Pelaajalehden mielivaltainen kommenttien moderointi – sain lopulta ikuiset bannit

Ei varmaan tule kenellekkän yllätyksenä, että kyllä olen se sama “snaketus” kuin se, joka jakaa rehellisiä mielipiteitään Pelaajalehden uutisten kommenttiosioissa. Tai siis jakelin.

Enkä ole myöskään ainut, joka on huomannut, että noiden kommenttiosioiden moderointi on täysin mielivaltaista yhden tai korkeintaan muutaman sisäpiiriläisen toimesta! Käytännössä tämä siis tarkoittaa sitä, että siellä on eri säännöt eri tyypeille, enkä yhtään yllättyisi jos tietyt kommentoijat olisivat tämän tai näiden moderaattoreiden läheisiäkin kavereita. En nyt väitä, että näin olisi, koska minulla ei ole siitä mitään todisteita.

Tuolla kyseisellä kommenttiosastolla, siis joku (lue. minä) saa banaanit tai vähintään kommentti poistetaan, kun taas jollekin toiselle samanlaisesta kommentista ei tule mitään seuraamuksia, ei edes sitä kommentin poistoa tai edes sitä “mode edit:” huomautusta.

Siellä saa tietyt herrat tai leidit päästellä ihan mitä sattuu ihan järkyttävällä voluumillla ilman seuraamuksia, mistä minä olen vähintään kerran saanut viikon mittaiset jäähyt ja lopulta nämä lopulliset bannit. Enkä edes tiedä mikä kommentti näihin lopullisiin johti. Mikä sanomani alkoi nyppimään tätä tiettyä moderaattoria (ainakin niin oletan, että kyseessä se yksi ja sama kummajainen) sanomisissani, koska tuo sivustohan ei ilmoita sinulle yhtään mitään näistä toimista. Ei ne syitä kerro tai edes huomauta, että nyt kävi näin. Yksi päivä vain huomaat aamulla herätessä, että olet kirjautunut ulos ja et voi enää kirjautua sisään. Saat vain alla olevan ilmoituksen punaisella. Toki voisin aina tehdä uuden tilin, mutta en edes periaattesta halua jatkaa sivustolla käymistä.

Käyttäjätunnusta snaketus ei ole aktivoitu tai se on suljettu.

Yksi teoria tietenkin on se, että tässä oli Naughty Dogin ja Sonyn katastrofi The Last Us Part II -pelin tarinan vuotamisesta nettiin tuntien videomateriaalin kera pelistä. Oikeastaan kaduttaa, että en jakanut sitä täällä. Kuitenkin kommentoin poikkeavan mielipiteen siitä mitä oikeasti todennäköisimmin tapahtui, joka siis tietenkin on täysin päinvastainen teoria, kuin mitä Sonyn virallinen selitys oli, jonka siis Pelaajalehti valtapelimediana uutisoi.

Kuten hyvä orja tekee, kun omistaja pyytää. Voi siis toki olla Sonyn suunnasta tullut viestiä, että kaikki vastakapula kommenttiosioista pitää sensuroida, ja sitähän sitten Pelaaja tekee, että ei menetetä arvostelukopioita Sony -peleistä ja laitteista sekä mainosrahoja Sonyn pelien ja laitteiden mainostamisesta. Sehän olisi tietenkin hautaan johtava takaisku pienelle suomalaiselle pelilehdelle, joka muutenkin taistelee olemassaolostaan internetin-räjähdyksen johdosta. Printtimedia kun on kuoleva laji. Senhän todistaa jo yksin Pelaajan pyrkimys alkaa julkaista Pelaajaa digitaalisesti.

Oli sopassa mukana Sony tai ei, niin tämä kommentoijien mielivaltainen moderointi riippuen siitä kuka olet on jatkunut jo vuosia. Itse olin aktiivisena vakiokommentoijana tuolla vajaan kymmenen vuotta, sieltä jostain 2012 aina nyt huhti-toukokuuhun 2020 asti. Nyt kun lakkaan käymästä sivustolla kokonaan he tulevat menettämään varmaan noin parisataa klikkausta per päivä yksin minun toimesta, kun en etsi siellä kommentoitavaa.

Ei minua vittujakaan kiinnosta heidän uutisointi, joka sekin on välillä selkeästi puolueellista ja mielipiteitä esittävä muka uutinen. Toki olen käyttänyt mainoksien estoa Pelaajan sivuilla jo muutaman vuoden yksin jo sen takia, että varsinkin mobiilissa ne mainokset alkoi ärsyttämään jo ihan saatanan pahasti ja sitten toinen syy on se, kun tuo melivaltainen moderointi alkoi, niin mainosten esto muuttui jo periaatteeksi.

Nyt joku voisi sanoa, että miksi valitan kommenttien moderoinnista tuolla sivustolla, johon heillä on kuitenkin täysi oikeus ja samalla suljen omat kommenttiosioni täällä? No siksi, että Pelaajan kommenttiosiossa säännöt eivät ole samat kaikille kuten jo aikaisemmin mainitsin.

Syy miksi pistin kommenttini pois päältä täällä on se, että sinne alkoi tulemaan häirintää ja uhkauksia. Tällä omalla alustallani on juurikin parasta se, että täällä minä voin sanoa mitä haluan ja jos homma menee kommenttiosioissa sopimattomaksi, kuten se selkeästi meni, minä voin sulkea sen. Se oli selvästi joku Pelaajalehden sivustolta, en yhtään ihmettelisi vaikka olisi ollut tämä kyseinen moderaattori juovuspäissään tai joku heistä jos niitä on useampi! Kritiikki on kritiikkiä, jonka olen antanut valua tänne tähän asti, mutta kun homma menee ihan vain vittuiluksi ja uhkailuksi, niin on aika viheltää peli poikki. Se ei ole verrattavissa omaan käyttäytymiseeni Pelaajan sivustolla. Siellä yksinkertaisesti sensuroidaan vain tiettyjä henkilöitä mielipiteiden takia.

Nyt jos joku haluaa lopettaa täällä käymisen sen takia, niin ihan vapaasti. Kuten olet saattanut huomata, niin en edes kirjoittele tänne enää aktiivisesti, tämä ei ole pääasiallinen tulonlähteeni, enkä tee Youtubeakaan enää. Ainakaan tällä hetkellä ja siinä muodossa. Poistin jopa kaikki videoni sen takia, että myös siellä alkoi esiintymään lisäävissä määrin tätä häirintää, todennäköisesti samojen henkilöiden tai henkilön toimesta, kun täälläkin.

Olen suunnitellut tämän sivuston tulevaisuutta muutenkin hieman uuteen suuntaan ja siihen ei sovi sopimaton käyttäytyminen. Se ei ole missään hyväksyttävää. Toivotan kaikkea hyvää itse Pelaajalehdelle, mutta tuon uutissivuston moderoinnnin voisi pistää uusiksi niin, että se olisi reilu kaikille ja jos siellä ei päde sananvapaus, nin sitten pitää ilmoittaa jossakin mikä on sallittua ja mikä. Ymmärrän kyllä, että toisten häirintä on yksi niistä, mutta sepä siinä onkin. Minua sai siellä tietyt tyypit mollata päivät pitkät ilman seuraamuksia, mutta itselle tuli heti penaltyä moisesta ja vähemmästäkin. Minulla ei ole ketään vastaan mitään Pelaajan kommenttiosiosta, ei edes niitä, jotka minua jatkuvasti ilman seurauksia siellä jaksoi mollata. Vain ja ainoastaan tätä moderointitiimiä/moderaattoria. Ei näin!