Rumble Roses Review (PS2) – MadFinnTech Review

Gameplay footage: Rumble Roses (PS2) – Konami

Arvostelu nyt myös luettavissa alla!

Vihdoinkin Rumble Roses PlayStation 2 arvostelu on valmis. Pahoittelen, että sen julkaiseminen kesti näin julmettoman kauan, mutta oli odottamattomia ongelmia vähän turhankin paljon. Tulevaisuudessa näiden tekeminen ei pitäisi viedä näin kauan.

Rumble Roses on Konamin 2006 kehittämä ja julkaisema vapaapainipeli PlayStation 2:lle, jossa toisistaan mittaa ottaa huomattavalla rintavarustuksella, ainakin suurimmalla osalla heistä, olevat tyttöset. Jokaisella hahmolla on pelin tarinasssa oma agendansa ja pelin Story Mode rakentuu sen ympärille.

Story Modea itse painimisen lisäksi värittää huonolla ääninäyttelyllä toteutetut lyhyet välianimaatiot, jossa siis jokaisen hahmon motivaatiot ja syyt osallistua tähän ns. painimiseen, joka kuitenkin jokaisessa tapauksessa päättyy about samaan tapaan. Ei siis mitään erikoista, kyseessä on taistelupelille tyypillinen kevyt tarina, joka tuntuu päälle liimatulta ja turhalta, mutta kuitenkin kyseessä on vapaapainipeli niin tuollainen halpa saippuaooppera kuuluu hieman asiaan. Kyllä se minulle tarjosi kevyttä viihdettä.

On hauska näin kymmenisen vuotta jälkeenpäin nähdä kuinka ne mainostaa Metal Gear Solid 3:sta, kuinkahan moni tämän pelin pelaajista on Metal Gearin kohdeyleisöä. No ehkä tämäkin myi muutaman kopion sitä peliä.

Pelistä löytyy myös näytösottelu moodi, joka  on normaali yhden ottelun yksin tai kaksinpeli. Tässä pelitilassa on mausteena muistakin painipeleistä tuttu ominaisuus, jossa yksi pelin hahmoista pitää hallussaan mestaruusvyötä ja siitä voi halutessaan taistella niin tietokoneohjattua tai ihmisohjattua painijaa vastaan, kunhan ensin tietyt vaatimukset täyttyvät.

Rumble Roses sisältää kaksi eri ottelutyyppiä, toinen on normaali kehäpaini, jossa naiset ottaa mittaa toisistaan normaalia nyrkkeilykehää muistuttavassa kehässä ja toinen ottelutyyppi on hieman kuraisempi ja kantaa nimeä ”Mad Mud Match”. Tässä ottelumuodossa kehän sijaan painijat ovat uima-asuissa tai pienissä, pienissä bikineissä ennemminkin ja itse paini tapahtuu noin kehän kokoisessa mutalätäkössä ja kura lentää.

Pelissä on kahdeksan pelattavaa naikkosta, joille tarina moodia pelaamalla saa avattua uusia asuja ja bikineitä, joita voi sitten käyttää näytösotteluissa ja pelin Galleria moodissa. Galleria moodissa voi ihailla pelin… data ominaisuuksia lähemmin. Alussa tähän moodiin on valittavissa vain Evil Rose ja muut hahmot saa avattua voittamalla niille mestaruusvyön näytösotteluissa, mutta mestaruusotteluun pääsee vain jos on saanut 100% näkyvyyttä hahmolle, jolla haluaa mestaruusvyön voittaa.

Tässä tulee kehiin pelin näytösotteluissa toimiva VOW-systeemi, jolla pystyy määrittelemään tiettyjä tavoitteita otteluun ja näitä toteuttamalla hahmo ansaitsee FACE tai HEEL pisteitä. FACE ja HEEL on pelin hyvä ja paha systeemi ja osa hahmoista on vakiosti joko FACE tai HEEL.

VOW-systeemillä ansaittuja FACE tai HEEL tavoitteita suorittamalla hahmon hyvyyteen ja pahuuteen voi näin vaikuttaa ja myös tämä avaa uusia asuja painijoille, mutta kuitenkin tärkeintä on se, että sitten, kun painijalla on joko 100 prosenttinen FACE tai HEEL status niin se voi haastaa sen hetkisen mestarin mestaruusotteluun ja voittamalla sen aukeaa kyseisen painija Galleria moodiin, jossa voi sitten katsella vapaasti kyseisen painijan ominaisuuksia eri asuissa.

Itse pelimekaniikat eivät ole kovin monimutkaiset ja peli ei ole kovin sulava liikkeinen, mutta kun juonesta pääsee kiinni niin toiminta ruudulla näyttää ihan oikealta vapaapainilta eikä niinkään kankealta videopeliltä. Tämän takaamiseksi pelaajan on opittava ottamaan otteita, lyömään ja vastahyökkäämään vastustajaa oikeilla hetkillä sillä jos teet sen kesken olevan animaation muistuttaa peli siitä, että olen vain videopeli etkä voi tehdä tätä vielä, mutta sitten kun opit oikeat hetket hyökkäämiselle niin peli näyttää sulavalta.

Oikean painin tunnelmaa kohottaa se fakta, että vastustajaan on todella helppo ketjuttaa hyökkäyksiä ja jos vastustaja ei tee vastahyökkäyksiä niin ottelu voi joko päättyä yhteen hyökkäysketjuun tai sitten siitä muodostuu hyökkäysketjujen vuorottelua aivan kuten oikeassakin pellepainissa, tiedät mitä tarkoitan jos olet sitä joskus oikeasti katsellut.

Rumble roses on siis jonkin verran syvempi ja enemmän ominaisuuksia sisältävä painipeli, kuin miltä se päällepäin saattaa vaikuttaa, mutta kuitenkin jos hyvää painipeliä etsit niin on olemassa paljon monipuolisempia ja parempia vaihtoehtoja. Jos taas haluat pelin jossa on paljasta pintaa enemmänkin siinä painin ohessa, on Rumble Roses PlayStation 2:lla tutustumisen arvoinen ja takaa parit hyvät naurut parin oluen ja pelikaverin kanssa.

Oikeaa ihmispelaajaa vastaan pelatessa peli onkin parhaimmillaan ja pelin VOW-systeemi pääseekin enemmän oikeuksiinsa, kun voi esim. tietoisesti sabotoida kaverin yrityksiä saada tavoitteensa tehtyä, jotta pääsisi haastamaan sinut mestaruusvyöstä, josta sinä tietenkin pidät kiinni kynsin ja hampain.

Rumble Roses on hyvin edullinen ja helppo löytää nykyään, joten jos haluat jotain PlayStation 2:lle mitä sinulla ei vielä välttämättä ole, kannattaa tsekata Rumble Roses.

Youtube: http://youtube.com/madfinntech
Dailymotion: http://www.dailymotion.com/madfinntech
Twitter: https://twitter.com/MadFinnTech
Facebook: https://www.facebook.com/madfinntech
G: https://plus.google.com/u/0/+PyydysmakiNetmadfinntech

Add a Comment