Resident Evil -kauhupelisarjan karmeuksia katsotaan uusin silmin

Selviytymiskauhu on pelilaji, joka jakaa karkeasti ottaen pelaajat kahtia. Niihin, jotka rakastavat näitä pelejä sekä heihin, joille tämän tyyliset pelit ovat yksinkertaisesti liian pelottavia ja jännittäviä kokemuksia.

Resident Evil -pelisarjan ensimmäinen osa julkaistiin keväällä 1996 eli yli 20 vuotta sitten. Siitä lähtien sarjan julkaisut ovat kauhistuttaneet ja pelotelleet pelaajiaan useissa erilaisissa seikkailuissa ja ympäristöissä. Pelisarja on innoittanut myös elokuvantekijöitä jo viiden elokuvan verran. Kuudes osa tulee valkokankaalle niin ikään tammikuussa.

Resident Evil 7 Biohazard uudistaa tutuksi tullutta kaavaa merkittävällä tavalla ja vie selviytymiskauhun uudelle tasolle. Merkittävin sarjan muutos historiassa on kauhun kokeminen ensimmäisen persoonan kuvakulmasta katsoen. Tämä tuo paikalla olemisen tunteen entistä todellisemmaksi. Rohkeimmat pelaajat voivat lisäksi kokea pelin kauhut myös PlayStation VR -virtuaalilaseilla.

Resident Evil 7 Biohazard tukee myös PlayStation 4 virtuaalitodellisuutta
Resident Evil 7 Biohazard tukee myös PlayStation 4 virtuaalitodellisuutta

Tarinakeskiössä ohjataan Ethan-nimistä päähenkilöä, joka etsii kadonnutta vaimoaan. Ethan jäljittää vaimonsa ränsistyneen maatilan kartanolle. Tätä asuttava Barkerin perhe ei ole kuitenkaan tavallisimmasta ja terveimmästä päästä. Ethan joutuukin silmätysten kauhukokemusten kanssa ja siinä sivussa taistelemaan oman selviytymisensä puolesta. Barkerien lailla itse kartano lähiympäristöineen ei ole aivan sitä, miltä ensin vaikuttaa.

Pelisarjan aiemmista osista poiketen Nathan ei ole taistelukoulutusta saanut konkari. Hän on tavallinen mies epätavallisten kauhujen äärellä. Resident Evil 7 ei myöskään rakennu entuudestaan tuttujen hahmojen varaan, vaan ammentaa pelisarjan maailmasta uuden tarinalinjan ja kertoo sen ennen näkemättömien pelihahmojen kautta.

Nathanin selviytymiskauhukokemus rakentuu entistä enemmän hiiviskelyn, piileskelyn ja ongelmanratkonnan varaan. Taisteluita ei ole kuitenkaan unohdettu ja erilaiset pistoolit, haulikot, räjähteet, liekinheittimet ja jopa moottorisaha ovat käytettävissä taistelussa kammottavia vihollisia vastaan. Myös erilaiset parantavat yrtit ja muut aineet ovat mukana hahmon hengissä pitämisen helpottamiseksi.

re7-screen-1
Resident Evil 7 Biohazard sisältää myös aseita ja muita välineitä selviytymistä helpottamaan.

Tarinallisten uudistusten lisäksi RE Engine -pelimoottori on täysin uusi. Se on luotu erityisesti Resident Evil 7 -peliä ajatellen. Sen ansiosta yksityiskohtainen ja värikylläinen grafiikka tuo pelimaailman eloon aivan uudella tavalla. Pelimoottorin ja ensimmäisen persoonan kuvakulman ansiosta peli näyttää äärimmäisen aidolta ja tarkalta. 4K-teräväpiirtoisten HDR-televisioiden omistajat saavat lisäksi nauttia vieläkin aidommista väreistä ja paremmasta kontrastista.

Resident Evil 7 Biohazard on täysimittainen selviytymiskauhuseikkailu, jolle on myös luvattu jatkoa erillisten ladattavien lisäosien muodossa. Nämä täydentävät ja syventävät alkuperäisen pelin tarinaa vielä kuukausia julkaisun jälkeenkin.

Tämä miekkonen on jo tämän vuoden E3-demosta tuttu. Tammikuussa alkaa hänen roolinsakin pelin tapahtumissa aukeamaan.
Tämä miekkonen on jo tämän vuoden E3-demosta tuttu. Tammikuussa alkaa hänen roolinsakin pelin tapahtumissa aukeamaan.

Resident Evil 7: Biohazard julkaistaan PlayStation 4:lle, Xbox Onelle ja pc:lle 24. tammikuuta 2017.

Sitten omat sanat lehdistötiedotteen päälle. Henkilökohtaisesti odotan Resident Evil 7 Biohazardia kyllä, mutta en ole ihan varma onko tuo piileskelyyn ja karkuun juoksemiseen vahvasti keskittyminen ihan minun juttu, sillä olen enemmän suoran toiminnan miehiä, mutta kuitenkaan en lyttää peliä ihan suorilta.

Nautin pelin ensimmäisestä demosta, joka julkaistiin tämän vuoden E3-messujen yhteydessä. Tein siitä läpipeluuvideon ja sen voi katsoa alta jos haluaa.

Rehellisesti sanottuna olisin toivonut tuttujen hahmojen palaavan sarjan uusimpaan osaan kuten Jill Valentine, jota on ohjattu pääsarjan pelissä viimeksi vuonna 1999 pelissä Resident Evil 3: Nemesis. Myös ensimmäisen persoonan kuvakulma huolettaa, mutta yritän sukeltaa pelin pariin tammikuussa avoimin mielin. Tämä voi olla hyväkin. Pelihän on selvästi tehty super suositun jo kuolleen ja kuopatun P.T. Silent Hills -demon innoittamana. Varsinaisen kauhun ystäville Resident Evil 7 Biohazard voi ollakin erittäin tervetullut ilmestys.

Alla vielä pelin Lantern pelikuvatraileri


Resident Evil 7 biohazard – 'Lantern' Gameplay… by mftgametrailers

Add a Comment