SNES klassikko RPG Secret of Mana saa remaken!

Silloisen SquareSoftin, tätä nykyä Square Enix, vuonna 1993 kehittämä ja julkaisema Super Nintendo toimintaroolipeli Secret of Mana saa uusioversion tai remaken PlayStation 4:lle, PlayStation Vitalle sekä pc:lle Steam jakelualustalla.

Secret of Mana julkistustraileri

Peli sisältää uudet täysin 3D-grafiikat pitäen itse gameplayn kuitenkin ns. topdown tai ylhtäältä kuvattuna alkuperäiselle uskollisena. Myös musiikit on sovitettu uudestaan ja peli sisältää myös ääninäyttelyä ja vieläpä ihan Englanniksi, mitä en todellakaan odottanut.

Vaikkakin mielenkiinto tämän klassikon remakea kohtaan nousikin, niin silti tässä tuntuu joku mättäävän. Ensinnäkin tuo visuaalinen ilme, vaikkakin sinänsä ihan hyvännäköinen tuo mieleen väkisinkin ajatuksen siistä, että peli on tehty mobiililaitteet mielessä, joka kuitenkin on nykyään iso markkina peleille, varsinkin Japanissa. Peli saapuu myös Vitalle, mutta en usko, että visuaaleja on hillitty yksin sen takia. Perinteisesti kuitenkin käsikonsolit on saanut peleistä sen karsitun version, kun taas tämän kohdalla tuntuu, että selvästi on lähdetty tekemään samantien mobiilipeliä.

Myös keräilijän näkövinkkelistä diili ei ole kauhean kummoinen sillä hintapyynti tulee olemaan karvan verran alle 40 euroa ja pelistä ei julkaista fyysistä kopiota myyntiin ollenkaan.

Square Enix on innostunut julkaisemaann Seiken Densetsu -sarjan pelejä modernisti viimeisen parin vuoden ajan, kuten hiljattain Seiken Densetsu Collectionin, joka sisältää kolme Seiken Densetsu -peliä Nintendo Switchille Japanissa, sekä mobiililaitteille ja PlayStation Vitalle Adventures of Manan, joka siis on alunperin GameBoy -peli 1990-luvulta nimeltä Seiken Densetsu Gaiden (1991) Japanissa, Final Fantasy Adventure Pohjois-Amerikassa (1991) ja Mystic Quest (1993) PAL-alueilla. Peli tuli vuonna 1992 Super Nintendolle nimellä Final Fantasy Mystic Quest,  PAL-alueilla nimelllä Mystic Quest Legend ja Japanissa nimellä Final Fantasy USA: Mystic Quest. Ne todella sääti noiden nimien kanssa siihen maailman aikaan.

Peli julkaistaan 15. helmikuuta 2017 PS4:lle, Vitalle ja pc:lle.

Lähde: Pelaajalehti

Add a Comment