SSX 3 (PS2) – MadFinnTech Review

Jälleen kerran pahasti myöhästellyt peliarvostelu, mutta nyt se on valmis. Tämä on siis SSX 3 -arvostelu PlayStation 2:lla.

Gameplay footage: SSX 3 (PS2) – EA BIG, Electronic Arts

Nyt arvostelu on myös luettavissa alla!

Ensimmäinen SSX julkaistiin PlayStation 2 -konsolille vuonna 2000 ja se saikin hyvän vastaanoton ja poiki jatko-osan nimeltä SSX Tricky jo heti seuraavana vuonna 2001, joka paranteli peliä kaikinpuolin.

Täytyy kättelyssä sanoa, että henkilökohtaisesti en ole noita kahta ensimmäistä SSX-peliä pelannut, vaan ensikosketukseni sarjaan oli nimenomaan SSX 3, mutta olen monelta taholta kuullut, että SSX 3 kuitenkin olisi PS2 nelikon paras osa myös aikaisemmat osat kokeneiden mielestä. PlayStation 2:lle julkaistiin vielä yksi SSX-peli vuonna 2005 SSX On Tour.

SSX 3 on siis arcade tyyppinen lumilautailupeli, joka heittää realismin romukoppaan heti kättelyssä, kun esimerkiksi Coolboarders-sarja alkuperäisellä PlayStationilla oli asteen realistisempi. SSX otti lumilautailuun todella rennon otteen ja SSX 3 onkin todella tunnelmallinen, ylitseampuva, hauskoilla hahmoilla ja erittäin näyttävällä visuaalisella toteutuksella.

Peli on siis graafisesti hyvin näyttävä PlayStation 2-peliksi vielä nykyäänkin eli vuonna 2014 ja pyörii 60 kuvan ruudunpäivitysnopeudella, mutta ikävä kyllä yksi pelin miinuksista tulee nimenomaan siitä, että peli ei pysty ylläpitämään tuota ruudunpäivitysnopeutta ja vähän turhankin usein se tipahtelee huomattavasti alhaisemmaksi ja voi ihan oikeasti olla syypää jonkun tilanteen pipariksi menemiseen.

Muita erittäin onnistuneita asioita pelissä on EA Big radio, joka onnistuu luomaan peliin erittäin hyvän tunnelman siitä, että itse asiassa kuulut tähän huippulumilautailijoiden yhteisöön ja pelin edetessä EA Big radiosta kuuleekin musiikin lisäksi viimeisimpiä tapahtumia vuorelta.

Pelin musiikkiraita on kerta kaikkiaan loistava. Pelissä on musiikkia mm. Chemical Brothersilta, Ceasars Palacelta ja muilta huippuartisteilta. Peliin lisensoitu musiikki itse asiassa sopii peliin täydellisesti.

Täytyy myöntää, että pelin soundtrackista nauttimiseen tarvitaan hieman tietynlainen musiikkimaku, mutta onneksi se vastaa omaani. Itse pelin kansikin kertoo, että pelissä on täysin uutta musiikkia mm. Fatboy Slimiltä ja N.E.R.D:ltä.

SSX 3:ssa on mukana myös jaetun ruudun kaksinpeli paikallisesti sekä myös internetin yli pelattava moninpeli, joka tukee oudosti vain kahta pelaajaa, mutta kun ottaa huomioon kuinka uusi juttu online-pelaaminen oli PlayStation 2 aikana niin en ihmettele tuota. Itse en edes omistanut PS2-network adapteria tuolloin.

Pelin parhaimpiin puoliin kuitenkin kuuluu se fakta, että pelin älyttömän suuri vuori on laskettavissa sen  huipulta sen juurelle yhtä soittoa ilman ainuttakaan latausaikaa tai katkosta. Tämä onkin pelin suurinta viihdettä kaverin ja parin oluen kera.

Ei niin paljon hyvää että ei jotain huonoakin. Ihan ensimmäisenä täytyy mainita pelin kontrollit, jotka ovat siis pääasiassa varsin hyvät, mutta näin taaksepäin ajassa mentäessä ne aiheutti alkuun harmaita hiuksia, koska ne ovat täysin erilaiset kun vuoden 2012 SSX-julkaisussa PS3:lla ja X360:lla, mutta ne tekee asiansa kunhan niihin ensin tottuu. Hyvä esimerkki tästä on se, että valikoissa X valitsee, mutta ympyrän sijaan perutaan kolmiolla. Jep se oli PS2-aikoina näin.

Yksi pelin suurimmista ongelmista on kuitenkin ruudunpäivitysongelmien lisäksi itse maasto ja itsestä riippumattomat epäonnistumiset sen randomista luonteesta johtuen. Hyvän kisan kun voi menettää yhteen odottamattomaan kaatumiseen jonkun lähes näkymättömän pompun tai montun takia.

2012 SSX:n turhauttavaan rotkoon tippumiseen asti tässä pelissä ei onneksi päästä, mutta korkeahko vaikeustaso ja lumilautailun randomin luonteen takia kannattaa valmistautua epäonnistumiseen toistamiseen. Varsinkin pelin alkupuolella, kun valitsemasi hahmon statsit ovat vielä minimissään.

Kyllä pelissä on hieman roolipelimäisiä elementtejä mukana.

Pelin kilpailuja pelaamalla ansaitaan rahaa ja tällä rahalla voi uusien lumilautojen, vaatteiden ja asusteiden lisäksi ostaa myös pisteitä hahmon eri kategorioihin jotka lisäävät esimerkiksi tasapainoa, nopeutta, kykyä tehdä temppua jne. joten peli siis helpottuu myöhemmässä vaiheessa, mutta alkuun pääseminen voi olla kivinen tie ja vaatii myös grindausta, joka voi olla joillekin turn off, mutta kärsivälliset peli palkitsee myöhemmin. Peli on siis haastava, mutta ilman vuoden 2012 SSX:n turhautumista.

Pelissä on myös valikossa suoraan löytyvä huijauskoodien syöttötoiminto ja tämä muistuttaakin ajasta jolloin peleissä pystyi huijaamaan, ilmaiseksi.

SSX 3 on siis loistava realismille naurava hauska lumilautailupeli 2000-luvun alkupuolelta, joka on varustettu loistavalla soundtrackilla, hyvillä josko hieman vanhahtavilla kontrolleilla ja PS2 standardilla upealla visuaalisella ulkoasulla. Peliä on helposti saatavilla ja se on todella edullinen, tämän kirjoitus hetkellä tämän pelin voi saada omakseen noin viidellä eurolla ja suosittelenkin sitä lämpimästi kaikille lumilautailupelien faneille sekä niille, jotka hakevat jouluksi jotain lumista pelattavaa tai vain arcade-tyyppistä kilpa-ajoa ilman autoja.

Website: http://madfinntech.com
Youtube: http://youtube.com/madfinntech
Dailymotion: http://www.dailymotion.com/madfinntech
Twitter: https://twitter.com/MadFinnTech
Facebook:https://www.facebook.com/madfinntech
G: https://plus.google.com/u/0/+PyydysmakiNetmadfinntech

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *