Sponsoroitu video: Final Fantasy XV on vihdoin täällä!

Final Fantasy -roolipelisarja on päässyt jo kunnioitettavaan ikään. Sarjan ensimmäinen peli ilmestyi Japanissa 1987 Nintendon Famicomille (Family Computer), joka tunnetaan lännessä Nintendo Entertainment Systeminä (NES) tai siihen maailman aikaan puhekielessä ihan vain Nintentonda.

Vuosien varrella Final Fantasy -sarja on poikinut useita jatko-osia, sivuosia, online-pelejä (pääsarjan osat 11. ja 14. ovat vain online-pelejä) ja myös jatko-osan jatko-osia, kuten esimerkiksi vuonna 2011 Japanissa julkaistu Final Fantasy XIII-2 seitsemännen sukupolven konsoleille, eli PlayStation 3:lle ja Xbox 360:lle. Kaikkien aikojen suosituin Final Fantasy -peli kuitenkin lienee edelleen vuonna 1997 julkaistu Final Fantasy VII alkuperäiselle PlayStationille, joka sai myöhemmin myös pc-julkaisun ja joka on julkaistu lukuisia kertoja sen jälkeen useilla eri alustoilla, viimeisimpänä tämän sukupolven konsolille, PS4:lle. Final Fantasy VII toi JRPG genren länteen isolla rytinällä ja loi massoittain uusia japanilaisen roolipelin ystäviä.

Nyt onkin taas vihdoin aika Final Fantasy -pääsarjan pelille, eli pitkään kehityksessä ollut ja paljon odotettu Final Fantasy XV on täällä!

Pääsarjan 15. pelissä seikkaillaan Lucisin kuningaskunnan kruununprinssin Noctisin saappaissa. Noctis kavereineen on päässyt sankarin kenkiin pelastamaan kotimaansa keisarillisen armeijan kynsistä. Luvassa on henkeäsalpaavia maisemia Eoksen kauniissa, mutta kuitenkin maanläheisessä maailmassa, autoja, naiskauneutta, romanssi ja eeppisiä taisteluita armottomia, suuria vihollisia vastaan uuden toimintapainotteisen taistelujärjestelmän saattelemana.

Sankariemme arsenaalista löytyy niin perinteisempiä miekkoja, isoja miekkoja ja isompia miekkoja, sekä myös tuliaseita. Lisäksi myös taikavoimia voi pelin edetessä kanavoida vihulaisten päänmenoksi. Paluun tekevät myös kaikkien Final Fantasy -fanien rakastamat Chocobo -linnut, joilla voi myös taittaa matkaa jos autoilulle ja junille haluaa vaihtelua.

Final Fantasy XV julkaistiin PS4:lle ja Xbox Onelle 29. marraskuuta 2016. Taitaa lähteä vielä itsellekin pukin konttiin!

Tämän postauksen tarjosi Koch Media, kuitenkin kaikki mielipiteet ovat minun omia.

Add a Comment