Overwatch tulee apuun!

Overwatch on Blizzard Entertainmentin viimeisin peli, joka edustaa ensimmäisen persoonan räiskintää kuusi vastaan kuusi joukkuepohjaisessa dynaamisesti muuttuvassa moninpelimuodossa. Ottelutyyppejä on neljä erilaista 12:ssa eri lokaatiossa. Peli esittelee 21 uniikkia sankaria joista valita mieluisansa joko ulkonäön tai ihan vain sen perusteella miten hahmo pelaa. Peli kuitenkin kannustaa vaihtamaan hahmoa tianteen mukaan.

Overwatchissa on neljä hahmoluokkaa. Offense eli hyökkäys joiden on tarkoitus aiheuttaa maksimaalista vahinkoa vastustajan pelaajiin, jotta oma joukkueesi pääsee etenemään kunkin ottelun objektiiveissa. Defense eli puolustus, joka on erittäin hyödyllinen silloin, kun pitää puolustaa objektiivia, esimerkiksi aluetta jonka vastustaja yrittää vallata. Tank eli tankki on hahmoluokka, jonka tarkoitus on puolustaa oman joukkueen offense-hahmoja ottamalla mahdollisimman paljon vastustajan tuottamaa vahinkoa itseensä sekä antaa kilpiä omille joukkuetovereille. Vielä viimeisenä, mutta ei suinkaan vähäisempänä Support eli tuki tai parantaja on hahmoluokka jonka tehtävänä on parantaa oman joukkueen pelaajia vahingoilta, luoda oikoreittejä jne.

Pelissä on siis erittäin suuri merkitys näiden roolien täyttämisellä, joka pitää pelaamisen mielekkäänä ja tuoreena pitkään. Itse en henkilökohtaisesti yleensä juurikaan välitä tyypillisestä ensimmäisen persoonan nettiammuskelusta, mutta Overwatch koukuttaa. Kirjava kaarti uniikkeja hahmoja, jotka kaikki pelaavat erilailla, värikkäät ja näyttävät visuaalit ja dynaaminen otteluiden luonne pitää kiinni penkissä. Pelitatoja voi myös harjoitella tietokoneohjattuja hahmoja vastaan, mutta pääasiassa Overwatch on puhdas moninpelikokemus ja erittäin hyvä sellainen.

Peli on saatavilla PlayStation 4:lle, Xbox Onelle sekä pc:lle.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *