Pitäisikö pelien hintojen nousta?

Kaikkien asioiden hinnat nousevat vuosittain, mutta entäs videopelit? Pelien hinnat ovat pyörineet siinä 60 euron tietämissä vuosikymmenestä toiseen ja kun ottaa huomioon pelinkehityksen räjähdymäisesti nousseet kustannukset niin pitäisikö pelien hintojen nousta, reippaasti, niin kuin tyyliin noin 20 eurolla noin 80 euron tietämiin?

Pelijulkaisijat tuputtavat tätänykyä peleihinsä mielinmäärin DLC:tä eli jälkeenpäin ladattavaa maksullista sisältöä. Yleensä tämä maksullinen lisäsisältö on kuitenkin turhanpäiväistä krääsää kuten hahmo ja ase skinejä tai jotain muuta ei pelin kannalta kovin oleellista. Ennenvahnaan tätä kutsuttiin pelaamalla avattavaksi sisällöksi. Saman kohtalon ovat kärsineet huijauskoodit, jotka ennenvanhaan olivat ilmaisia, mutta nykyään jos haluat edetä pelissä nopeammin niin sinun tulee ostaa oikotie onneen, jotta julkaisija ja kehittäjä saisi katettua kehitykseen kuluneet kulut.

Mitäs jos kaiken tämän DLC-sisällön sijaan saisimme pelit taas kokonaisina, kun sen kaupasta ostamme, mutta maksaisimme siitä hieman enemmän? Henkilökohtaisesti voisin olla valmis maksamaan pelistä hiukan enemmän, koska ymmärrän, että pelinkehityksen kustannukset ovat aivan eri luokkaa, kun esim. vielä kymmenen vuotta sitten, mutta pelien hinnat ovat samoissa lukemissa edelleen. Joten sinällään ymmärrän tämän pelin pirstaloimisen lisätienestit mielessä.

Siksi ottaisinkin paljon mielummin taas koko pelin levyllä, kun sen kaupasta ostan ja ne ilmaiset huijauskoodit vähän korkeampaa könttäsummaa vastaan. Siitähän tässä nykymallissa on kyse, rahasta.

Evolve on erittäin hyvä esimerkki tästä, kuinka pelisuunnittelu on mennyt suuntaan, jota en ole valmis tukemaan. Eli siihen, että maksat 60 euroa pelistä ja sen jälkeen tuuppaat vielä toiset 60 euroa lisäsisältöihin, että saat koko pelin. Jos minulta kysytään niin mielummin kaikki maksaisivat sen 80 euroa koko pelistä. Kenenkään ei tarvitsisi maksaa 120 euroa, kun pihit ei tyytyisi siihen puolikkaaseen peliin.

Mitä mieltä sinä olet? Olisitko valmis maksamaan peleistä enemmän, jos saisit ne jälleen kerralla kokonaan? Kaiken hinta nousee kaiken aikaa kuten asumisen, niin miksi ei pelien? Itse ainakin maksaisin mielummin 80 euroa pelistä, kun 120 euroa. Tämä tietenki olettaen, että julkaisijat eivät sitten laita sitä samaa määrää DLC:tä siihen uuden hinnan päälle.

2 thoughts on “Pitäisikö pelien hintojen nousta?”

 1. Kannattaa kuitenkin muistaa, ettemme ole maailman napa. Vaikka juuri meillä onkin varaa maksaa enemmän peleistä, joukossa on myös niitä jotka joutuvat säästämään samaan hankintaan rahaa pidemmänkin aikaa.

  Rehellisesti sanottuna itse en maksa peleistä edes tuota 60 euroa, se tuntuu tottumuksieni vuoksi törkeän kalliilta. Oma rajani sijaitsee enemmänkin siellä 40 euron pinnassa, joskin ne ovat sitten pääasiassa latauspelejä, ei fyysisiä. Kyse ei ole siitä etteikö olisi yksittäiseen peliin 60 euroa rahaa, muttakun nykyään noita pelejä tulee jokaisesta tuutista usealle eri alustalle ja pelattavaa peliä tulee vaihdettua yhtä usein kuin sukkia niin kalliiksi harrastukseksi menee…

  Jos kuitenkin haluaa peleihin kaikki lisäsisällöt niin monista peleistä julkaistaan näitä Game of The Year -versioita joissa on mukana kaikki DLC:t. Ainoa haittapuoli on vaan se, että tuon version julkaisua joutuu aina odottamaan hieman…

  1. Joo siis en minäkään mielelläni maksa edes sitä 60 euroa pelistä, vain harvoista ja valituista. Pointti oli kuitenkin se, että mielummin maksaisin täydestä pelistä noin 80 euroa esimerkiksi kuin nyt jos Evolven haluaa kokonaan se maksaa noin 160 euroa Steamissä, konsoleista en tiedä, veikkaan, että heiluu sinne parin sadan tuntumaan.

   Eihän kukaan halua hintojen nousua, mutta jos kehittäjän ja julkaisijan on jostain rahat saatava kuitenkin niin olisin valmis hieman raottamaan omaani sen sijaan, että joutuisin raottamaan todella leveäksi jos haluaa saada koko pelin.

   Suosin myös itse noita GOTY-julkaisuja, juuri siksi, että niissä on yleensä koko peli.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *