Sponsoroitu video: Mutanttininjakilpikonnat ja Vanilla Ice

On vuosi 1991 tai 1992, en ihan varmaksi muista kumpi, mutta kuitenkin Amerikasta oli juuri rantautunut Suomeen elokuva nimeltä Teinimutanttininjakilpikonnat 2 ja Mönjän salaisuus (alkuperäiseltä nimeltä: Teenage Mutant Ninja Turtles II: The Secret of the Ooze). Luonnollisesti lapsille suunnattua vuonna 1987 alkanutta animaatiosarjaa katsottiin päivittäin, niin televisiosta, kuin videonauhaltakin. Kuka muistaa vielä VHS:n? Ei ollut DVD:tä eikä Blu-Rayta silloin. Jokaisella katselukerralla kuvanlaatu muuttui huonommaksi. Katsoin siis tämän kolmiosaisen elokuvasarjan toisen osan ennen ensimmäistä osaa ja muistan kokeneeni sen aika pelottavaksi. Elokuvassa esiintyvät Rahzar ja Tokka mutanttihirviöt olivat todella karmivia 8-vuotiaalle. Sekä elokuvan loppukohtaus, jossa kilpikonnat taistelevat liikaa mönjää nauttinutta Super Silppuria vastaan oli myös jännittävä. Elokuva oli silti viihdyttävä vaikka siitä painajaisia tulikin.

Elokuva ei ainakaan ollut tylsä. Siitä piti huolen kuuluisa musiikkiosuus ja tanssiesitys jota tähditti Vanilla Ice kappaleella Go Ninja, Go Ninja GO! Alle kymmenvuotiaaseen biisi upposi täysillä ja taidettiin sitä go ninja, go ninja go kertosäettä hokeakin, vaikka ei tiedetty mitä se edes tarkoittaa. Avainsanahan siinä on tuo ”ninja” ja silloin kaikki mikä liittyi ninjoihin oli mahtavaa. Eli siis myös Teini-ikäset mutanttininjakilpikonnat tai lyhkäisemmin ”turtles”, niin kuin me niitä kutsuttiin, eikä edes taidettua tietää mitä se sana tarkoittaa, mutta ei se menoa haitannut yhtään.

Totta kai ninja-taitoja piti itsekin harjoitella, mutta piti varoa, että ei käytä ”turtlestyyliä”. Mistä lienee tuokin sanonta tuli, sinänsä erikoista, koska turtlesithan oli cool, eikö? Kuitenkin omat ninjaopit opittiin tietenkin mistä muualta, kuin Amerikan Ninja -elokuvasta (American Ninja, 1985).

Kaikki tämä ja suomalaiset pitävät Suomea maailman tylsimpänä maana? Miten tämä nyt liittyy Vanilla Iceen mitenkään? No sillä tavalla, että hänestä on leivottu Tuhoa tylsyys -kampanjan keulakuva. Asiasta lisää alla olevalla hauskalla videolla, jossa testipenkkiin on valittu suomalaisia, jotka eivät pidä vaniljasta. Markkinatutkimusyritys TNS Groupin kanssa toteutetun tutkimuksen mukaan suomalaisten mielestä Suomi on tylsin maa, rap-artisteilla tylsin pukeutumistyyli ja vanilja on kaikkein tylsin jäätelömaku, Vanilla Ice yrittää tehdä vaniljasta vähemmän tylsän ja antaa vinkkejä miten suomalaiset voisivat rentoutua, nauraa ja käsitellä arjen haasteita ilon kautta. Tuhoa tylsyys-kampanjan tarkoituksena Suomesta vähemmän tylsä maa hauskoja videoita katsomalla.

Tämän postauksen tarjosi Casumo, kuitenkin kaikki mielipiteet ovat minun omia.