Tulevia autoilupelejä – DriveClub

Tämä on toinen osa Tulevia autoilupelejä artikkelistani ja tällä kertaa parrasvaloihin pääsee PlayStation 4 yksinoikeuspeli DriveClub, jonka oli alunperin tarkoitus olla PS4 julkaisupeli, mutta kehitystiimi Evolution Studios tarvitsi lisää aikaa täydellisesn visionsa toteuttamiseen. Mikä on ihan hyvä jutttu, että peliä ei ängetty kauppoihin keskeneräisenä tai muuten vaan vajaana siitä mitä pelin kehittäjät peliltä haluavat.

DriveClub on myös sosiaalisia ominaisuuksia puskeva autopeli, joka ottaa kaiken irti seuraavan sukupolven graafisista ominaisuuksista ja uuden konsolin sosiaalisesti yhdistyneestä luonteesta. Jos tykkäät kuolata upeita autoja pikseleinä ruudulla niin tämä peli on ehdottomasti sinulle. Pelin autot on mallinnettu uskommattomalla määrällä yksityiskohtia niin sisältä kuin ulkoa.

Mitä itse ajamiseen tulee, DriveClub ottaa hieman arcademaisemman lähestymistavan, kuin esim. aiemmin esitelty Project CARS. Tällä pyritäänkin saamaan pelille mahdollisimman suuri yleisö. Vaikka itse olenkin enemmän simulaatiomiehiä niin tälläinen kevyempikin kaahailu on todella tervetullutta. Toki odotan silti hieman realistisempaa menoa, kuin esim. Need For Speed sarjan pelit, eikä DriveClub nyt onneksi siltä näytä.

Pelissä on tarkoitus perustaa kavereiden kanssa oma tiimi tai liittyä jonkun tuntemattoman tiimiin ajaa toisia tiimejä vastaan erilaisissa haasteissa kuten time trialeissa tietyille tieosuuksilla tai esim. driftata pisteistä upeissa vuoristomaisemissa ökyautoilla kuten RUF RT 12 R tai Koenigsegg Agera R. Jep RUF, eli tämä varmaan tarkoittaa sitä, että Sony ei ole edelleenkään saanut Porsche lisenssiä. Mikä siinä on, että Sony ei saa lisensoitua Porschen autoja peleihinsä, mutta kaikki muut saavat?`Pakko olla jotain mistä en itse ole tietoinen.

Pelaajat voivat myös luoda omia värityksiä tiiminsa autoille josta sitten muut pelaajat helposti tunnistavat kuka kuuluu mihnkäkin tiimiin ja tietenkin ketä pelätä tiellä jos onnistut tiimillesi sellaisen maineen luomaan.

Yksi mainitsemisen arvoinen ominaisuus pelissä on tuo cockpit-kamera ja kuinka kuski katsoo kohti mutkan apexia. Minua on aina ottanut Gran Turismo pelatessa päähän, koska pelissä ei ole tätä ominaisuutta. Se tekee cockpit-kameran käytöstä hieman liian hankalaa, joten harvemmin Gran Turismoa tosissaan ajaessa käytän tätä näkymää, jo ihan siksi, että PS3 Gran Turismoissa ei kaikissa autoissa ole detaljoitua cockpit-näkymää, joten siihen ei kannata tottua. Mutta esim. Race 07 sarjaa PC:llä oli todella hyvä pelata tästä perspektiivistä, koska kuski katsoo mutkissa kohti apexia, se helpottaa kummasti mutkan ja muiden autojen hahmottamisessa. Gran Turismossa joutuu vain arvailemaan missä kohtaa mutkan apex on. Joten olen erittäin innoissani, että arcademaiseen konsolipeliin tulee kyseinen ominaisuus. Kaikista PC simuistahan se kyllä löytyy.

Tämä on yksi niitä autopelejä mitä itse henkilökohtaisesti odotan kaikkein eniten ihan siksi, että se on hyvää vaihtelua simulaatioiden rata-ajamisesta hieman kevyempään meininkiin. Sekä pelin tiimipohjainen pelaaminen kavereiden kanssa kuulostaa enemmän kuin hauskalta. Sekä peli on vain PS4:lle ja se on Sonyn oman studion kehittämä joten odotan sen ottavan kaiken irti PS4 raudasta ja näin ollen olevan erittäin hyvin optimoitu alustalle. Ja konsoliluonteestaan johtuen on helpompi saada peli myös kavereiden konsoleihin pyörimään, varsinkin kun DriveClub PS Plus versio tulee ladattavaksi ilman lisäkuluja. Näin tulen peliin itsekin tutustumaan, mutta keräilijän vikaa omaavana todennäköisesti hommaan myös fyysisen kopion hyllyyn ja preffaan itse muutenkin tapaa, että maksan kerran ja saan koko pelin.

Tässä taisi olla DriveClub pähkinän kuoressa. Lisää voi pelistä lukea viralliselta sivustolta joka löytyy osoitteesta http://us.playstation.com/ps4/games/drive-club-ps4.html sekä katsoa trailerin joka löytyy tuosta alta. Sekä kannattaa myös katsoa ihan pelikuvaa DriveClubista. Linkitän ne myös tuohon alle.

Seuraavalla kerralla otetaan katsaus Ubisoftin avoimen maailman autoilupeliin The Crew, jossa on hieman sama idea kuin DriveClubissa, mutta pelissä on vapaasti ajettava maailma ja se esittelee myös esim. offroad tyyppistä ajamista, mutta siitä lisää artikkelin kolmannessa osassa.

Käy myös katsomassa fiilarini Next Car Game Early Accessin uudesta versiosta. Se löytyy Youtube-kanavaltani, sekä tältä sivustolta. Sekä lue myös ensimmäinen osa tästä artikkelista Project CARS sekä The Crew, Assetto Corsa, Next Car Game

No Comments

Add a Comment