Pian vedetään taas turpaan! Streets of Rage 4 vahvistui!

Jotain aivan käsittämättömän upeeta mahtavaa ja täysin odottamatonta on vahvistettu! Eli siis 16-bittisiltä ajoilta 1990-luvun alkupuolella kolmen pelin verran katuraivoa lietsonut beat ’em up -pelisarja Streets of Rage on vihdoin saamassa neljännen osan, jonka nimi siis on ihan vain Streets of Rage 4.

Tämä sama artikkeli “lehtitaittona” (PDF 1,68 MB)

Tietenkin sarjan superfanin näkövinkkelistä tämä on aivan mahtava uutinen. Rehellisesti sanottuna kuitenkin olisin halunnut jatko-osasta tietenkin ison AAA-budjetin pelin. Käytännössä modernin perinteisen beat ’em up pelin. Eli siis pelin, joka pelaa kuin beat ’em up, mutta näyttäisi modernilta ja mahdollisimman hyvältä. Tämäkin kelpaa kyllä, vaikkakin grafiikat ovat hieman liian piirrettymäiset omaan makuuni. Olisin mieluummin ottanut 16-bittiseen tyyliin tai edes “PS1 2D-peli” -tasoiset grafiikat.

Pelissä on nähdyn perusteella mukana ainakin Axel Stone, joka on kasvattanut parran.. ja kaljamahan sekä oma suosikkini Blaze Fielding, joka onneksi näyttää hyvältä ja seksikkäältä (THICC, I like it). Jos pitää vain kaksi Streets of Rage -hahmoa valita mukaan, niin ne on nimenomaan nämä kaksi, jotka ovat olleet mukana sarjan jokaisessa pelissä.

Musiikki on tuolla trailerilla ihan ok, mutta pelin ääniraita tuskin tulee yltämään Yuzo Koshiron nyt jo legendaariselle statukselle nousseille Streets of Rage -pelien ääniraidoille, vaikkakin kolmannen pelin ääniraita jakaa mielipiteitä (minä pidän myös siitä), niin kahden ensimmäisen pelin ääniraidat ovat universaalisti pidettyjä ja ovatkin ehkä paras esimerkki siitä kuinka monesti nimenomaan äänikyvyistään haukuttu Sega Mega Drive/Genesis -konsoli pystyi tuottamaan erittäin hyvää musiikkia osaavissa käsissä. Vaikka Yuzo Koshiro ei neljännen pelin musiikista vastaisikaan, niin toivotaan, että joku toinen lahjakas säveltäjä säestäisi uusia raitoja samassa hengessä.

Peliä kehittää kanadalainen Guard Crush Games yhteistyössä ranskalaisen Lizardcuben kanssa. Pelin julkaisija on ranskalainen Dotemu, joka aiemmin viime viikolla julkisti myös Windjammers 2 -pelin, joka on myös jatkoa klassiselle arcade-pelille Windjammers.

Alla pelin ensimmäinen traileri ja tämän hetkiset julkaistut kuvat ja kuvakaappaukset. Myös alimpana omat videoni, joissa olen pelannut tai puhunut Streets of Rage -peleistä.

Tein ihan kanavan alkuaikoina videon, jolla toivoin jatkoa tälle sarjalle, no vihdoin se tapahtuu!

Kaksiosainen Peliperjantai-sarja, jolla pelasin Streets of Rage 2:sta PS3:lla, pelin PAL/50Hz versio.

Pelasin Peliperjantaissa myös sarjan kolmatta osaa oikealla Mega Drive -konsolilla. Pelin japanilainen versio (hyvä versio), jota kutsutaan nimellä Bare Knucle III.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *