Sony julkisti kaksi virallisesti lisensoitua Pro-ohjainta PS4:lle

PlayStation 4 -konsolit saavat tämän vuoden lopulla kaksin kappalein enemmän ammattilaispelaajille suunnattua peliohjainta jotka muistuttavat ominaisuuksiltaan Microsoftin Xbox One Elite -ohjainta.

Vaikka nämä uudet ohjaimet eivät ole Sonyn itsensä valmistamia, niin ne ovat silti virallisesti lisensoituja peliohjaimia PlayStation 4 -tuoteperheeseen. Ohjaimen valmistajat ovat pc-pelimaailmasta tuttu Razer ja ainakin minulle täysin tuntematon Nacon.

Razer Raiju luottaa enemmän perinteisiin PlayStation -asetteluun jossa analogitatit ovat symmetrisesti aseteltu ohjaimen alaosaan, jota itsekin suosin, kun taas Nacon Revolution ottaa Xbox-ohjaimista tutun lähestymistavan analogitattien asetteluun. Eli pidit kummasta tahansa enemmän, on sinulle ohjain tarjolla. Mikä on vain hyvä asia, koska tiedän, että tämä preferenssi jakautuu aika hyvin kahtia.

Razer Raiju sisältää kaksi lisänappia L1- ja R1-nappien tapaan sekä kaksi irroitettavaa liipasinta normaalien standardi painikkeiden lisäki.  Liipasinten painoetäisyyttä ja herkkyyttä on mahdollista säätää omien tarpeiden mukaan. Lisäksi ohjaimessa on hallintapaneeli äänenvoimakkuudelle ja mikrofonintoiminnnalle, eli ohjain sisältää myös mikrofoniliitännnän. Myös analogitattien kumipäälliset ovat vaihdettavat.

razer_raiju_front
Razer Raijun analogitattien sijoittelu on perinteinen PlayStation – sijoittelu.
razer_raiju_back
Razer Raiju takaa. Ohjain sisältää kaksi extra takapainiketta ja kaksi irroitettavaa liipasinta.

Nacon Revolution taas sisältää tutun PlayStation d-padin sijaan kahdeksansuuntaisen levymallisen ristiohjaimen sitä suosiville. Ohjain sisältää myös neljä pikanäppäintä standardiasettelun lisäksi. Ohjaimen analogitattien, liipasinten ja neljän pikapainikkeen toimintaa voi säätää omiin tarpeisiin sopivaksi mukana tulevalla pc-ohjelmalla.

Nacon Revolution tarjoaa PlayStation 4 (ja myös pc) pelaajille Xbox ohjaimista tuttua asettelua suosiville pelaajille Pro-ohjaimen.
Nacon Revolution tarjoaa PlayStation 4 (ja myös pc) -pelaajille Xbox ohjaimista tuttua asettelua suosiville pelaajille Pro-ohjaimen.
Nacon Revolution takaa. Neljä ohjelmoitavaa pikapainiketta on ohjaimen takana.
Nacon Revolution takaa. Neljä ohjelmoitavaa pikapainiketta sijaitsee ohjaimen takana.

Molemmat ohjaimet julkaistaan tämän vuoden joulumarkkinoille ja kummankaan hinnoittelusta ei vielä ole tietoa.

Yleensä en juurikaan innostu kolmannen osapuolen ohjaintarjonnasta. Ne ovat lähes poikkeuksetta huonolaatuisia ja eivät tarjoa mitään etuja virallisen ohjaimen sijaan, mutta täytyy myöntää, että nämä vaikuttavat ihan mielenkiintoisilta uutuuksilta. Varsinkin tuota Razeria saatan harkita pc-pelaamisen kaveriksi standardin DS4:sen paikalle jos hinta on sopiva, joka olisi korkeintaan noin 80-90 euroa.  Sanon heti kättelyssä, että jos pyynti on yli satasen, niin kauppaan jää.

Lähde: PlayStation Blog EU

Add a Comment