PlayStation yksinoikeuksia tulossa pc:lle

Pitkään vain PlayStationeille pelejä kehittänyt Quantic Dream on tuomassa nyt kolme edellistä peliään pc;lle. Eli Heavy Rain, Beyond Two Souls ja Detroid: Become Human on saapumassa mestarirodulle pelattavaksi, mutta ei ilman koiraa haudattuna.

Jo jonkin aikaa sitten Quantic Dream ilmoitti ryhtyvänsä tekemään pelejä kaikille alustoille ja siteet Sonyn kanssa on katkaistu. Kaikki kolme pc:lle tulevaa peliä oli siis Sonyn itsensä julkaisemia mikä tekeekin tästä nykyisestä tilanteesta peliteollisuudessa erittäin mielenkiintoisen seurata.

En olisi ihan heti uskonut, että varsinaisia Sony Computer Entertainment tai tätä nykyä Sony Interactive Entertainment -pelejä nähtäisiin pc:llä koskaan. Tämä tietenkin nostaa uudestaan haaveet Hideo Kojiman Death Strandingin tulosta pc:lle jossain vaiheessa, sillä ilmeisesti alunperin Sony julkaisijana ei ole enää este.

Sitten tämän uutisen negatiiviseen asiaan eli nämä kaikki kolme peliä tulee olemaan aluksi yksinoikeudella Epic kauppapaikalla! Eli Epic-uhrien lista senkun kasvaa! Kyse on ilmeisesti vuoden mittaisesta yksinoikeudesta kuten muiden saman tempun tehneiden pelien kohdalla.

On erittäin hienoa nähdä näin lujassa olleiden konsolipelien pc:lle tulemista, mutta tuo Epicin käytös ärsyttää todenteolla. Esim. Heavy Rain on yksi minkä haluan vielä joskus pelata uudestaan ja nyt ei tarvitse tyytyä karuun PS3, eikä edes vähän vähemmän karuun PS4-versioon. Toivottavasti pelit tulevat pyörimään pc:llä 60 fps, mutta edes vakaa 30 fps ja parempi resoluutio on jo suuri päivitys, varsinkin PS3:lta. Tämän uutisen myötä taidan siirtää Detroit: Become Humanin pelaamista lisää, siihen asti, että se ei ole enää Epic-yksinoikeus.

Add a Comment