Sony: PS4 vetelee viimeisiä hengenvetojaan

Sony Interactive Entertaimentin toimitusjohtaja John Kodera on Tokiossa sijoittajilleen pitämässä palaverissa sanonut, että PlayStation 4 on saapumassa syklinsä viimeiseen vaiheeseen.

Konsoli julkaistiin alunperin Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa marraskuussa vuonna 2013 ja muutaman kuukauden myöhemmin helmikuussa 2014 Japanissa. Konsolia on toimitettu 79 miljoonaa yksikköä tämän vuoden (2018) maaliskuun loppuun mennessä. Kodera odottaa myyntien hidastuvan, mutta iskua pitäisi lieventää alustan tilauspalveluista, kuten PlayStation Plussasta tulevat rahavirrat.

Kodera myös kertoi Sonyn panostavan uuteen sisältöön, mutta ei pelkästään uusien IP:n kehitykseen vaan myös menestyneiden IP:n jatko-osiin ja uudelleenherättelyyn. Kodera myös mainitsi PS VR:n jatkuvan, mutta myös sen, että PS VR ei ole yltänyt odotuksiin ja kasvu on ollut odotettua vähäisempää ja sen kasvuun suhtaudutaan jatkossa realistisemmin.

Tulevan tilikauden strategiakseen (joka alkoi maaliskuussa 2018) Sony Interactive Entertainment on ottanut yksinoikeuspelien tuomisen PlayStation 4:lle, sen nykyisen suuren käyttäjäkannan ja tilauspalveluiden jatkuvien rahavirtojen hyödyntämisen.

Tämän blogin normaaliin tapaan annan omat kaksi senttiäni aiheesta. Henkilökohtaisesti tämä on minulle loistava uutinen sillä haluan ehdottomasti seuraavan konsolisukupolven saapuvan ennemin kuin myöhemmin. Realistisesti tämä tapahtuu aikaisintaan vuoden 2020 ensimmäisellä neljänneksellä, mutta en odota sen tapahtuvan vasta kuin loppuvuodesta 2020.

Onkin siis hyvä, että Sonylta itseltään on vahvistettu PS4:n saapuvan elämänkaarensa viimeiseen vaiheeseen. Kuinka pitkä aika se käytännössä on onkin sitten aivan eri asia. Toivottavasti ei liian pitkä tai PS5 voisi viettää pari vuotta sopuisaa yhteiseloa PS4:n kanssa. Olisihan se varsin tyhmää bisnestä Sonylta dumpata PS4:n 80 miljoonaa käyttäjää  ennemmin kuin tarvis. Odotan Sonyn esittelevän PS5:n ensimmäistä kertaa ensimmäisellä neljänneksellä 2019 tai viimeistään saman vuoden myöhemmissä tapahtumissa, kuten E3:ssa tai PlayStation Experiencessa.

Lähde: Gematsu

 

Add a Comment