Tulevia autoilupelejä – The Crew

Tässä kolmannessa osassa Tulevia autoilupelejä-artikkelia otetaan katsaus Ubisoftin The Crew autopeliin, jonka oli alunperin tarkoitus julkaista jo tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä, mutta sitä päätettiin sittemmin lykätä. Mikä on ihan hyvä vaan, jos peli ei täyttänyt täysin heidän visiotaan ja kuulopuheiden mukaan erinäisillä pelimessuilla peliä testanneet sanoivat, että peli oli esim. graafisesti kelvoton seuraavan sukupolven peliksi.

The Crew heittää pöydälle avoimen maailman kaahailun, jossa pelaajan pitää suorittaa yksin ja tiiminsä eli crewinsä kanssa erilaisia tehtäviä ajaen pitkin avointa ymäpäristöä niin tiellä, sorateillä kuin myös täysin off-roadia eli maastossa RAID-tyyppisillä autoilla.

Peli antaa pelaajille monipuoliset auton kustomointi mahdollisuudet ja lähes jokaisesta autosta pystyykin muokkaamaan pelin viiteen eri kilpailuluokkaan auton. Nämä viisi luokkaa ovat Street, Dirt, Raid, Performance ja Circuit. Jotka nimensä mukaan siis kielivät katukilpailuista aina soraralleihin, täysin maastoajoon sekä suorituskykyisiin rata- ja kilpa-ajoon. Peli esittelee myös ilmeisesti virkavaltaa karkuun ajamisen ja muita pelimuotoja itse kilpaa-ajamisen lisäksi.

The Crew siis suosii myös nyky trendin mukaan sosiaalista integraatiota ja kanssakäymistä muiden pelaajien kanssa, josta pelikin nimikin tulee, eli pelaajat luovat oman ryhmänsä missä kilpailevat muita ryhmiä vastaan sekä tekoälyä vastaan. Idea on vähän samanlainen, kun Sonyn DriveClub-pelissä, mutta The Crewissä tämä on yhdistetty massiiviseen avoimeen maailmaan, jota pelissä edustaa fiktiivinen USA, johon on mallinnettu eri kaupunkeja niiden oikeiden esikuvien mukaan, sekä tietenkin maastoajoa ja maantieosuuksia varten ihan vain erämaata. Puheiden mukaan pelialueen päästä päähän, eli tässä tapauksessa itärannikolta länsirannikolle ajaminen hanat auki moottoriteitä pitkin veisi karvan alle kaksi tuntia aikaa, joten ihan mistään pienestä alueesta ei ole kysymys.

Tähän asti nähdyn kuvamateriaalin mukaan pelissä olisi myös täysin mallinnettu cockpit-kamera, joten peliä olisi vissiin tarkoitus pystyä ajamaaan ihan rattiohjaimilla ja pelistä löytyykin videoita pelimessuilta, jossa käytössä on ollut vähän vakavampaankin simulaattori harrastajan makuun olevia setuppeja. Linkitän videot artikkelin loppuun. Mutta kuitenkin kyseessä on vähän arcademaisempi autoilukokemus massiivisessa avoimessa maailmassa muiden ihmisten kanssa, kuitenkin sisältäen ripauksen myös realismia ja immersiota luovia tekijöitä.

Pelin kehityksestä vastaa Ivory Tower, joka käsittääkseni koostuu monista Test Drive Unlimited sarjan peleistä vastuussa olevia pelin kehittäjiä, joten peli on suorastaan saanut inspiraationsa sieltä ja se kyllä näkyy. Pelillä ei ole vielä edes huhuttua julkaisupäivää, mutta veikkaisin tämän vuoden loppupuolta. Se julkaistaan PC:llä, Xbox Onella ja PlayStation 4:llä, eli täysin “next-gen” kokemus on luvassa. Henkilökohtaisesti tämä on yksi niitä autopelejä joita eniten odotan tällä hetkellä. Toivottavasti tämä peli toimittaisi mitä lupaa.

Tässä on E3 2013 Gameplay Walkthrouhg, joka antaa hyvän kuvan mistä pelissä on kyse, sekä näyttää tietenkin itse pelikuvaa.

Off-screen kuvaa pelistä, mutta tässä videossa näkyy hyvin off-road ajoa ja pelin ohjaamokuvakulma.

En nyt löytänyt sitä videota mitä etsin, mutta tässä näkyy hydraulinen simulaattori setuppi The Crewissä käytännössä. Video on ranskankielinen, mutta siitä näkee hyvin mistä on kyse.

Artikkelin muut osat: Project Cars, DriveClub, Assetto Corsa, Next Car Game

No Comments

Add a Comment