Tulevia autoilupelejä – Assetto Corsa

Tämän artikkelin toiseksi viimeisessä osassa otetaan katsaus Kunos Simulazionin kehittämään ja julkaisemaan Steamistä saatavilla olevaan Assetto Corsa autopeliin.

Assetto Corsa on siis PC-simulaatio tyyppinen autoilu peli johon pääsee käsiksi vaikka heti Steamin kautta tällä hetkellä alennettuun hintaan. Huomio, että kyseessä on Early Access, eli peli ei ole vielä valmis ja et maksa valmiista tuotteesta vaan kehitysversiosta, jota pääset etukäteen pelaamaan.

Graafisesti Assetto Corsa näyttää erittäin yksityiskohtaiselta automallinnuksen ja varsinkin sisätilojen osalta sekä lupaa tukun aitoja DirextX11 ominaisuuksia, mutta hieman PC-simulaatiolle tyypilliseen tapaan ratojen maisemat ja yksityiskohdat ovat varsin karun näköiset, ainakin siis tässä vaiheessa vielä.

Peliä kehitetään itse asiassa oikean kilparadan kupeessa Vallelungan kilpa-radan tiloissa. Pelin kehityksessä on mukana siis oikeita kilpakuljettajia ja tiimejä. Assetto Corsa lupaa siis Project CARS-pelin tapaan erityisen suuren määrän realismia sitä haluaville. Henkilökohtaisesti nämä kaksi peliä on simulaation tarpeessa pelilistani kärjessä.

Assetto Corsan automerkkeihin lukeutuu tällä hetkellä ainakin Abarth, BMW, Classic Team Lotus, Ferrari, KTM, Lotus cars, McLaren, Mercedes, Scuderia Glickenhaus, Pagani ja Tatuus.

Peli tukee normaalien näppäimistöjen, peliohjainten ja rattiohjainten lisäksi myös TracIR, 3D Vision ja Oculus Rift toimintoja entistä realistisemman ajokokemuksen lisäämiseksi, siis jos nämä kaikki herkut sattuu omistamaan tai edes kiinnostaa. Itseäni esim. Oculus Riftin tapainen virtuaali todellisuus ei juurikaan kiinnostanut 90-luvulla, eikä kiinnosta edelleenkään vaikka teknologia olisi kuinka kehittynyttä. Minulle pelit ovat ihan pelejä.

Pelin ominaisuuksiin kuuluu luonnollisesti uramoodin lisäksi myös tyypilliset erilaiset haasteet kuten kiihdytysajot ja driftauskisat, sekä moninpelimahdollisuus tottakai aina pikakisoista koko kisaviikonlopun läpipelaamiseen asti. Moninpeli kokemusta voi vapaasti muokata omiin tarpeisiin sopivaksi sekä pelin simulaatiotasoon on esimääritetyt asetukset kuten gamer, racer, pro ja täysin kustomoitavissa olevat simulaatioasetukset mikä onkin aivan loistavaa sillä yleensä tuollaisissa esimääritellyissä asetuksissa on aina jonkin ajoapu tai muu asetus minkä haluaisi omiin tarpeisiin sopivaksi muuttaa joko helpompaan tai haastavampaan suuntaan.

Assetto Corsa tukee vielä lisäksi yhteisön tuottamia modeja, joten jos peli saa aktiivisen ja kohtuu suuren yhteisön taakseen niin peliin voi tulevaisuudessa tulla todellakin paljon sisältöä niin ilmaiseksi, kuin pientä korvausta vastaan. Vastinetta rahalle mielessä Assetto Corsa lupailee hyvää tässä vaiheessa.

Alla on linkki pelin virallisille sivuille, joilta löytyy tarkempaa tietoa itse pelistä sitä haluaville sekä pelin hyvinkin viihdyttävä traileri, jossa näytetään pelin graafista loistoa sekä ihan pelikuvaa.

http://www.assettocorsa.net/

Tsekkaa myös artikkelin muut osat: Project CARS, DriveClub, The Crew, Next Car Game

No Comments

Add a Comment