin.

Puhtaasti paperilla Titan RTX on vakuuttava. Tämä Turing-arkkitehtuuriin pohjautuva grafiikkakortti sisältää muista Turing-tuotteista tutut RT-ytimet (RT Core) sekä Tensor-ytimet (Tensor Core) perinteisten CUDA-ytimien (CUDA Core) lisäksi, joita Titan RTX:ssä on kaikkiaan 4608 sekä 24 GB GDDR6-muistia. Laatikosta vedetty kellotaajuus olisi 1350 MHz ja GPU Boostilla 1770 MHz. Alla vielä täydellisempi taulukko specseistä. Kyseessä on siis aika mehukas vehje, mutta mehukas on hintalappukin, eli noin 2500 americaanoa tai ainakin tämän hetken Nvidian sivuston euro-hinta Suomessa muikeat 2749 euroa! Ei taida ihan jokapojan myllyyn näitä päätyä. Haaveilla saa!

 

Add a Comment