Tulevia autoilupelejä – Project CARS

Näin suomalaisena miehenä autoilu on lähellä sydäntä ja uuden sukupolven alkaessa saadaan aina kasa autoilupelejä näyttämään uusimmat graafiset hienoudet tai autopornografiat. Vaikka ei vielä seuraavan sukupolven Gran Turismo saatukaan niin kourallinen upean näköisiä ja vähän eri rakoon iskeviä autoilupeliä on tulossa piakkoin, näihin lukeutuvat esim. vain PS4:lle ilmestyvä DriveClub, kaikille seuraavan sukupolven alustoille, jopa Wii U:lle ilmestyvä Project CARS. Project CARS ilmestynee myös Steam OS:lle eli Linuxille. Konsoleille ja PC:lle Ubisoftin käsialaa oleva The Crew, joka esittelee avoimen maailman. Vain Windows PC:llä julkaistava simulaatiomaisempi Assetto Corsa, joka on tällä hetkellä saatavilla Steamistä Early Access muodossa. Free to play osastoa edustaa vasta julkisuuteen tuotu World of Speed. Viimeisempänä, mutta ei suinkaan vähäisempänä kotimainen Next Car Game, joka ottaa hommaan hauskemman ja tuhoisamman lähestymistavan romurallipelin muodossa. Tästä tulee moniosainen artikkeli ja tässä ekassa osassa keskitytään WorldOfMassDevelopmentin tai WMD:n julkaisemaan Project CARSiin.

Next Car Gamesta kokemukseni löytyvät Youtube-kanavaltani MadFinnTech, artikkelit löytyvät myös tältä sivustolta. Next Car Game fiilarit ja Next Car Game Fiilarit 2 – New Build.

Project CARS

Project CARS on siis Slightly Mad Studiosin kehittämä ja WMD:n julkaisema simulaatio tyyppinen autoilupeli, jonka olisi tarkoitus julkaista vielä tämän vuoden puolella. Peli on yhteisön tuella kehitetty autoilupeli joka tulee PC:n (Windows ja Steam OS) lisäksi myös PS4:lle, Xbox Onelle ja Wii U:lle. Pelin nimikin juontaa projektista jonka nimi on Community Assisted Racing Simulator eli CARS, jonka on kehittänyt kilpakuskit kilpakuskeille. Alla olevan trailerin perusteella pelin graafinen ulkoasu on aivan ällistyttävän hyvän näköinen ja siinä kalpenee Gran Turismo 6:nenkin ja näin sietää ollakin, kun kerran peliä seuraavan sukupolven autoilupelinä mainostavatkin. Myös autojen äänet trailerin perusteella vastaavat todella hyvin oikean maailman esikuviaan ja äänisuunnittelu tuntuu muutenkin olevan laadukasta.

Peli näyttäisi sisältävän autoja aina Mitsubishi Lancer Evo X:stä aina Pagani Zonda R kilpureihin ja NASCAR autoista Formula 1:siin. Joten variaatiota eri kipailusarjoihin ja ajokokemuksiin pitäisi riittää vaikka tuskin sentään Gran Turismomaista automäärää ja variaatiota nähdäänkään, mutta välillä laatu korvaa määrän, joka onkin ehkä parin edellisen Gran Turismo pelin kompastuskivi ollutkin.

 

Peli viralliseen ominaisuuslistaan kuuluu seuraavaa.

FRANCHISE MODE, jossa pelaajat muokkaavat oman uransa aina KART autoista aloittaen ja etenemällä esim. Touring autoihin tai vaikkapa LeMans kisoihin ja/tai moniin muihin luokkiin. Tämä olisi ns. pelin uramoodi.

CO-OP, jossa voi kaverin kanssa pelata yhteistyönä niin, että toinen on kuski ja toinen apukuski. Kartturi? Ehkä tällä tarkoitetaan tag-teamitystä rata-ajossa.

FULL TEAM MANAGEMENT, on moodi jossa pelaajat pystyvät manageroimaan isoa määrää pelaajia luoden kilpasarjoja ja pelaamalla yhdessä.

PIT STOPS & PIT-2-CAR RADIO, lupaa entistä realistisempaa strategista pelaamista varikkopysähdysten kanssa.

DYNAAMINEN AIKA JA SÄÄ, jokainen kisa on erilainen.

10+ PELI MOODIA, ei tarkempaa kuvausta saatavilla.

CLOUD-BASED SOCIAL NETWORK, sisältää pelin sosiaaliset työkalut, jonka avulla voi vertailla kierrosaikoja ja muuta kavereiden ja tuntemattomien kesken sekä järjestellä kilpailuja.

USER GENERATED CONTENT, on työkalu jolla pelaajat voivat luoda omaa sisältöä kuten autojen värityksiä, tuunausasetuksia jne. joita sitten voi jakaa ilmaiseksi, pelin crediittejä tai jopa oikeata rahaa vastaan.

PUSHING TO THE LIMITS, kehittyneet ajofysiikat, valaistuseffektit sekä tekoäly.

Nämä olivat siis pelin virallisilta sivuilta löytyvältä ominaisuuslistalta. Lisätietoa pelistä voi kaivella pelin virallisilta ehkä hieman epäselviltä sivuilta osoitteesta http://www.wmdportal.com/projects/cars/

Huhujen mukaan peliin tulisi kk-maksun sisältävä bisnesmalli, mutta itse en ainakaan kyseistä informaatiota pelin sivuilta löytänyt, että en päätäni pölkylle lyö kumpaankaan suuntaan.

Peli näyttää ja kuulostaa tosi hyvältä ja on ehkä minun ostoslistallani sitten, kun peli joskus julkaistaan todennäköisesti PS4:lle ihan siitä syystä, että yleensä pelaaminen käy kivuttomammin ja kaveripiirissäni konsolipelaaminen on otettu paremmin vastaan, kuin kalliin oloinen PC-pelaaminen (kellään ei pyöri mikään kunnolla ja muut ongelmat).

Samainen studio kehittää myös ilmeisesti tämän pelin free to play inkarnaatiota nimeltä World of Speed, mikäli nyt oikein olen käsittänyt. Korjaan tämän tiedon jos olen väärässä, jos olen ja tiedät sen niin kirjoita siitä kommenttiosioon.

Artikkelin seuraavassa osassa katsaus PlayStation 4:lle ilmestyvään DriveClubiin.

Artikkelin muut osat: DriveClub, The Crew, Assetto Corsa Next Car Game

No Comments

Add a Comment